Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@j.a.n.i1
Ode zdi ke zdi? Jo, s učňákem si vydělají více…takže bych zkusila kurz na kadeřnici?
@holuska no jo, ses prostě dokonalá…když všude napíšeš, že máš 10 titulu, 180 kurzu, všude jsi byla, všechno víš a všechno znáš…tak se nediv, že tě nikde nechtějí. Dělá se přece životopis zvlášť na každou pozici, o kterou se uchazis. Vždy tam napíšeš jen to relevantní. Když se budeš ucházet o pozici zubaře, nikoho nezajímá, že máš kurz asistenta pedagoga anebo že jsi 10 let dělala v IT… ses prekvalifikovana.. nevím teda, co za obor nebo obory máš, ale pokud je to třeba kazdej pes jiná ves, tak to taky nevypadá dobře. Nevíš, co, mas všechno a pořádně neumíš nic. Pokud jdeš do hloubky jednoho oboru, tak pak zse nemůžeš očekávat, že ti to pomůže v hledání práce v oboru jiném…
@Midaku
Já naopak své absolvované kurzy nikde neuvádím… a ani nezmiňuju spoustu dalším věcí…problém nejspíš bude obor: jsem lesník… a pánové jsou v rozpacích. Jednou jsme se hlásila do výběrka, na vysokou pozici…, je to 10 let. Měla jsme lepší pracovní zkušenosti než ve finále vybraný…ale argument zněl: jste žena ( i když máte nejlepší koncepci, atd.).
@holuska píše:
Jenže já jsem stihla i při té škole chodit do práce. Na studia jsem si navíc vydělávala o víkendech (mamka invalidní důchodce, otec zemřel, byla jsme poloviční sirotek) A rozhodovala se, jestli studovat dál nebo pracovat. Záviděla jsme holkám co už vydělávali. Chodili do práce a po práci se bavili nebo odpočívali. Já jsme se učila a pracovala. S tím, že budu mít lepší pozici a že mě to baví…po všech těch letech, kdy i dítě mám kvůli tomu později, si říkám, jak by mi bylo, kdybych šla na učňák…kde jsem? Půjdu asi na pracák či co?
To nedává smysl. Mám jen Mgr., Jsem drzá, nebojím se a vydělávám slušně. Něco je divně, zamysli se.
@holuska píše:
Jenže já jsem stihla i při té škole chodit do práce. Na studia jsem si navíc vydělávala o víkendech (mamka invalidní důchodce, otec zemřel, byla jsme poloviční sirotek) A rozhodovala se, jestli studovat dál nebo pracovat. Záviděla jsme holkám co už vydělávali. Chodili do práce a po práci se bavili nebo odpočívali. Já jsme se učila a pracovala. S tím, že budu mít lepší pozici a že mě to baví…po všech těch letech, kdy i dítě mám kvůli tomu později, si říkám, jak by mi bylo, kdybych šla na učňák…kde jsem? Půjdu asi na pracák či co?
Dva doktoráty, v gramatice plaveš.
Tebe nepozvou ani na pohovor, když pošleš životopis, nebo pohovor proběhne a vyberou někoho jiného?
@holuska Nesmysl.. po mateřské jsem našla flek, kde jsem vydělala 3× tolik, co v původním zaměstnání. A stačilo jedine a to projít pohovorem a tam být upřímná
@holuska píše:
Skáče mi po klíně děcko a dělám večeři…jak píšu jak píšu…
To jako zapomínáš i na shodu podmětu a přísudku?
@holuska píše:
@Midaku
Já naopak své absolvované kurzy nikde neuvádím… a ani nezmiňuju spoustu dalším věcí…problém nejspíš bude obor: jsem lesník… a pánové jsou v rozpacích. Jednou jsme se hlásila do výběrka, na vysokou pozici…, je to 10 let. Měla jsme lepší pracovní zkušenosti než ve finále vybraný…ale argument zněl: jste žena ( i když máte nejlepší koncepci, atd.).
Jistě a teď tu O Smolíčkovi. ![]()
Tak asi hodně záleží na oboru ne? Někde se vydělává slušně, některé obory nejsou finančně dobře ohodnocené. Rozhodně neplatí, že stačí titul a vyděláváš slušně a můžeš si vybírat.
Je to o štěstí, taky záleží kde bydlíš, jsou regiony, kde jsou platy a možnosti uplatnění nižší, o oboru, taky o tom jak na lidi pusobíš a jak se prezentuješ, jaký má zaměstnavatel postoj k ženám s malými dětmi, u některých nemáš šanci atd…
A jestli jsi v technickém oboru, tak možná i hraje roli to, že upřednostňují spíš chlapy, jak už máš zkušenost, těžko říct.
Ale nevzdávala bych to, štěstí třeba přijde.
@holuska nevím, no… všechno děláš správně, všechno jsi zkusila, chybu nikde nevidíš, měnit nic nehodlas, ses skvělá, všichni byli horší… těžko ti radit. Někde ta chyba bude, tak si to pripust, najdi ji a změň.
@holuska píše:
Skáče mi po klíně děcko a dělám večeři…jak píšu jak píšu…
A nebo bude problém v tobe jako takové
někdy raději vybereš někoho kdo ti sedne než někoho kdo na lepší životopis ale je je to nesympatický
@roba18 No jo, chápu…prostě inteligence, pracovitost, pravdomluvnost, upřímnost atd. se v dnešním světě nenosí…Diskuze mi pomohla otevřít oči. Fakt jsem se z ní o lidech naučila hodně.
@roba18 Tento přístup je v lesnictví zcela běžný…mám kamarádky co mají červený diplom a jako absolventky se hlásili na místo, kde byl vybrán hoch co ještě neměl hotovo ani po 8 letech…
Tak tohle není žádná novinka. Často jsem viděla ve fabrice „u pásu“ vysokoškoláky atd. a v kanclech seděli „učňáci“. Záleželo na tom, kdo s kým chodí na hokej, kdo ve volném čase jezdí na motorce, kdo je chlap…atd.
To není známka dřívějších dob, tohle je pořád.
Pamatuju klučinu, vysokošlokák - matika, fyzika, tři jazyky, ale borec ušlápnutý, od základky šikanovaný. Takový ten tichý blázen, kterému to extrémně pálí. Ovšem na co mu to je, když není průbojný, rvavý a sebevědomý. Když tohle chybí, opravdu záleží na štěstí, aby člověka vzal někdo osvícený pod křídlo a využil jeho potenciál.
Příspěvek upraven 12.01.22 v 18:42