Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@pe-terka píše:
promin, ale můj příspěvek jsi vykousla…Já připouštím i variantu, že všechno může být jinak. A práva prostě nemá rovnocenná jako reálná matka, není ani zapsaná v dítěte RL. Btw. víme my, jak je to s bio matkou?
No, já eliminuju možnost, že se někdo takhle nejapně baví. (A co se týče času zadání příspěvku, možná se zadavatelka trápí, nemůže spát…) Co se týče biolog. matky, proboha, vždyť tohle dítě zná jako nejbližší osobu zakladatelku (otec byl v práci, že…), copak je dítě věc, že si ho mohou lidé předávat od jednoho druhému? Ten zákon praví, že dítě má právo na jemu nejbližší osoby. Že jedna z nich mu chce přetnout jakýkoliv kontakt k jeho dalším nejbližším… o tom právě ten zákon je.
@Anonymní píše:
Psala jsem, že přítel všechno vyřídil. Tudíž i svěření do své péčea ano, malá tehdy novorozenec byla.
a opravdu nám nic nezavřeli. Maturovala jsem v 18. 19 mi bylo pár měsíců po maturitě, a opravdu jsem nebyla 3/4 roku bez práce. Je logické, že člověk co ukončí školu jde pracovat
Zakladatelko, tu nic nevyřešíš, neztrácej čas s jalovou diskusí. Ještě dnes kontaktuj právníka na rodinné právo (taxy 1800 Kč/h a víc), nárok podle zákona na kontakt s dítětem máš. Protože čím delší bude čas, co nebudeš s malou, tím víc Ti to přitíží na soudě!!!
Takže googluj právníky a hodně štěstí ![]()
(pokud jsi z Brna, napiš mi zprávu, kontakt Ti dám)
@Anonymní píše:
Psala jsem, že přítel všechno vyřídil. Tudíž i svěření do své péčea ano, malá tehdy novorozenec byla.
a opravdu nám nic nezavřeli. Maturovala jsem v 18. 19 mi bylo pár měsíců po maturitě, a opravdu jsem nebyla 3/4 roku bez práce. Je logické, že člověk co ukončí školu jde pracovat
Takže jsi byla doma na rodičovské?
![]()
@BeaL píše:
No, já eliminuju možnost, že se někdo takhle nejapně baví. (A co se týče času zadání příspěvku, možná se zadavatelka trápí, nemůže spát…) Co se týče biolog. matky, proboha, vždyť tohle dítě zná jako nejbližší osobu zakladatelku (otec byl v práci, že…), copak je dítě věc, že si ho mohou lidé předávat od jednoho druhému? Ten zákon praví, že dítě má právo na jemu nejbližší osoby. Že jedna z nich mu chce přetnout jakýkoliv kontakt k jeho dalším nejbližším… o tom právě ten zákon je.
tak je otázka, jak v tomto případě zákon definuje nejbližší osobu…A proč jí není bio matka…
Ale je možná i varianta, že o dítě tu zakl. vůbec nejde, je jen rukojmím, jak nepřerušit vazbu zakladatelky na otce dítěte…
Tohle opravdu nejsme kompetentní od PC posoudit.
Pokud nejsi troll, tak jak radí holky, urychleně to řeš s právníkem, eventuelně se ještě poraď na OSPODu. Sežeň důkazy (například určitě jsi musela mít plnou moc na různé lékaře, školku apod.), fotky, klidně svědecké výpovědi. A jednej rychle.
@unuděná plnou moc jsem měla. A právníka jsem před chvílí kontaktovala formou emailu
@pikola ne nebyla. Psala jsem, že dělám práci, která se dá dělat z velké části doma. Krom schůzek s klienty, ale ty jsem uskutečňovala až byl přítel doma. Ale jinak podklady a různé dokumenty pro klienty si zařizuji doma.
@Anonymní píše:
@unuděná plnou moc jsem měla. A právníka jsem před chvílí kontaktovala formou emailu
@Anonymní píše:
@pikola ne nebyla. Psala jsem, že dělám práci, která se dá dělat z velké části doma. Krom schůzek s klienty, ale ty jsem uskutečňovala až byl přítel doma. Ale jinak podklady a různé dokumenty pro klienty si zařizuji doma.
Ale někdo musel být na rodičovské doma, když to byl novorozenec
asi ho dal nebrala matka dítěte. Neříkej, že jste ty peníze odmítli. Trošku divný ne
Tak takovou holku, která se v devatenácti stará o cizího novorozence a zároveň podniká z domova, bych chtěla fakt vidět na vlastní oči. Já jsem si nestihla kolikrát ani vyčistit zuby miminkem…
@Alriga nejde o žádné velké podnikání
vyplnit pár řádků do aplikace v počítači si myslím, že zvládne každý. Zabralo mi to možná 2 hodiny denně. Když jsem to nestihla přes den, udělala jsem to až přišel přítel. Stejně 90% těch tabulek se vyplní přímo na schůzce s klientem, tak jak si to představuje klient. Takže se to dalo v pohodě. Navíc malá tehdy nebyla týdenní miminko. Měla skoro půl roku.
@Alriga píše:
Tak takovou holku, která se v devatenácti stará o cizího novorozence a zároveň podniká z domova, bych chtěla fakt vidět na vlastní oči. Já jsem si nestihla kolikrát ani vyčistit zuby miminkem…
Jestli dobře počítám, tak holčičce v té době bylo něco mezi půl rokem a rokem, to zase není žádný novorozenec, navíc odpadá kojení a přehnaná starostlivost vlivem vlastních poporodních hormonů. Není to úplně nereálné, navíc zakladatelka se absolutně nejeví jako troll dle odpovědí…
@Alriga záleží na dítěti, nejmladší ne ta byla závislák ale u kluků pohodička
Celkem i nuda byla. Celou noc spali, přes den taky dost spali takže času dost. U dcery do 3m sem nedělala nic, jak by si jí někdo vzal tak řev, v postýlce řev tak sem jí měla neustále na sobě a ve 3m dala na deku a to se jí líbilo, ale stejně někam se vzdálit moc nešlo ![]()
V tomto případě nevím. Opravdu se ním nejde domluvit že si malou vezmeš někdy o víkendu? nebo jak často vlastně chceš? Přes soud t pak bude stejně na nic a brzo ten vztah s dítětem stejně půjde ke dnu ![]()
Ja zakladatelku treba i chapu, moje deti pritel tak vychovava vlastne od malicka (byt maji pravidelny kontakt se svym tatou) a neumim si predstavit, ze by se se mnou neco stalo a deti sli k otci a pritele uz nikdy nevideli. Deti i chlap by o kontakt urcite prijit nechteli ac jsou si vlastne „cizi“ ale u nas je vyhoda spolecne dite, takze tam by to slo soudne prez kontakt se sourozencem ![]()
Zakladatelko, urcite pravnika a zkusit to resit.
Znam dobreho v usteckem kraji pokud jsi nekde z okoli