Vzdělání nepomůže

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22074
13.1.22 14:49
@holuska píše:
@FlorenceF Jenkins
Já jsem v základu slušný člověk (nemluvím ani moc sprostě, aha) a snažím se, pokud dojde k nějakým třenicím, chovat diplomaticky a asertivně. Jsem velice trpělivá, už mě i pár vedoucích zkoušelo vytočit maličkostmi…jako oprava dopisu na 50 x, když Ti třeba někde chybí tečka, nebo za týden si vzpomenutí že by tam mohlo být jiné oslovení a takové nesmysly…Ano, logicky si hledám spíš práci na vedoucích pozicích a jsem naivní (to vím zcela jistě), že si myslím, že bez protekce a s dobrým CV do projde…třeba to jednou uchodím :-D Nejsem žádná super extra sexbomba, spíš boubelka, trochu zanedbaná v důsledku přemíry práce (na projektech, na živení se publikačními či projektovými výstupy)…ale chci už konečně normální práci, kde přijdu, pracuju a pak odejdu s klidnou hlavou domů (třeba i po více hodinách než je zdrávo, ale s tím, že je vyřízeno)..a kde zhodnotím to co umím, znám a dovedu. A hlavně trochu s vyšším platem než středoškolák.
Máš ve všem pravdu, co popisuješ. Prostě často mě posuzují u výběrek lidi, kteří ze mě mají spíše strach a tím pádem mi tu šanci nedají. Takovou ti dá jen asi velice rozumný člověk, co zná lidskou povahu, charakter a je vysoce nad věcí a jde mu o firmu, instituci, atd., o to, aby to dobře fungovalo. A na takového člověka těžce narazíš. (teď se zase do mě ti jednodušší (ano, je to tak, taky se s tím smiřte) pusťte). K takovým narážkám samozřejmě budu mlčet neb s hlupáky a lidmi hodnotící situaci bez znalostí okolnosti věcí, nemá smysl je o něčem přesvědčovat. Je to diskuze. A tady je dobrá diskuze. Kultura diskutujících je jejich vlastní vizitka.

Jestli tímto arogantním způsobem komunikuješ běžně, tak se nedivím, že o Tebe není nikde zájem a na žádných „vedoucích pozicích“ Tě nikdo nechce. To by musel být zaměstnavatel blázen, aby si do vedoucí funkce nasadil člověka, který v konfliktních situacích reaguje tak, jak tady předvádíš. Přesně, jak jsi napsala - kultura diskutujících je jejich vlastní vizitka, to platí i pro Tebe ;)

Pečení holubi do úst nikde nelítají - a Ty jsi zatím z pracovního hlediska předvedla dost málo na to, abys jen tak dostala „práci snů“, jak si ji představuješ. Vzdělání, kurzy a teorie není všechno, občas je holt potřeba se postupně vypracovat… než po x letech dojdeš k tomu, co bys Ty chtěla „na stříbrném podnose“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14127
13.1.22 14:53
@divine woman píše:
@holuska Nejsem žádná super extra sexbomba, spíš boubelka, trochu zanedbaná v důsledku přemíry práce (na projektech, na živení se publikačními či projektovými výstupy)…
A není toto ten hlavní problém? Ryze mužský obor není zvědavý na zanedbané ženské. Přestaň studovat a zkulturni se.

Takhle receno mi to prijde prehnane, obzvlaste kdyz zduraznis, ze chlapi…neco. O durazu na vystupovani jsem sice psala taky, ale zase jako se neuchazi o pozici hostesky do depa F1 :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101911
13.1.22 15:00
@Proseccová píše: …akorá to nemohou takto podat :nevim: stejně jako nemohou říct, že pětadvacetiletou ženu nevzali proto, že se obávají, že do dvou tří let pláchne na MD.

A pritom proc jim je to zakazovano, oni plati, tak at si mohou vybrat. Jo, neco jineho je to ve statnim, tam by pravidla vyberu mela byt definovana, ale jestli chce soukromnik kozatou sekretarku a je mu fuk, ze neumi s pocitacem, proc by ji nemohl projmout a proc by si to nemohl dat do inzeratu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
13.1.22 15:07
@divine woman píše:
@holuska Nejsem žádná super extra sexbomba, spíš boubelka, trochu zanedbaná v důsledku přemíry práce (na projektech, na živení se publikačními či projektovými výstupy)…
A není toto ten hlavní problém? Ryze mužský obor není zvědavý na zanedbané ženské. Přestaň studovat a zkulturni se.

Toto mi přijde jako trochu blbost. Netvrdím, že musíš chodit do práce s mastnou hlavou, ale že by dokázaly prorazit samé sex bomby, to taky pravda není. Teda ovšem, pokud jde o práci barmanky, servírky a podobných repre zaměstnání apod, tam je vzhled extra důležitý, jinak bych to tak nehrotila.
Jasně, na pohovor si vezmu čisté tričko, možná ho dokonce vyzehlim. :D ale normálně v práci posledních 20 let chodím v riflích, tričku a mikině :P

• Citovat
  • Upravit
607
13.1.22 15:08
@j.a.n.i1 píše:
A pritom proc jim je to zakazovano, oni plati, tak at si mohou vybrat. Jo, neco jineho je to ve statnim, tam by pravidla vyberu mela byt definovana, ale jestli chce soukromnik kozatou sekretarku a je mu fuk, ze neumi s pocitacem, proc by ji nemohl projmout a proc by si to nemohl dat do inzeratu :think:

Tak on si ji většinou přijme, což o to.
Spíš jde o to, jaká je náplň práce – pokud by to takto chtěl dát do inzerátu, tak ať hledá hostesku s prvky asistentky třeba, kdy náplň práce bude „být hezká a kozatá“. Případně, pokud by došlo k legalizaci prostituce (sex work), tak by mohl hledat příslušnou pracovnici pro interní zařazení na dané pracoviště.

A u těch žen, u kterých se zaměstnavatelé bojí, že odejdou na MD/RD – pak by ale byli zaměstnáváni převážně muži (protože žena může vždycky změnit názor a i neplodná se může rozhodnout pro adopci), ženy by ze strachu neměly děti, což by ve finále mohlo vést k tomu, že by ještě více klesala populační křivka, mohl by dramaticky poklesnout počet žen ve vzděávacích zařízeních (proč studovat, když práci stejně mít nebudu) a v případě samoživitelství by měl stát extrémní náklady (pokud by se nevzdal vyplácení dávek, kdy by ale zmizela solidární funkce státu – ale stejně by musely pak vznikat aspoň domovy pro zaopatření těch dětí, jejichž matky hlady umírají někde na ulici), navíc extrémní chudoba žen, co jsou na děti samy by mohla vést k sociálním nepokojům atd.
Je to komplexní a velmi složitý problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26583
13.1.22 15:11

Tam, kde si na pohovor uz nekoho pozvou, CV uz maji nastudovane. U pohovoru uz jde spis o ty lidske sympatie, jak ten clovek pusobi v realu. Maximalne zjistit nejake drobne detaily. Ja jsem v prirodnich vedach, nikdy jsem nejake boje zena versus muz nezazila. Ani u starych struktur. Ale neprijmout mimone ci cloveka fakt nesympatickeho, to jsem videla uz hodnekrat. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
13.1.22 15:13
@holuska píše:
Jsem poměrně vzdělaná. Umím dva jazyky, skoro 3. Mám praxi. A co z toho? Všude čtu, jak někdo radí, doplňte si na rodičovské vzdělání, využijte čas…haha. A k čemu? Po svých zkušenostech. Možná by se hodilo heslo: mějte ostré lokty, buďte drzí, lžete, vychvalujte se, používejte i klidně slova, kterým nerozumíte, mluvte i o tom, co nechápete. Vzdělání se nenosí. Je to zbytečně komplikované. Stejně si vyděláte víc než, když ho mít nebudete. Leda se vám přitíží…je to jako z té pohádky o Nesmrtelné tetě, když Rozum daruje rozum. A praxe? Lidé stejně čtou co chtějí a rozumějí tomu jen málo…tak ani praxi nepotřebujete. Jediné co potřebujete je štěstí…zní to všecko pateticky a arogantně? Asi jo. Mám teď takový stav. V podstatě po více než 10-ti leté zkušenosti ucházení se o nejrůznější pozice. Máte to podobně? Vykecáme se z toho? Pomůže nám vůbec se z toho vykecat?

K vytucnenemu pouze tohle
https://pyladies.cz/

A milion dalších kurzů online

• Citovat
  • Upravit
Mango_Lassi
13.1.22 15:16

Jinak jsem to tu početla a můj dojem je, že zakladatelka h0vno umí a chce za to slušné peníze a pohodovou práci. Takhle to nefunguje teda.
Jazyky dnes už víceméně nikoho nezajímají, je to standard, který dokáže nabídnout každý

• Citovat
  • Upravit
101911
13.1.22 15:24
@Proseccová píše:
Tak on si ji většinou přijme, což o to.
Spíš jde o to, jaká je náplň práce – pokud by to takto chtěl dát do inzerátu, tak ať hledá hostesku s prvky asistentky třeba, kdy náplň práce bude „být hezká a kozatá“. Případně, pokud by došlo k legalizaci prostituce (sex work), tak by mohl hledat příslušnou pracovnici pro interní zařazení na dané pracoviště.A u těch žen, u kterých se zaměstnavatelé bojí, že odejdou na MD/RD – pak by ale byli zaměstnáváni převážně muži (protože žena může vždycky změnit názor a i neplodná se může rozhodnout pro adopci), ženy by ze strachu neměly děti, což by ve finále mohlo vést k tomu, že by ještě více klesala populační křivka, mohl by dramaticky poklesnout počet žen ve vzděávacích zařízeních (proč studovat, když práci stejně mít nebudu) a v případě samoživitelství by měl stát extrémní náklady (pokud by se nevzdal vyplácení dávek, kdy by ale zmizela solidární funkce státu – ale stejně by musely pak vznikat aspoň domovy pro zaopatření těch dětí, jejichž matky hlady umírají někde na ulici), navíc extrémní chudoba žen, co jsou na děti samy by mohla vést k sociálním nepokojům atd.
Je to komplexní a velmi složitý problém.

Hele a jaký rozdíl je v tom, jestli se to děje oficiálně nebo neoficiálně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
13.1.22 15:25
@g.sandova píše:
@divine woman aneb ať žije sexismus.

To je tvrdá realita. A tedy nevíme, co znamená v podání zakladatelky zanedbaná. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
13.1.22 15:31

A pro mě je pěkná ženská umytá, dobře ostřihaná a učesaná, upravená a čistě oblečená. A je jedno jestli je v kostýmku nebo riflích a tričku. Jo a se zubama. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
607
13.1.22 15:33

@j.a.n.i1 u těch kozatých asistentek je to fakt jedno, z toho stejně asi systémový pravidlo nebude, jsou pořád lidi, co shání hlavně někoho, kdo tu práci pořádně udělá, i když u toho nevypadá jako Barbie (teď se nebavím o nějakých fakt nepříjemně zanedbaných osobách). U zaměstnávání žen už tolik ne, právě kvůli těm důsledkům, plus se z toho nestává systémový pravidlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
607
13.1.22 15:36

@divine woman tak ale to pak platí rovnocenně i pro muže, ne? Taky bych nechtěla dělat s někým, kdo má půlku zubů, je špinavý, smrdí…ať je to chlap nebo ženská :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.1.22 15:37
@holuska píše:
@roba18 No jo, chápu…prostě inteligence, pracovitost, pravdomluvnost, upřímnost atd. se v dnešním světě nenosí…Diskuze mi pomohla otevřít oči. Fakt jsem se z ní o lidech naučila hodně.

Co je to s prominutím za blbost? Chápu tvou frustraci, ale právě pomocí tebou vyjmenovaných vlastností jsem se postupně dostal tam, kde jsem – dělám práci, která mě baví, na pozici, která není v ČR běžná (Vice President ve větší nadnárodní firmě), a s platem v horních dvou procentech platů v ČR. Přiznávám, že právě kvůli lpění na těch vlastnostech mi to trvalo déle a nemám pozici, jakou bych mít mohl, ale na to kašlu. Podstatnější je pro mě moci se každý den s klidným svědomím podívat do zrcadla. Mám jen gymnázium, začínal jsem od nuly a před dvaceti lety úplně změnil obor, ve kterém jsem pracoval předtím. Jen pro upřesnění, nemá to nic společného s tím, že jsem chlap, např. moje šéfová je žena (a upřímně, kariéru rozhodně neudělala prostřednictvím svého vzhledu).
Omlouvám se, ale přijde mi, že jen sedíš a čekáš, co ti kdo nabídne, a fňukáš, když to nedostaneš hned a podle svých představ. Navíc tvé reakce… upřímně, s takovým bych asi pracovat nechtěl. I když chápu tvou frustraci.

@holuska píše:
@FlorenceF Jenkins …ale chci už konečně normální práci, kde přijdu, pracuju a pak odejdu s klidnou hlavou domů (třeba i po více hodinách než je zdrávo, ale s tím, že je vyřízeno)..a kde zhodnotím to co umím, znám a dovedu. A hlavně trochu s vyšším platem než středoškolák.

Bohužel z práce, která by odpovídala tvému vzdělání, se domů s prázdnou hlavou moc neodchází, resp. se to člověk musí naučit. Navíc firmě je primárně celkem jedno, co umíš, znáš a dovedeš, počítá se, jakým přínosem pro firmu budeš, což je rozdíl (v daném kontextu je trochu přehnaný, ale výstižný tento kousek z jednoho filmu).

• Citovat
  • Upravit
Mango_Lassi
13.1.22 15:39
@Proseccová píše:
@divine woman tak ale to pak platí rovnocenně i pro muže, ne? Taky bych nechtěla dělat s někým, kdo má půlku zubů, je špinavý, smrdí…ať je to chlap nebo ženská :nevim:

To jsou ale hrozné extrémy. Nicméně na dobrou práci není nutné být vyzyvava sex bomba.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová