Vzal mi dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
184
22.9.20 07:39

@Jana206 proč by to měl být hned vymyšlený příběh? Já chodila na brigády už od 15 každý víkend i každé, celé prázdniny a hned po škole v 18 jsem do té práce nastoupila. Nevím v jakém světě si myslíte, že žijete, ale určitě nežijete v realitě :think: znám spoustu lidí pracující z domu, ať už na PC, nebo na živnost že něco vyrábí.. takové rýpání miluju :roll: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
184
22.9.20 07:43

@fíkofka další rýpalka :) vás tady dneska ale je. Nevím, neznám paní, ale proč by to nemohlo být skutečné? Pokud se matka o dítě nechtěla, či nedokázala starat a dala ho otci, je to možné. Proč by ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
22.9.20 07:45
@Anonymní píše:
Zdravím, jsem už opravdu zoufalá a potřebuju poradit, co dělat.
Se svým přítelem jsem se seznámila když mi bylo 19. On byl o 2 roky starší, oba jsme měli práci a tak jsme se velmi brzy sestehovali. Po půl roce vztahu nám zazvonila na dveře ženská s malou holčičkou, že je to údajně dcera mého přítele. Tehdy to pro mě byl šok. Bylo mi 19,nedokazala jsem si představit starat se o dítě.

Nakonec přítel všechno potřebné vyřídil a holka připadla do jeho péče. Matka se starat nechtěla. O malou jsem se starala ja. Byla jsem s ní doma, přítel pracoval. Postupem času jsem si ji opravdu oblíbila a i když vlastní děti zatím nemám, tak vím, že kdybych nějaké měla miluji ji úplně stejně jako vlastní.
Získala si mě a stala se smyslem mého života.

V tuto chvíli ma už 5 roku. Mě je 24. Měsíc zpět mi přítel oznámil, že už ho náš vztah nenaplňuje a že se chce rozejít. Bolí mě, že jsem ho ztratila. Ale co mě bolí daleko více je ztráta malé. Nemám na ní žádné nároky. Je to prostě „cizí“ dítě. Doufala jsem aspoň, že s přítelem se domluvit půjde, vzhledem k tomu, že jsme se nerozesli ve zlém. Prostě mě prý přestal milovat. Jenže jsem se velmi sekla. Prý je holka jeho a ja nemám právo.
Vím, že určitým způsobem fakt právo nemám. Nemám ji v rodném listě, ani není moje rodina. Ale myslím si, že ani pro ni to nebude lehké. Ví sice, že nejsem její maminka, ale říká mi mami. Máme opravdu hodně blízký vztah. Miluju ji :nevim: a vůbec nevím co dělat. Jsou to už 3 tydny od doby, co jsem ji viděla naposled a upřímně jsou to nejhorší 3 tydny v mém životě.

Jak jsem už ale psala, domluva s ním není možná. Přestal úplně reagovat na zprávy i na volání. Zajímalo by mě, jestli je aspoň minimálni šance, aby soud určil, že ji můžu vídat a trávit s ní čas?

Proboha to je strašný… jak tohle může otec své dceři udělat!
Netuším co dělat - kontaktovat nějakého advokáta a zeptat se, jestli se dá něco dělat - aspoň, abyste se mohly dál vídat. Podle toho co píšeš je tu citová vazba, to by přeci neměli přehlížet.. pro tu maličkou to musí být šílené - neví co se děje :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24818
22.9.20 07:47

@Esmeralda1998 třeba proto, že zakladatelce má být nyní 24 a dívence 5, tehdy jí bylo 19, to by musel být úplný novorozenec! a ani slovo o nějakém soudu, svěření dítěte do péče otce, alimentech, ani zmínka o matce dítěte.. hele, fakt to moc nesedí..

A pokud je čistě náhodou tento příběh ze čtvrt na dvě ráno založen na pravdě ala Věřte nevěřte :mrgreen: tak se lze obrátit na příslušný soud se žádostí o styk s dítětem, jelikož je to v zájmu dítěte, je tam utvořena silná vazba, každý soudce by styk povolil..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3327
22.9.20 07:51
@Jana206 píše:
V 19 letech? Prosím Tě, jdi si tu červenou knihovnu psát jinam. Zavřeli vám školu do karantény a nudis se, viď?

Proč by nemohla pracovat v 19 z domu? Může dělat pro pojišťovnu, nějakýho „finančního poradce“ aj. Když se odprostím od toho zbytku, tak to, že má v 19 práci možnou vykonávat formou HO mi nepřijde vůbec v ničem divný. Já maturovala v 18, v čerstvých 19 nástup na VŠ a ano, taky jsem pracovala z domu. Ne jako „finanční poradce“, ale pracovala. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9036
22.9.20 08:00

Jako osoba dítěti blízká si můžeš požádat u soudu o styk. Nejspíš by ti i vyhověli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1540
22.9.20 08:07
@Nowuka2 píše:
Proč by nemohla pracovat v 19 z domu? Může dělat pro pojišťovnu, nějakýho „finančního poradce“ aj. Když se odprostím od toho zbytku, tak to, že má v 19 práci možnou vykonávat formou HO mi nepřijde vůbec v ničem divný. Já maturovala v 18, v čerstvých 19 nástup na VŠ a ano, taky jsem pracovala z domu. Ne jako „finanční poradce“, ale pracovala. 8o

Může, proc by ne. Ale sorry. Běhá mi tady, roční dítě. Neumím si představit se v 19 starat o čerstvý mimino a do toho pracovat na HO.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5487

Teda já nevím, normálně jsem na trolly dost tupá, ale tohle je podle mě evidentně smyšlené. Co dělali těch 5 let? Jen si s ní hrála s panenkami a nic neřešila právně, co s holkou bude? Vždyť to je školková slečna! Tak snad s ní neutekl za hranice. 8o Ten rozchod je taky blábol. :roll: Po 7 letech takhle u nuly na 100? A vůbec by mu nešlo o dítě?? Vždyť ta holka by taky musela šílet.. prostě tolik věcí nesedí.. řekla bych, že to není skutečný příběh :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179

Osobně si myslím, že pokus o soudní vymáhání kontaktu s dítětem není až tak marný. Pokud zakl. je schopná prokázat, že ty čtyři nebo pět let s dítětem bydlela, pečovala o ně řádným způsobem a jsou tam oboustranné citové vazby…Na druhou stranu, matka dítěte to není. A je možné, že její motivace je zcela jiná a dítě je jen nástroj, jak bývalému nedat pokoj…Tohle přes monitor nelze posoudit.
Možnost, že by někdo v 19 letech pracoval z domu se mi úplně vyloučená nezdá. Nicméně pokud je to vylhaná storka, trollí zakladatel má asi dost nudný reálný život ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1844
22.9.20 08:08

@Lucy75 Čti pořádně:… Nakonec přítel všechno potřebné vyřídil a holka připadla do jeho péče. Matka se starat nechtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1844
22.9.20 08:17
@pe-terka píše:
Osobně si myslím, že pokus o soudní vymáhání kontaktu s dítětem není až tak marný. Pokud zakl. je schopná prokázat, že ty čtyři nebo pět let s dítětem bydlela, pečovala o ně řádným způsobem a jsou tam oboustranné citové vazby…

Zakladatelko, IHNED choď za právníkem na rodinné právo. S ním podáš žádost na soud (soudní jednání bude cca za 3 měsíce po podání žádosti). Soudní poplatky se v tomhle případě neplatí, budeš platit jenom právníka, neboj, nebude to moc. Možná Ti poradí, že máš jít také na OSPOD.
Ale jdi HNED!!! - aby nebyla prodleva Tvého kontaktu s dítětem. Moc Ti držím palce, vždyť jsi pro dítě nejbližší člověk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3327
22.9.20 08:21

@fíkofka No mně třeba prvorozené dítě spalo do asi 2,5 let zhruba 6 hodin přes den + 19,30-6 v noci… Takže já měla času že jsem se kopala nudou do zadku… :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
22.9.20 08:21
@BeaL píše:
Zakladatelko, IHNED choď za právníkem na rodinné právo. S ním podáš žádost na soud (soudní jednání bude cca za 3 měsíce po podání žádosti). Soudní poplatky se v tomhle případě neplatí, budeš platit jenom právníka, neboj, nebude to moc. Možná Ti poradí, že máš jít také na OSPOD.
Ale jdi HNED!!! - aby nebyla prodleva Tvého kontaktu s dítětem. Moc Ti držím palce, vždyť jsi pro dítě nejbližší člověk.

promin, ale můj příspěvek jsi vykousla…Já připouštím i variantu, že všechno může být jinak. A práva prostě nemá rovnocenná jako reálná matka, není ani zapsaná v dítěte RL. Btw. víme my, jak je to s bio matkou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32913
22.9.20 08:29

Jsko biologická matka práva nemáš, ani jako náhradní, macecha ( já v tom třeba vyšší stupeň vidím, kdybyste byli manželé, ale právně asi ne), ale zákon myslí na osoby blízké a může určit pravidelný styk. Pro holčičku jsi jediná máma, kterou zná, jsi v jejím životě důležitá, a navíc je malá, aby chápala, že ji " matky" stále opouštějí a táta jí brzy přivede jinou.
Když zůstane sama matka a střídají se strejdove, je to běžnější. Ale vzhledem k tomu, že ty jsi o ni pečovala a utvořila si k tobě vztah jako k mamince, i ti tak říká, tak je to složitější situace.
Ono je to těžký, kolikrát vztahy v tak mladém věku nevydrží, a jak je v tom nevlastní dítě, tak je to mazec. Tatínek musí vztahy řešit hodně zodpovědně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.9.20 09:07

Psala jsem, že přítel všechno vyřídil. Tudíž i svěření do své péče :D a ano, malá tehdy novorozenec byla. :lol: a opravdu nám nic nezavřeli. Maturovala jsem v 18. 19 mi bylo pár měsíců po maturitě, a opravdu jsem nebyla 3/4 roku bez práce. Je logické, že člověk co ukončí školu jde pracovat ;)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky