Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nech to, jak to je. Přestala bych se tím na Tvém místě více zabývat (i vnitřně). Dědovi jednou za rok dva diplomaticky nadhoď možnost prodeje. Nemovitost bude už napořád Tvůj kapitál do budoucna.
V baráku nebydlí. Má svůj vlastní byt. Má tam i to věcné břemeno, že nemovitost může používat, jak on sám bude chtít.
@Anonymní píše:
V baráku nebydlí. Má svůj vlastní byt. Má tam i to věcné břemeno, že nemovitost může používat, jak on sám bude chtít.
takže smlouva je o tom, že ty mu to opravíš podle jeho představ.
@Anonymní píše:
Ano, jsem majitelka.Ale dle podpisu o věcném břemeni a dodatcích, může děda souhlasit a nesouhlasit se vstupem lidi do objektu a na pozemek. Též souhlasit či nesouhlasit s úpravami na/ v objektu. Dále ho musím o všem informovat, dokládat vše ohledně činnosti na objektu/ pozemku aj.
Jako že to sice je tvoje, ale i kdybys tam bydlela, tak on může vyhodit i tvoje kamarády? Takovou kravinu bych nepodepsal snad ani v osmnácti.
@Anonymní píše:
Ja to prodat můžu, s tím, že to prodám i a věčným břemenem.
To že tam má takových podmínek a zákaz prodeje mi sice přijde dost zvláštní, ale tím líp pro tebe. Prodal bych to i kdyby pod cenou, takhle ti to akorát žere peníze a nic z toho. Třeba se najde realitní žralok s dobrýma právníkama co mu to břemeno a dodatky shodí jako domeček z karet a vytře si s ním zadek.
@Anonymní píše:
@MonchichikTaky že nedáváme a neopravujeme a to máte vidět, jak je vzteklý.
Takže neopravujete (což je logické), je zlé. Chcete ji opravit, je zase zlé.
No je blbé, že máte tolik dodatku co děda může a nemůže. Jedině to přepsat zpátky na dědu. A ať si s tím dělá co chce.
Ale nevím zda a jak je to možné z právního hlediska
Jak jsem psala, nikdy jsem neměla v plánu něco na baráku dělat. Kdybych neměla manžela, tak se do toho nepouštím. Ale on sám chtěl a byl si vědom, co to obnáší, ale že to bude až takové, nikdo nevěděl.
Tak oprava stojí, nic dal neděláme, ale klid také nemáme.
@Anonymní píše:
Jak jsem psala, nikdy jsem neměla v plánu něco na baráku dělat. Kdybych neměla manžela, tak se do toho nepouštím. Ale on sám chtěl a byl si vědom, co to obnáší, ale že to bude až takové, nikdo nevěděl.Tak oprava stojí, nic dal neděláme, ale klid také nemáme.
Takže teď je to v nějakém rozbouraném stavu?
@Anonymní píše:
Jak jsem psala, nikdy jsem neměla v plánu něco na baráku dělat. Kdybych neměla manžela, tak se do toho nepouštím. Ale on sám chtěl a byl si vědom, co to obnáší, ale že to bude až takové, nikdo nevěděl.Tak oprava stojí, nic dal neděláme, ale klid také nemáme.
Jestli chceš s dědou dál vycházet (moc nechápu proč) tak mu řekni, že na to prostě nemáš. Na to ti nemůže nic říct.
Zdi jsou obouchané na cihlu, je nová elektřina(ale ne v provozu, zatím se jede na pracovní zásuvku), odpady, topení(pouze rozmístěné), voda jen na WC, podlahy udělané pouze betony a v patře opravené dřevěné podlahy. Dali jsme nová okna, udělali dva nové komíny se vším všudy.
Je to spíše stavba, než na užívání.
Muzete
@Anonymní píše:
Zdi jsou obouchané na cihlu, je nová elektřina(ale ne v provozu, zatím se jede na pracovní zásuvku), odpady, topení(pouze rozmístěné), voda jen na WC, podlahy udělané pouze betony a v patře opravené dřevěné podlahy. Dali jsme nová okna, udělali dva nové komíny se vším všudy.
Je to spíše stavba, než na užívání.
Jo tak tohle je solidní danajský dar d tím že bez jeho souhlasu tam nemůžete nic udělat. Tak to prostě prodej s tím břemenem pod cenou nebo počkej až děda umře a konej pak.
@Anonymní píše:
Nemovitost mohu prodat až děda zemře.
Proč nám lžeš? To už je Tvá druhá lež. Ta první byla, že prý jsi dům „zdědila“. Samozřejmě můžeš nemovitost prodat.
… vše se zdražuje a to samé ohledně nemovitosti, zvýšení daně, pojistky, odpadů aj.. Nemovitost tahá ze mě peníze, spory se sousedy a samé jiné starosti.
Nepřeháněj a nedramatizuj to. Jde o pár tisíc ročně. A ta nemovitost Ti spadne do klína bez závazků, až jednou děda nebude.
Děda navíc nedokáže nic pochopit. Že na barák nebudu jezdit, že nemám v plánu dělat rekonstrukci aj.
Proč se vůbec zabýváš tím co děda dokáže nebo nedokáže pochopit? Ztrácíš čas a energii zbytečně.
@Anonymní píše:
Ano, jsem majitelka.Ale dle podpisu o věcném břemeni a dodatcích, může děda souhlasit a nesouhlasit se vstupem lidi do objektu a na pozemek. Též souhlasit či nesouhlasit s úpravami na/ v objektu. Dále ho musím o všem informovat, dokládat vše ohledně činnosti na objektu/ pozemku aj.
A tohle jste podepsali proč? To jakože budete barák financovat a opravovat jak děda píská? Nechápu…
Pokusila bych se s ním rozumné domluvit, pokud by to nešlo, narovinu bych řekla, že rekonstrukce bude buď dle vašeho nebo žádná. Ve vyhrocenějsi situaci bych pohrozila prodejem i s věcným břemenem ![]()
@Lilie_Kvetoucí píše:
Nech to, jak to je. Přestala bych se tím na Tvém místě více zabývat (i vnitřně). Dědovi jednou za rok dva diplomaticky nadhoď možnost prodeje. Nemovitost bude už napořád Tvůj kapitál do budoucna.
Ve stavu „minutu před rozpadem“ už asi moc ne ![]()
Zakladatelce je 26. Dědovi tudíž tipuji tak 70 +-. Může tady klidně být dalších 20 let.