Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@petulka23 z okolí nejsem vůbec. Jsem poblíž Ostravy. Právníka jsem už formou emailu kontaktovala, tak čekám na vyjádření a odpověď ![]()
To ten konec musel být rychlý když takhle zmizel
Nebyl v tom někdo další? Je to blbý jak je v tom dítě. Možná to nechce jen uměle prodlužovat
Odnese to ta malá, ta to nepochopí proč si zmizela ze dne na den a kdo ví co jí řekl ![]()
@Anonymní píše:
@Markéta80 domluvit se nedá vůbec, vzhledem k tomu že nereaguje na nic. Ani kde teď bydlí opravdu nevímjediné co se mi povedlo bylo kontaktovat jeho matku, ale ta prý s tím nechce mít nic společného a nechce se míchat do jeho věci. Takže ani od te jsem nic nezjistila.
A malá ale už chodí do té školky, ne? Tak normálně zajít tam? Máš přece tu plnou moc, tak si pro ní někdy zajdi, pohrajte si před školkou a až dorazí tatínek, klidně mu jí předej a zkus se domluvit osobně.
Nenašla jsem jediný důvod myslet si, že jsi troll, ne každý má uřvaný děcko od kterýho se nemůže jít ani vyčůrat, že to některé neví je smutný.
Přeji hodně štěstí.
Zakladatelko,
dnes je úřední den.. po dopřesnění ti věřím.. napsat mail právníkovi bude mít minimální efekt, zajdi rovnou na OSPOD a začni řešit s nimi podání návrhu na předběžné opatření soudu, které ti zajistí styk s dítětem, ke kterému máš vztah jako matka.. čím déle malou neuvidíš - a jedná se opravdu v tomto věku o dny - tím víc ji její otec zpracuje a tím víc k tobě bude chladnout, opravdu jednej rychle, tyhle věci se dají přinejmenším v této akutní fázi řešit i bez právníka, s Ospodem..
na podatelnu soudu jsi taky schopna zajít.. takže nechápu, proč se po nocích trápíš, sedíš a brečíš, já bych bojovala už dávno a věc podala jako extrémně urgentní, v zájmu dítěte a bombardovala už dávno i soudce, který bude mít případ přidělený… předběžka se vyřídí v řádech dní, tak zvedni zadek a do boje
![]()
v první řadě ten Ospod,
dále si nachystej podklady - fotky od mala, připrav si to jako podklad k soudnímu řízení, pokud nemáš vytištěné, tak si to okamžitě začni chystat, od mala, hlavně fotky s tebou, fotky malé, kde je s tebou, kde jste byli, případně i s tvou rodinou, i vás tří samozřejmě, dále sepiš jakého má lékaře, školku, všechny její podstatné údaje si připrav, RL asi nemáš, budeš potřebovat k podání co nejkonkrétnější údaje, požádej p. učitelku/ředitelku, aby byly tak hodné a potvrdily ti (klidně si to napiš sama), že jsi dítě vyzvedávala/vodila, pečovala (např. ji brala ze školky když byla nemocná, prostě že jsi zajišťovala péči), dále si napiš dva tři nezávislé svědky, co ti dosvědčí (sousedi.. ), že ses o dítě vzorně starala a zajišťovala péči právě ty… tímhle vším jsi už dávno měla ty tři týdny trápení vyplnit.
Příspěvek upraven 22.09.20 v 11:42
@unuděná to bylo první, co jsem udělala. Podle učitelky nebyla ve školce tento školní rok vůbec, prý ji otec omluvil kvůli nemoci. Takže ani nevím, kde a s kým je a kdo se o ní stará.
@Markéta80 konec rychlý opravdu byl. Den předtím jsme ještě byli všichni 3 na přehradě na bruslích a další den přišel s tím, že nic necítí a chce se rozejít. Pobalil sobě i malé věci a do hodiny byl pryč. Od té doby mi odpověděl jen na pár zpráv, ale nikdy nic užitečného. Vždycky jen odpovědi typu, že ho to mrzí, ale že se to dá zvládnout. Pak mi i napsal ať ho přestanu kontaktovat, že chce začít nový život. Od té doby už asi 2 týdny bez jediné odpovědi.
Byt jsme měli pronajatý, takže nic společného, co by ho tady drželo jsme neměli.
Vlastně jeden společný účet a finance. Kde jsme posílali každý část výplaty na nájem, jídlo. Za těch 5 let tam bylo i dost nasetreno. Ale to vyřešil ještě ten samý den kdy se odstěhoval. Půlku financí přeposlal na svůj osobní účet a tu druhou půlku na můj. Tím se podle něj se mnou vyrovnal a dal není co řešit.
@Lucy75 dnes je úterý ne? to není úplně typický úřední den u všech institucí, bacha na to, středa bude lepší.
@debra.morgan jsem posunutá kvůli koroně
zavolat si tam může, u nás tam holky třeba úřadují i ve čtvrtek..
já bych tohle nevydržela ani tři dny, natož tři týdny, nechápu, proč se zakladatelka někde už dávno neporadila a nezačla už dávno lítat kolem styku, když s tím arogantem není řeč..
je absolutní hovado, že tohle je schopen té dcerce udělat
může to mít na ni obrovské následky, jedna máma ji opustila a o druhé jí otec teď valí do hlavy bůh ví co!!! strašná situace pro to dítě…
i pro zakladatelku. Nerozumím proč se nesebrala daleko dřív.
@Anonymní píše:
@unuděná to bylo první, co jsem udělala. Podle učitelky nebyla ve školce tento školní rok vůbec, prý ji otec omluvil kvůli nemoci. Takže ani nevím, kde a s kým je a kdo se o ní stará.@Markéta80 konec rychlý opravdu byl. Den předtím jsme ještě byli všichni 3 na přehradě na bruslích a další den přišel s tím, že nic necítí a chce se rozejít. Pobalil sobě i malé věci a do hodiny byl pryč. Od té doby mi odpověděl jen na pár zpráv, ale nikdy nic užitečného. Vždycky jen odpovědi typu, že ho to mrzí, ale že se to dá zvládnout. Pak mi i napsal ať ho přestanu kontaktovat, že chce začít nový život. Od té doby už asi 2 týdny bez jediné odpovědi.
Byt jsme měli pronajatý, takže nic společného, co by ho tady drželo jsme neměli.
Vlastně jeden společný účet a finance. Kde jsme posílali každý část výplaty na nájem, jídlo. Za těch 5 let tam bylo i dost nasetreno. Ale to vyřešil ještě ten samý den kdy se odstěhoval. Půlku financí přeposlal na svůj osobní účet a tu druhou půlku na můj. Tím se podle něj se mnou vyrovnal a dal není co řešit.
Bohužel to vypadá, že si našel někoho jiného a doufá, že úplným odstřihnutím tebe si malá dřív zvykne na novou „maminku“
![]()
Hele, seber se a běž na ten OSPOD, nejlíp hned. Měla jsi to sice udělat okamžitě, jak bylo jasné, že to je konečná, ale řekni jim třeba, že teď přestal úplně komunikovat a že potřebuješ vědět, jak nejlépe postupovat.
@Lucy75 v pohodě, já taky chvíli přemýšlela, jestli se náhodou nepletu
stává se mi to víc než bych chtěla ![]()
@debra.morgan my děláme dvanáctky, šichty i víkendy, takže z mého letitého standardu po-pátek 7-15 se stal naprostý chaos
![]()
každopádně na Ospodu se drží i výjezdy, jedna pracovnice je vždy na krizovém mobilu, toto je naprosto urgentní záležitost, zakladatelka bude potřebovat pomoct sepsat návrh na předběžné opatření, to sama bez právní zkušenosti zřejmě nezvládne, i když na netu jsou slušné vzory…nevěděla by jak správně označit přílohy, formulovat své požadavky apod.
Jestli dělá takové cavyky a fakt te odstřihl..vím, že je to hrozný nápad, ale co ho fakt nechat být? Než se soudit a nahánět ho. Stejně bude nejspíš dělat obstrukce, protože mu budeš ztěžovat nový začátek. Je mladý, ty taky, že spolu zůstanete a malou vychováte spolu bohužel nebylo jisté. Hlavně bych řešila to, co je dobré, reálně, pro dítě. Že tebe to bolí, a je hrozné najednou nic nevědět, to je jasné. Ale on právo se rozejít měl no. Zkusila bych kontaktovat ospod. Stejně asi bude potřeba nějaké vyjádření, možná doporučení psychologa atd. Není to běžná situace, co jste měli.
Zakladatelko, držím palce, ať to co nejlépe dopadne hlavně pro holčičku! Jak může něco takového vlastní otec udělat…ty jsi přijala jeho dítě, které si pořídil a bůhvíkým, dost jsi se v mladém věku musela obětovat a když je vypiplaná tak jen „je mi to líto, život jde dál“?
To je teda ignorant a vůbec nechápe, co je pro dítě dobré!
@Anonymní píše:.
Zdravím, jsem už opravdu zoufalá a potřebuju poradit, co dělat.
Se svým přítelem jsem se seznámila když mi bylo 19. On byl o 2 roky starší, oba jsme měli práci a tak jsme se velmi brzy sestehovali. Po půl roce vztahu nám zazvonila na dveře ženská s malou holčičkou, že je to údajně dcera mého přítele. Tehdy to pro mě byl šok. Bylo mi 19,nedokazala jsem si představit starat se o dítě.Nakonec přítel všechno potřebné vyřídil a holka připadla do jeho péče. Matka se starat nechtěla. O malou jsem se starala ja. Byla jsem s ní doma, přítel pracoval. Postupem času jsem si ji opravdu oblíbila a i když vlastní děti zatím nemám, tak vím, že kdybych nějaké měla miluji ji úplně stejně jako vlastní.
Získala si mě a stala se smyslem mého života.V tuto chvíli ma už 5 roku. Mě je 24. Měsíc zpět mi přítel oznámil, že už ho náš vztah nenaplňuje a že se chce rozejít. Bolí mě, že jsem ho ztratila. Ale co mě bolí daleko více je ztráta malé. Nemám na ní žádné nároky. Je to prostě „cizí“ dítě. Doufala jsem aspoň, že s přítelem se domluvit půjde, vzhledem k tomu, že jsme se nerozesli ve zlém. Prostě mě prý přestal milovat. Jenže jsem se velmi sekla. Prý je holka jeho a ja nemám právo.
Jak jsem už ale psala, domluva s ním není možná. Přestal úplně reagovat na zprávy i na volání. Zajímalo by mě, jestli je aspoň minimálni šance, aby soud určil, že ji můžu vídat a trávit s ní čas?
Vím, že určitým způsobem fakt právo nemám. Nemám ji v rodném listě, ani není moje rodina. Ale myslím si, že ani pro ni to nebude lehké. Ví sice, že nejsem její maminka, ale říká mi mami. Máme opravdu hodně blízký vztah. Miluju jia vůbec nevím co dělat. Jsou to už 3 tydny od doby, co jsem ji viděla naposled a upřímně jsou to nejhorší 3 tydny v mém životě.
@Anonymní píše:
Zdravím, jsem už opravdu zoufalá a potřebuju poradit, co dělat.
Se svým přítelem jsem se seznámila když mi bylo 19. On byl o 2 roky starší, oba jsme měli práci a tak jsme se velmi brzy sestehovali. Po půl roce vztahu nám zazvonila na dveře ženská s malou holčičkou, že je to údajně dcera mého přítele. Tehdy to pro mě byl šok. Bylo mi 19,nedokazala jsem si představit starat se o dítě.Nakonec přítel všechno potřebné vyřídil a holka připadla do jeho péče. Matka se starat nechtěla. O malou jsem se starala ja. Byla jsem s ní doma, přítel pracoval. Postupem času jsem si ji opravdu oblíbila a i když vlastní děti zatím nemám, tak vím, že kdybych nějaké měla miluji ji úplně stejně jako vlastní.
Získala si mě a stala se smyslem mého života.V tuto chvíli ma už 5 roku. Mě je 24. Měsíc zpět mi přítel oznámil, že už ho náš vztah nenaplňuje a že se chce rozejít. Bolí mě, že jsem ho ztratila. Ale co mě bolí daleko více je ztráta malé. Nemám na ní žádné nároky. Je to prostě „cizí“ dítě. Doufala jsem aspoň, že s přítelem se domluvit půjde, vzhledem k tomu, že jsme se nerozesli ve zlém. Prostě mě prý přestal milovat. Jenže jsem se velmi sekla. Prý je holka jeho a ja nemám právo.
Jak jsem už ale psala, domluva s ním není možná. Přestal úplně reagovat na zprávy i na volání. Zajímalo by mě, jestli je aspoň minimálni šance, aby soud určil, že ji můžu vídat a trávit s ní čas?
Vím, že určitým způsobem fakt právo nemám. Nemám ji v rodném listě, ani není moje rodina. Ale myslím si, že ani pro ni to nebude lehké. Ví sice, že nejsem její maminka, ale říká mi mami. Máme opravdu hodně blízký vztah. Miluju jia vůbec nevím co dělat. Jsou to už 3 tydny od doby, co jsem ji viděla naposled a upřímně jsou to nejhorší 3 tydny v mém životě.
Tak stimhle se bohužel budeš muset smířit nic jiného ti nezbývá stim nic nenadělaš
@Markéta80 domluvit se nedá vůbec, vzhledem k tomu že nereaguje na nic. Ani kde teď bydlí opravdu nevím
jediné co se mi povedlo bylo kontaktovat jeho matku, ale ta prý s tím nechce mít nic společného a nechce se míchat do jeho věci. Takže ani od te jsem nic nezjistila.