Vzal mi dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
39651
22.9.20 22:29

§ 927 NOZ

89/2012 Sb. Zákon občanský zákoník
Oddíl 5
Vztahy mezi dítětem a jinými příbuznými a dalšími osobami

§ 927
Právo stýkat se s dítětem mají osoby příbuzné s dítětem, ať blízce či vzdáleně, jakož i osoby dítěti společensky blízké, pokud k nim dítě má citový vztah, který není jen přechodný, a pokud je zřejmé, že by nedostatek styku s těmito osobami pro dítě znamenal újmu. Také dítě má právo se stýkat s těmito osobami, pokud tyto osoby se stykem souhlasí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17166
22.9.20 22:47
@safina píše:
Zakladatelko, držím palce, ať to co nejlépe dopadne hlavně pro holčičku! Jak může něco takového vlastní otec udělat…ty jsi přijala jeho dítě, které si pořídil a bůhvíkým, dost jsi se v mladém věku musela obětovat a když je vypiplaná tak jen „je mi to líto, život jde dál“?
To je teda ignorant a vůbec nechápe, co je pro dítě dobré!

Viď, na to aby mu ji vypiplala od mimina a nejkrásnější roky, kdy si měla užívat (třeba i studentskýho) života a světa prosedela s jeho deckem doma, mu byla dobrá - on si mohl už i v té době, kdy byli spolu, užívat jinde, co by jinak dělal s miminem ze, tak ji měl jako aupair, mi to tak trochu připadá…

Ale jak k tomu přijde ta holčička, jestli se po ní třeba ptá, určitě na ni byla fixla i víc než na toho tatu, kterej byl nejspíš pořád v práci nebo buhvikde…a teď někoho asi potkal nebo už měl někde vztah dyl a ona otěhotněla, tak třeba proto tak rychlý slus - prostě tlustá čára a nová rodina, že dítě de facto připraví o mámu a kdoví jak se k té holce bude chovat „macecha“, neřeší, bo mysli zřejmě úplně jiným orgánem než mozkem… Tady by ale zakladatelka mohla mít šanci, kdyby ji malá taky chtěla vidět a tak dlouho by ho tím otravovala, až by to fotrikovi už začalo jít na nervy a ještě rád by ji začal zakladatelce půjčovat - klidně se může stát, že si s tou případnou jeho novou nesednou, holka se začne shánět po tom, kde je vlastně „máma“, pokud jí už teda něco nenapovidal, aby k ní nechtěla :think: Blbá situace a tím víc že zakl. neví ani jejich novou adresu, on si může změnit číslo a kde, jak ho kdo bude nahanet :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
626
22.9.20 23:21

No tak třeba to nakonec nebude tak zlé, jen je škoda, že zakladatelka nezačala jednat daleko dřív. Jak už tu někdo psal, vliv rodiče na takhle malé dítě, je obrovský, ale zase na druhou stranu, po třech týdnech malá na svou nevlastní maminku určitě nezapomněla. Hlavně ať si to vybojuje!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
24.9.20 14:20

Tak co, zakladatelko, ozval se pravnik? Byla jsi na OSPODu? Doufam ze to nenechavas vyhnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
626
24.9.20 20:23

Jj taky by mě zajímalo jak se to vyvíjí :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie