Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Ano, jsem majitelka.Ale dle podpisu o věcném břemeni a dodatcích, může děda souhlasit a nesouhlasit se vstupem lidi do objektu a na pozemek. Též souhlasit či nesouhlasit s úpravami na/ v objektu. Dále ho musím o všem informovat, dokládat vše ohledně činnosti na objektu/ pozemku aj.
Jak si mohla za techto podminek se k necemu takovemu upsat?
A kdyz chce tozhodovat a urcovat, meli byt ve smlouve, ze bude i platit! Proste tento velkomozny dar bych vratila uz vcera a jestli je deda vztekly ci ne, by mi bylo uplne fuck.
@Anonymní píše:
@TajemnadamaKdyž jsem to podepisovala, tak mi bylo 18 let a netušila jsem, že se někdy do toho pustím, to dát dohromady.
Pak jsem si našla teď už manžela a tomu bylo líto, že to akorát chátrá, tak nabídl, že to dá dohromady.
S dědou jsme o tom vedly dlouhé debaty, na všem se shodli, ale to jsem netušila, jaký zlý člověk dokáže být. Mám jen jeho a mamku, celej život jsem byla s ním, nebo s mamkou. Nikdy takový nebýval.
Na stari se nekdy clovek dost zmeni, s tim nic neudelas, takze vratit dar, pokud je tu moznist ze deda tu bude i dalsich 10 let.
A i kdyz di v detstvi byla s nim, ted uz jsi dospela, je treba si to v hlave prenastavit a pokud je zly, radsi se s nim vubec nevidet, co ti to dava?
@Lilie_Kvetoucí píše:
Nech to, jak to je. Přestala bych se tím na Tvém místě více zabývat (i vnitřně). Dědovi jednou za rok dva diplomaticky nadhoď možnost prodeje. Nemovitost bude už napořád Tvůj kapitál do budoucna.
Mas velmi dobrou uvahu o kapitalu do budozcna, jen ta diplomacie je nemyslitelna u tohoto typu lidi, bohutel. Ona po nem chlebem on po ni kamenem.
Takze bud vratit dar anebo cekat az deda umre ![]()
@xtonda píše:
To že tam má takových podmínek a zákaz prodeje mi sice přijde dost zvláštní, ale tím líp pro tebe. Prodal bych to i kdyby pod cenou, takhle ti to akorát žere peníze a nic z toho. Třeba se najde realitní žralok s dobrýma právníkama co mu to břemeno a dodatky shodí jako domeček z karet a vytře si s ním zadek.
Jo, papir snese vsechno, otazka je co vse lze vyzadovat dle zakona a co uz je jen mlaceni slamy a dle zakona poplatne.
@Ahep píše:
Jak si mohla za techto podminek se k necemu takovemu upsat?
A kdyz chce tozhodovat a urcovat, meli byt ve smlouve, ze bude i platit! Proste tento velkomozny dar bych vratila uz vcera a jestli je deda vztekly ci ne, by mi bylo uplne fuck.
Cetla jsi to všechno? Oni už dotoho baraku vložili nemalé peníze. Kdo jim je vrátí?
@Ahep píše:
Exidtuje moznost vraceni daru, takze obetuj posl. penize na tenhle danajsjy dar/advokata a dum mu vrat.Chapu te jinak a delate dobre, kdyz do toho nevrazite svy penize za techto nepriznivych podminek.
oni už tam spoustu peněz přece vrazili
@stinga píše:
oni už tam spoustu peněz přece vrazili
Jo holky, docitam teprve… ale tedy nechala bych si sml. zkontrolovat, zda opravdu vsechna ustanoveni jsou zakonna, protoze to jde proti sobe, kdy by mel majitel jen platit, ale rozhodovaci pravomoce zadne?
@vokishka píše:A proč by ne? Na bratra je také převedený dům rodičů s věcným břemenem (tzn. že tam v poklidu mohou dožít).
těžko ti mohl někdo něco odkázat, když žije
@Anonymní píše:
Přeji všem dobrý den.Nevím, ani jak začít… Asi tak, že mám trochu problémy s mým dědou…
Trochu k přiblížení… Je mi 26 let, mám manžela a ročního syna. Bydlíme v paneláku ve stejném městě jako můj děda.
Před lety mi děda odkázal nemovitost s velkým pozemkem na místě, kde vůbec nic není - školka, škola, práce obchod aj.. S manželem jsme nemovitost chtěli opravit, ale děda, jelikož má věcné břemeno a další dodatky k nemovitosti, kde může nám do toho mluvit, co můžeme/ nemůžeme udělat, tak jsme s opravou přestali. Nemovitost mohu prodat až děda zemře.
Přestěhovali jsme se do paneláku - protože pronájem se vším všudy je za 7tis., bylo to nejlevnější dostupné řešení a založili si rodinu- nač čekat.
S nemovitosti už nechci mít nic společného, nikdy se na ni nic nedodělalo, akorát to zničilo vztahy v rodině a navíc peníze pryč.
Jenže vše se zdražuje a to samé ohledně nemovitosti, zvýšení daně, pojistky, odpadů aj..Můj děda to nedokáže pochopit. Že tam jezdit stejně nebudu, je to na konci všeho. Za mnou ani nejezdí kamarádky, protože bydlíme na konci světa a tam, kde mám nemovitost by už vůbec nikdo nejel.
Nemovitost tahá ze mě peníze, spory se sousedy a samé jiné starosti.
Děda navíc nedokáže nic pochopit. Že na barák nebudu jezdit, že nemám v plánu dělat rekonstrukci aj.
Ničemu jinými se nevěnuje, než starostem kolem toho. Nevím, jak dědu přesvědčit, aby se to prodalo někomu, kdo by to využil, než aby to chatralo.
Nevím, kudy kam… Jen jsem se potřebovala vypovídat…
A není to spíše tak, že potřebujete peníze? Chápu, jsou to starosti, ale máte v tom vidinu peněz.
Dědu neukecáte, holt jste kývla na Danajský dar.
Buď čekat až dědeček jednou umře, nebo se zkusit domluvit, ale úplně se mi nezdá historka, že zavolal pčr na elektrikáře, to asi vázla komunikace.
Na jednu stranu píšete, že chce, abyste se o to starala a na druhou tam nikoho nechce… No nevím…
Držte se.
@Anička-S píše:
A není to spíše tak, že potřebujete peníze? Chápu, jsou to starosti, ale máte v tom vidinu peněz.Dědu neukecáte, holt jste kývla na Danajský dar.
Buď čekat až dědeček jednou umře, nebo se zkusit domluvit, ale úplně se mi nezdá historka, že zavolal pčr na elektrikáře, to asi vázla komunikace.
Na jednu stranu píšete, že chce, abyste se o to starala a na druhou tam nikoho nechce… No nevím…
Držte se.
tak děda už určitě senilní, proto se chová, jak se chová
@Anička-S píše:
A proč by ne? Na bratra je také převedený dům rodičů s věcným břemenem (tzn. že tam v poklidu mohou dožít).
Ale neni to dědictví, kdyz nekomu neco odkazu, tak po smrti
@Anička-S Dědit můžeš jen po zemřelém…tak je to myšleno…tvůj bratr to dostal za života darem, nedědil…
@vokishka píše:
Ale neni to dědictví, kdyz nekomu neco odkazu, tak po smrti
Za zivota se nejedna o dedictvi, ale o dar.
@Ahep píše:
Za zivota se nejedna o dedictvi, ale o dar.
To ja vim, o dědictví psala zakladatelka
@Monchichik píše:
@Anička-S Dědit můžeš jen po zemřelém…tak je to myšleno…tvůj bratr to dostal za života darem, nedědil…
Jo takhle, tak to už je slovíčkaření. Ale dobře.