Vzdělání nepomůže

36
12.1.22 17:37

Vzdělání nepomůže

Jsem poměrně vzdělaná. Umím dva jazyky, skoro 3. Mám praxi. A co z toho? Všude čtu, jak někdo radí, doplňte si na rodičovské vzdělání, využijte čas…haha. A k čemu? Po svých zkušenostech. Možná by se hodilo heslo: mějte ostré lokty, buďte drzí, lžete, vychvalujte se, používejte i klidně slova, kterým nerozumíte, mluvte i o tom, co nechápete. Vzdělání se nenosí. Je to zbytečně komplikované. Stejně si vyděláte víc než, když ho mít nebudete. Leda se vám přitíží…je to jako z té pohádky o Nesmrtelné tetě, když Rozum daruje rozum. A praxe? Lidé stejně čtou co chtějí a rozumějí tomu jen málo…tak ani praxi nepotřebujete. Jediné co potřebujete je štěstí…zní to všecko pateticky a arogantně? Asi jo. Mám teď takový stav. V podstatě po více než 10-ti leté zkušenosti ucházení se o nejrůznější pozice. Máte to podobně? Vykecáme se z toho? Pomůže nám vůbec se z toho vykecat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10860
12.1.22 17:38
@holuska píše:
Jsem poměrně vzdělaná. Umím dva jazyky, skoro 3. Mám praxi. A co z toho? Všude čtu, jak někdo radí, doplňte si na rodičovské vzdělání, využijte čas…haha. A k čemu? Po svých zkušenostech. Možná by se hodilo heslo: mějte ostré lokty, buďte drzí, lžete, vychvalujte se, používejte i klidně slova, kterým nerozumíte, mluvte i o tom, co nechápete. Vzdělání se nenosí. Je to zbytečně komplikované. Stejně si vyděláte víc než, když ho mít nebudete. Leda se vám přitíží…je to jako z té pohádky o Nesmrtelné tetě, když Rozum daruje rozum. A praxe? Lidé stejně čtou co chtějí a rozumějí tomu jen málo…tak ani praxi nepotřebujete. Jediné co potřebujete je štěstí…zní to všecko pateticky a arogantně? Asi jo. Mám teď takový stav. V podstatě po více než 10-ti leté zkušenosti ucházení se o nejrůznější pozice. Máte to podobně? Vykecáme se z toho? Pomůže nám vůbec se z toho vykecat?

Tak pokud si vydelas vice, nez kdyz vzdelani mas, tak se hlas na pozice, kde vzdelani nepotrebujes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
12.1.22 17:46

Tarena: Hlásit na takové pozice, kde vzdělaní nepotřebuju už jsme zkusila taky…výsledek: nejspíš budu o 20-ti letech svého života mlčet..to bude nejlepší varianta. prostě s čistým štítem. Udělám si extra životopis…ale co když se mě zeptají?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8737
12.1.22 17:46

Mám Mgr, ne úplně jednoduchej obor, ovšem úplně nepouzitelnej obor. Takže můj červenej diplom mám jen na okrasu. Teď na posledním rodicaku si dělám kurzy, abych měla širší možnosti uplatnění. Nemyslím si, že vzdělání je k ničemu. Jsou profese, které bez patřičného vzdělání dělat nemůžeš, ani kdybys v tom byla sebelepsi.. a profese, kde vzdělání nepotřebuješ, můžeš přece dělat i s ním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
12.1.22 17:48

Midaku: Jo, já mám Ing. a 2× Ph. D. a kurzů na 20 stran. A chci normální práci a průměrnou mzdou…je to paradox, zkouším to víceméně 15 let. V oboru i mimo obor. Jsem nejspíš prokletá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
12.1.22 17:49

Ne. Moje vzdělání mi tedy pomohlo a praxe a to tak že i já rodičovské si držím poloviční úvazek

• Citovat
  • Upravit
3459
12.1.22 17:51
@holuska píše:
Midaku: Jo, já mám Ing. a 2× Ph. D. a kurzů na 20 stran. A chci normální práci a průměrnou mzdou…je to paradox, zkouším to víceméně 15 let. V oboru i mimo obor. Jsem nejspíš prokletá.

Víš co a přesně tohle je tvůj problém. Slušně vydělávající člověk má jen jeden titul, protože místo psaní vědeckých prací makal a pomalu se vypracoval.

Vzdělání a dovzdelani mi velmi pomohlo k tomu, abych po 3 letech na RD vydělávala stejně jako před RD, jenže za 1/3 času. Takže asi tak.

Příspěvek upraven 12.01.22 v 17:53

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
12.1.22 17:52

@ludmilaadamkova
Já si také držím úvazek na rodičovské, ale zvýšit mi h nechtějí. Už mi bude rodičovská končit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
@holuska píše:

Chtela jsem na nižší pozici tak jsem si upravila CV. Z manažerských pozic udělala takové obecne, vyhodila jsem kolik jsem měla pod sebou lidí a šlo to. Musela jsem trošku zaslapat ego, ale fungovalo to.

• Citovat
  • Upravit
25897

@holuska A co je to za obor? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
12.1.22 17:53
@holuska píše:

Pracuju od devatenácti. Po rodičáku jsem se vrátila zpět do té samé firmy. Vzdělání rozhodně nezatracuju a myslím, že je důležité. Ale negarantuje, že se s dotyčným bude dát pracovat. A že bude v práci dobrý. I mezi absolventy střední školy s maturitou jsou obří rozdíly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10030
12.1.22 17:54
@roba18 píše:
Víš co a přesně tohle je tvůj problém. Slušně vydělávající člověk má jen jeden titul, protože místo psaní vědeckých prací makal a pomalu se vypracoval.

Vzdělání a dovzdelani mi velmi pomohlo k tomu, abych po 3 letech na RD vydělávala stejně jako před RD, jenže za 1/3 času. Takže asi tak.

Příspěvek upraven 12.01.22 v 17:53

PhD muzes studovat i kombinovane a u toho chodit do prace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
12.1.22 17:55
@roba18 píše:

Jenže já jsem stihla i při té škole chodit do práce. Na studia jsem si navíc vydělávala o víkendech (mamka invalidní důchodce, otec zemřel, byla jsme poloviční sirotek) A rozhodovala se, jestli studovat dál nebo pracovat. Záviděla jsme holkám co už vydělávali. Chodili do práce a po práci se bavili nebo odpočívali. Já jsme se učila a pracovala. S tím, že budu mít lepší pozici a že mě to baví…po všech těch letech, kdy i dítě mám kvůli tomu později, si říkám, jak by mi bylo, kdybych šla na učňák…kde jsem? Půjdu asi na pracák či co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101654
12.1.22 18:00
@holuska píše:
Jenže já jsem stihla i při té škole chodit do práce. Na studia jsem si navíc vydělávala o víkendech (mamka invalidní důchodce, otec zemřel, byla jsme poloviční sirotek) A rozhodovala se, jestli studovat dál nebo pracovat. Záviděla jsme holkám co už vydělávali. Chodili do práce a po práci se bavili nebo odpočívali. Já jsme se učila a pracovala. S tím, že budu mít lepší pozici a že mě to baví…po všech těch letech, kdy i dítě mám kvůli tomu později, si říkám, jak by mi bylo, kdybych šla na učňák…kde jsem? Půjdu asi na pracák či co?

No, me to prijde tak trochu ode zdi ke zdi, mas dva doktoraty a resis zda by to nebylo lepsi s ucnakem :think:
Nevim, podle me je vzdelani v rozumnem oboru vzdy ku prospěchu veci, rozsiruje to moznosti uplatnění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3459
12.1.22 18:02
@holuska píše:
Jenže já jsem stihla i při té škole chodit do práce. Na studia jsem si navíc vydělávala o víkendech (mamka invalidní důchodce, otec zemřel, byla jsme poloviční sirotek) A rozhodovala se, jestli studovat dál nebo pracovat. Záviděla jsme holkám co už vydělávali. Chodili do práce a po práci se bavili nebo odpočívali. Já jsme se učila a pracovala. S tím, že budu mít lepší pozici a že mě to baví…po všech těch letech, kdy i dítě mám kvůli tomu později, si říkám, jak by mi bylo, kdybych šla na učňák…kde jsem? Půjdu asi na pracák či co?

No hele zrovna mě tohle nevysvětluj. Já přišla o rodiče v 16. Na vs jsem si kompletně vydělávala sama. Jeden z oborů mám podobný jako ty. A světe div se. Ještě na RD jsem si mohla vybírat kam, za kolik a na jaký úvazek půjdu. A rozhodně nemám ostré lokty a nelžu. Naopak na pohovorech jsem říkala, že mám malé dítě, které půjde do školky a že může být nemocné…
Hrozně moc záleží kam se hlasis a jak se prezentujes. Ale nemyslím tím, že máš 2 PhD apod. Ale jaké máš schopnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová