Vztah s dědou

Anonymní
2.4.23 17:53

Vzath s dědou

Přeji všem dobrý den.

Nevím, ani jak začít… Asi tak, že mám trochu problémy s mým dědou…

Trochu k přiblížení… Je mi 26 let, mám manžela a ročního syna. Bydlíme v paneláku ve stejném městě jako můj děda.

Před lety mi děda odkázal nemovitost s velkým pozemkem na místě, kde vůbec nic není - školka, škola, práce obchod aj.. S manželem jsme nemovitost chtěli opravit, ale děda, jelikož má věcné břemeno a další dodatky k nemovitosti, kde může nám do toho mluvit, co můžeme/ nemůžeme udělat, tak jsme s opravou přestali. Nemovitost mohu prodat až děda zemře.

Přestěhovali jsme se do paneláku - protože pronájem se vším všudy je za 7tis., bylo to nejlevnější dostupné řešení a založili si rodinu- nač čekat.

S nemovitosti už nechci mít nic společného, nikdy se na ni nic nedodělalo, akorát to zničilo vztahy v rodině a navíc peníze pryč.
Jenže vše se zdražuje a to samé ohledně nemovitosti, zvýšení daně, pojistky, odpadů aj..

Můj děda to nedokáže pochopit. Že tam jezdit stejně nebudu, je to na konci všeho. Za mnou ani nejezdí kamarádky, protože bydlíme na konci světa a tam, kde mám nemovitost by už vůbec nikdo nejel.

Nemovitost tahá ze mě peníze, spory se sousedy a samé jiné starosti.

Děda navíc nedokáže nic pochopit. Že na barák nebudu jezdit, že nemám v plánu dělat rekonstrukci aj.

Ničemu jinými se nevěnuje, než starostem kolem toho. Nevím, jak dědu přesvědčit, aby se to prodalo někomu, kdo by to využil, než aby to chatralo.

Nevím, kudy kam… Jen jsem se potřebovala vypovídat…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65210
2.4.23 17:57
@Anonymní píše:
Přeji všem dobrý den.

Nevím, ani jak začít… Asi tak, že mám trochu problémy s mým dědou…

Trochu k přiblížení… Je mi 26 let, mám manžela a ročního syna. Bydlíme v paneláku ve stejném městě jako můj děda.

Před lety mi děda odkázal nemovitost s velkým pozemkem na místě, kde vůbec nic není - školka, škola, práce obchod aj.. S manželem jsme nemovitost chtěli opravit, ale děda, jelikož má věcné břemeno a další dodatky k nemovitosti, kde může nám do toho mluvit, co můžeme/ nemůžeme udělat, tak jsme s opravou přestali. Nemovitost mohu prodat až děda zemře.

Přestěhovali jsme se do paneláku - protože pronájem se vším všudy je za 7tis., bylo to nejlevnější dostupné řešení a založili si rodinu- nač čekat.

S nemovitosti už nechci mít nic společného, nikdy se na ni nic nedodělalo, akorát to zničilo vztahy v rodině a navíc peníze pryč.
Jenže vše se zdražuje a to samé ohledně nemovitosti, zvýšení daně, pojistky, odpadů aj..

Můj děda to nedokáže pochopit. Že tam jezdit stejně nebudu, je to na konci všeho. Za mnou ani nejezdí kamarádky, protože bydlíme na konci světa a tam, kde mám nemovitost by už vůbec nikdo nejel.

Nemovitost tahá ze mě peníze, spory se sousedy a samé jiné starosti.

Děda navíc nedokáže nic pochopit. Že na barák nebudu jezdit, že nemám v plánu dělat rekonstrukci aj.

Ničemu jinými se nevěnuje, než starostem kolem toho. Nevím, jak dědu přesvědčit, aby se to prodalo někomu, kdo by to využil, než aby to chatralo.

Nevím, kudy kam… Jen jsem se potřebovala vypovídat…

těžko ti mohl někdo něco odkázat, když žije

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2587
2.4.23 18:00

On ti to asi věnoval právě proto, aby se to neprodalo, ne? Pokud dům nechceš, je podle mě jediné správné řešení mu ho vrátit. Kdyby dům chtěl prodat, mohl to udělat sám. A ty jsi si ho vzala, jistě také s tím, že ho opravíte, když už jste s tím začali. Být dědou, taky bych byla naštvaná. Teď čekáte až umře a dům chátrá.. Ach jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.4.23 18:14

Děda to dal mě, protože se toho jeho dcera (moje máma) vzdala. Vše se sepsalo, že s barákem nechce mit nikdy nic společného, ani po jeho smrti. A děda nechtěl, aby barák propadnul státu, nebo jeho sourozencům.

S rekonstrukcí bychom s manželem pokračovali, ale problém je, že nám pořád do toho mluví a nemohu si ani vybrat když to tak řeknu štětku na WC. Vše jde z našich financí, děda tam nikdy nechce bydlet, ale pořád do všeho mluví a domlouvá nám co nejdražší dělníky, firmy aj.

Proto nechci nemovitost opravit, protože to nechci mit dle někoho.

• Citovat
  • Upravit
21388
2.4.23 18:18

Proste na to nemas. Co se je na tom nepochopitelneho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
2.4.23 18:23
@Anonymní píše:
Děda to dal mě, protože se toho jeho dcera (moje máma) vzdala. Vše se sepsalo, že s barákem nechce mit nikdy nic společného, ani po jeho smrti. A děda nechtěl, aby barák propadnul státu, nebo jeho sourozencům.

S rekonstrukcí bychom s manželem pokračovali, ale problém je, že nám pořád do toho mluví a nemohu si ani vybrat když to tak řeknu štětku na WC. Vše jde z našich financí, děda tam nikdy nechce bydlet, ale pořád do všeho mluví a domlouvá nám co nejdražší dělníky, firmy aj.

Proto nechci nemovitost opravit, protože to nechci mit dle někoho.

Tak mu to řekni, jak si to napsala, něco jako vážím si tě, ale rádi bychom si to opravili podle sebe a až na to budeme mít finance…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.4.23 18:23

Máme na to, vzali jsme si úvěr. Peníze nejsou problém. Ale nechci zbytečně platit za něco, z čeho nic nemám.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.4.23 18:24

To jsme řekli hned na začátku, že si to uděláme, dle sebe. Jenže když tam byl elektrikář, tak nám ho drze vyhodil, zavolal na něj PČR.

• Citovat
  • Upravit
21388
2.4.23 18:27
@Anonymní píše:
To jsme řekli hned na začátku, že si to uděláme, dle sebe. Jenže když tam byl elektrikář, tak nám ho drze vyhodil, zavolal na něj PČR.

A policiste mu rekli co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21388
2.4.23 18:27

Moc se s nim mazete. At si vybere, bud po vasem nebo nijak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32125
2.4.23 18:29
@Anonymní píše:
To jsme řekli hned na začátku, že si to uděláme, dle sebe. Jenže když tam byl elektrikář, tak nám ho drze vyhodil, zavolal na něj PČR.

Podepsali jste věcné břemeno a další dodatky, kde může děda do všeho mluvit…tak mluví, no…já bych ho upozornila na to, že díky tomu, jak se chová, do baráku nedám ani halíř a nazdar…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32125
2.4.23 18:30

@PaníBovaryová Určitě nic…do tohohle nezasahujou…není to jejich věc…ale jako majitelku by mě to vytočilo a bylo by po opravách…neměli přistupovat na takové podmínky, dalo se to čekat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

Policie elektrikáře vykázala, protože hlavní slovo má právě děda.

• Citovat
  • Upravit
21388
@Anonymní píše:
Policie elektrikáře vykázala, protože hlavní slovo má právě děda.
? A ty nejsi majitelka?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.4.23 18:31

@Monchichik

Taky že nedáváme a neopravujeme a to máte vidět, jak je vzteklý.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová