Vzaly byste tuto práci?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Já byla v týdnu na konkurzu ve městě vzdáleném 24km, ale nejede mi tam přímý spoj. Autobusem bych denně projela 80-100kč(dle spojení), pracovní doba od 7 do 16hod, v reálu by to znamela vyjít v 5.30 z domu na bus a zpátky mi nejbližší bus jel 16.45, domů bych se dostala kolem 18hod.
Nástup sice cca 14000,ale hrubého, čistého to je kolem 11.5000, 2000 projedu a celý den strávím v práci a cestováním… a tak doufám, ať to vyjde.
A mám 2 malé děti!!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ne-silenamatka píše:
@Lenka512 mas to na prvni strance diskuze, to „diveni“ se.. o tom skutecne diskuze neni, nazev zni „vzala byste tuto praci“ - hele v pohode, ja sem dneska na emiminu nenasla diskuzi, kde by se nekdo drzel tematuHmm…a na emiminu jeste krom rozebirani veci z jineho uhlu(proboha co jako chcete rozebirat z „jineho uhlu“, kdyz v otazce je par vet ohledne situace zakladatelky/kamaradky?)taky i rejpani a uhybani od tematu.
Jo, přišla mi divná ta částka, říkala jsem si, jestli to není překlep, proto jsem to rozepsala více podrobněji, to ale neznamená, že mi to vadí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já být v situaci, kdy je potřeba, aby někdo cizí živil moje děti, tak to beru všema deseti. Ale třeba na tom není až tak špatně. A taška potravin týdně od tebe jí přijde jako nadstandard, bez kterého se s dětma obejdou. Těžko říct, co je důvodem jejího nezájmu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja bych to brala hned i ted, asi na tom tak blbe neni, nebo se ji nechce makat a spoleha na ostatni ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych to brala určitě a to netrpíme nedostatkem. Prostě na přilepšení nebo bysme mohli jet třeba na dovolenou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ali-Ali píše:
Mi to prijde jako velmi slusna nabidka. i kdyby to brala s cestou, ze ji to vyjde na 4hod, tak ale porad jenom 3× tydne.
ale nicmene bych neodsuzovala kamaradku, ze to nevzala. nekomu to proste vadi, pomahat u nekoho v domacnosti. neco jineho je uklizet treba ve firme. spousta lidi to ma v hlave nastavene tak, ze u nekoho doma jsou za sluzku.
ja si to taky popravde nedokazu predstavit, ale zas kdybych tim pomohla svemu diteti k lepsim podminkam, tak bych do otho sla. ale soudit jine nemuzu, situaci neznam
já nevím, co je na tom špatného, pracovat u někoho v domácnosti, je to poctivá práce a myslím si, že to může být i příjemněší prac. prostředí než v úklidové firmě. Já bych se naopak styděla, kdybych pracovat mohla a místo toho bych se nechala vydržovat od okolí, i kdyby kamarádka byla milionářka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Asi bych to vzala být ve finanční nouzi, ale záleželo by jestli bych měla i hlídání
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@verusak.berusak
ja nerikam, ze to je spatna prace, to urcite ne. spis, ze v nekterych lidech to vyvolava pocity jako ze jdou nekomu delat sluzku.
ono taky kdo si nezkusil nemuze moc soudit. ja jsem delala au-pair a vim, jak povysene se dokazi nekteri lidi chovat. kamaradka si privydelavala zehlenim pro par lidi a s nekteryma musela skoncit, protoze se to chovani nedalo.
takze uprimne receno, k nekterym lidem bych domu uklizet proste v soucasne situaci nesla. ale samozrejme jsou situace, kdy bych sla a rada, protoze bych byla rada za vubec nejakou praci…
takze nesoudim dotycnou tak ani onak, jenom rikam, ze to proste neni nekdy jednoduche.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ali-Ali podle mě nezáleží, jestli uklízíš v domácnosti, nebo ve firmě. Já za studentských let o víkendech uklízela na hotelu a pak jsem uklízela v potravinách (tam to bylo fakt hrozný
) a taky se k nám někdy chovali jak k posledním pucflekům, ale to je o lidech… může to být blbý tam i tam, ale odmítat to předem s tím, že by se možná ke mně chovali jak ke služce v situaci, kdy by mi musela vypomáhat kamarádka… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ali-Ali
Ja jsem byla v UK osm let. Z toho pet let jsem pracovala normalne na smlouvu v kancelari. Prvni tri roky aupair a privydelek uklid/zehleni/hlidani deti. I kdyz jsem nastoupila do prace nechala jsem si stale privydelek uklidu v sobotu a hlidani po vecerech.
V zadnem pripade bych to nebrala jako podradnou praci, ale jako jakoukoliv jinou. Vzdy muzes rici priste neprijdu. Ale vzdat to aniz bych to zkusila ![]()
Kdo rikal ze se musi k ni chovat povysene. Ja spis mela zkusenost, ze Pokud potrebuji tak se chovaji k tobe slusne.. A jak rikam vzdy muzes odejit..
Kolikrat se nadrizeny treba v kancelari chova povysene, ma blbe reci, navazi se… A spousta lidi to snasi s tim ze praci potrebuje
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hanapospis @verusak.berusak
tak jeste jendou a pak to vzdavam ![]()
ja jsem rekla jasne, ze neposuzuji konkretni slecnu/pani a ze kdybych mohla pomoci situaci svych deti, tak bych sla delat cokoliv.
akorat jsem poznamenala, ze proste tenhle typ prace nekterym lidem vadi daleko vic, nez kdyby treba meli jit kopat kanaly (v nadsazce).
ja si treba stejne tak neumim ani predstavit, ze by nekdo chodil uklizet ke me domu - nevim, jak bych se k dotycne mela chovat, jestli ji vynadat, kdyz neco neni podle mych predstav a vubec by mi vadilo, aby mi nekdo cizi behal po byte. proste to podle me neni u nas moc zazite a spousta lidi nevi, jak se k tomu postavit.
a jeste jednou: i ja jsem rekla, ze ta nabidka byla financne velmi vyhodna.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ali-Ali
Jj ja te chapu. Taky vim ze to u nas neni zazite.
Ja Jen posuzuji situaci jak byla predlozena zakladatelkou.
A Pokud by mi museli financne vypomahat pratele a rodina tak vezmu cokoliv jenom abych nemusela byt financne zavisla na druhych nebo aspon ukazala ze i ja mam snahu neco delat. Nehlede na to ze se budu „ponizovat“ na podradne praci. Obzvlaste pokud mam hlidani a je to Jen na par hodin tydne.
Ono opravdu nic cloveku do klina nespadne. Neni mozne Jen cekat s otevrenou naruci ze se to nejak udela a vyresi.
Vim co jsi chtela rict a souhlasim s tebou. Ale v teto situaci bych sklopila hlavu a tu praci vzala. ![]()
Ale nechci odsuzovat kazdy stujcem sveho stesti
:
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hanapospis
ono, kdovi jak na tom dotycna opravdu je. znam pripady, ktery se nosili oblecky zdarma, protoze chudaci na nic nemeli a detem dobroty, at maji neco lepsiho aspon obcas. a pak z toho vylezlo, ze oni akorat setrili jak sileni a nasetrili si na dum ![]()
nic proti setreni, at se kazdy zaridi podle sveho, ale ne psychicky vydirat okoli, at mi pomuze, protoze ja setrim na barak…
to jenom tak na okraj, ze nikdy nevidime do situace jinych ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ali-Ali píše:
@hanapospis
ono, kdovi jak na tom dotycna opravdu je. znam pripady, ktery se nosili oblecky zdarma, protoze chudaci na nic nemeli a detem dobroty, at maji neco lepsiho aspon obcas. a pak z toho vylezlo, ze oni akorat setrili jak sileni a nasetrili si na dum
nic proti setreni, at se kazdy zaridi podle sveho, ale ne psychicky vydirat okoli, at mi pomuze, protoze ja setrim na barak…
to jenom tak na okraj, ze nikdy nevidime do situace jinych
To mas pravdu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit