Vztah s dědou

Napsat příspěvek
Velikost písma:
357
3.4.23 15:19

A matka se domu zřekla proč? Pochopila jsem, že chtěl dát dům nejdřív jí. Věděla, že budou potíže?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33676
3.4.23 15:26
@Anonymní píše:
Ano, jsem majitelka.Ale dle podpisu o věcném břemeni a dodatcích, může děda souhlasit a nesouhlasit se vstupem lidi do objektu a na pozemek. Též souhlasit či nesouhlasit s úpravami na/ v objektu. Dále ho musím o všem informovat, dokládat vše ohledně činnosti na objektu/ pozemku aj.

Ty jo, nechápu, proč si to vůbec přijala a podepsala?? Tak to dědovi vratˇ, a atˇsi s tím dělá co chce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.4.23 15:54

Mamka to nechtěla, protože by neměla na opravy. To ani nevěděla, co vše se sepíše.

• Citovat
  • Upravit
5683
3.4.23 16:41
@Anonymní píše:
Mamka to nechtěla, protože by neměla na opravy. To ani nevěděla, co vše se sepíše.

A 18leta na ne mit mela?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.4.23 17:04

Děda si myslel, že to dám dohromady ze stavebního spoření, které mi založil a posílal tam peníze. Jenže stavební spoření jsem nechtěla zrušit, chtěla jsem si tam dal spořit.

• Citovat
  • Upravit
2587
3.4.23 19:04
@Anonymní píše:
Děda si myslel, že to dám dohromady ze stavebního spoření, které mi založil a posílal tam peníze. Jenže stavební spoření jsem nechtěla zrušit, chtěla jsem si tam dal spořit.

No tak to začínám chápat, proč je naštvaný. Děda ti dal dům a peníze s tím, že ho opravíš, a ty jsi si nechala peníze i dům, do něj poslala ty nejlevnější „pracovníky“ a teď ho chceš prodat? A může za to děda? Ono pokud viděl nějakého trotla u rozvaděče, tak byl zásah policie možná adekvátní :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21390
3.4.23 20:21
@Anonymní píše:

a kolik peněz bylo v tom spoření? dalo se to za to rekonstruovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.4.23 20:29

Děda mi na stavebním spoření našetřil 50tis.
Tak že rekonstrukce by za to nešla, maximálně udělat nový komin.

• Citovat
  • Upravit
21390
3.4.23 20:45
@Anonymní píše:
Děda mi na stavebním spoření našetřil 50tis.
Tak že rekonstrukce by za to nešla, maximálně udělat nový komin.

tak mu je pěkně předej a ať si to rekonstruuje sám za ty peníze. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76733
4.4.23 07:26
@PaníBovaryová píše:
tak mu je pěkně předej a ať si to rekonstruuje sám za ty peníze. :D

ale ona s manželem už do toho nějaký ten milion dala, proč by to měla vracet dědovi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76733
4.4.23 07:27
@arinecka píše:
Ty jo, nechápu, proč si to vůbec přijala a podepsala?? Tak to dědovi vratˇ, a atˇsi s tím dělá co chce.

holky, dočítejte, ona do toho už dala spoustu peněz - vždyť rekonstrukce už dávno probíhá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21390
4.4.23 10:10
@stinga píše:
ale ona s manželem už do toho nějaký ten milion dala, proč by to měla vracet dědovi?

může mu říct, ať jí to vrátí :mrgreen: Ona mu dá stavební spoření 50 tisíc a nemovitost, a on jí dá ten milion.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76733
4.4.23 12:42
@PaníBovaryová píše:
může mu říct, ať jí to vrátí :mrgreen: Ona mu dá stavební spoření 50 tisíc a nemovitost, a on jí dá ten milion.

tak to by bylo fajn řešení - win win

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
4.4.23 17:43

Dědovi bych napsala dopis. Hezkej, laskavej. Vysvětli mu, že chápeš, že ho trápí, že se na domě nepracuje, že jste připraveni se do toho pustit, ale za vlastních podmínek. Zkus najít nebo navrhnout část věcí, které by mohly být podle něho, ať nemá pocit, že na něj úplně dlabete, ale s dovetkem, že to půjde z vašich peněz a tím pádem řemeslníky a materiály vyberete vy. Ostatní věci uděláte podle sebe, protože jinak nic z toho nemá cenu, jistě máte i jiné věci, do kterých můžete investovat a nemůžete jen jednostranne naplňovat jeho představy. Napiš mu, že si daru vazis, ale že tímto způsobem to všem pridelava víc starosti než radosti a že to určitě sám takhle nechtěl. Zároveň vyjádři, že pokud to respektovat nedokáže, buď to zůstane tak jak to je, nebo se to prodá i s věčným břemenem-jeho možnost užívání do konce života tím dotčena nebude a státu to taky nepropadne. Dala bych si záležet na tom, aby to nevyznělo útočně, ale zároveň to musí být zřetelné. Určitě jsi mu to všechno už řekla, ale takhle si to přečte víckrát, bude mít prostor se nad argumentama zamyslet, může ti odepsat. Od toho bych se pak znovu odpichla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.4.23 21:56

@Malé ukulele

Ano, měli jsme kvůli tomu sezení několikrát. Jenže můj děda je poslední dobou dost vznětlivý, tak že jsme se nikdy nedopracovali k žádnému výsledku. Je mi líto hlavně toho, že nevidí snahu to opravit, aby to vypadalo krásně a nově. I kdyby to bylo dle nás, měl by být rád.

Asi máte pravdu, zkusit mu to napsat :roll:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová