Vzdělání nepomůže

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3807
12.1.22 18:41
@ospalámyš píše:
Tak asi hodně záleží na oboru ne? Někde se vydělává slušně, některé obory nejsou finančně dobře ohodnocené. Rozhodně neplatí, že stačí titul a vyděláváš slušně a můžeš si vybírat.

Je to o štěstí, taky záleží kde bydlíš, jsou regiony, kde jsou platy a možnosti uplatnění nižší, o oboru, taky o tom jak na lidi pusobíš a jak se prezentuješ, jaký má zaměstnavatel postoj k ženám s malými dětmi, u některých nemáš šanci atd…

A jestli jsi v technickém oboru, tak možná i hraje roli to, že upřednostňují spíš chlapy, jak už máš zkušenost, těžko říct.
Ale nevzdávala bych to, štěstí třeba přijde.

Záleží na tom, jaké máš to vysokoškolské vzdělání. Jsou vysoké školy, z kterých absolventi bez známostí velmi obtížně shánějí uplatnění. Pak jsou vysoké školy, které většinou studují muži, stavební či ten lesník. Když je pak v oboru místo, tak si většinou vyberou toho muže. Ale kdybys byla třeba lékařka, zubařka či učitelka, tak máš místo hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22592
12.1.22 18:42

Ja mam teda jen Ing., ale po skole jsem tenkrat nemohla sehnat praci v oboru. Tak nejak me ta skola bavila jen v te teoreticke rovine a bylo tam i velke zklamani, protoze jsem mela nejake idealy a ty bohuzel v praxi nebyly. Presne ted vim, proc se mi to tenkrat nepodarilo. Nakonec jsem sla uplne do jineho oboru a dodelala si skolu k tomu, ale jen stredni, protoze to staci a na dalsi vysokou se mi nechtelo. Ted v zivotopisu vse uvadim, ale tak kamuflovane. Vyrazne napisu tu skolu, co potrebuji a ty dalsi jen nevyrazne pod to. Titul neuvadim skoro nikde.Me staci, kdyz me prace bavi a jde mi. Nemam moc ambice. Ziju celkem skromne. Ke stesti nepotrebuji drahe veci. Cas na me blizke je pro me priorita.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8866
12.1.22 18:43

Lesník? To tak vést středisko ekologické výchovy nebo zřídit lesní školku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3460
@holuska píše:
@roba18 Tento přístup je v lesnictví zcela běžný…mám kamarádky co mají červený diplom a jako absolventky se hlásili na místo, kde byl vybrán hoch co ještě neměl hotovo ani po 8 letech…

Pochopíš, že barva diplomu a ani počet titulů a kurzů nedělá člověka automaticky kvalitnějšího?
Dokáže to taková kapacita, jako Ty, pobrat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
carsa
@holuska píše:
@roba18 No jo, chápu…prostě inteligence, pracovitost, pravdomluvnost, upřímnost atd. se v dnešním světě nenosí…Diskuze mi pomohla otevřít oči. Fakt jsem se z ní o lidech naučila hodně.

Původně jsme chtěla napsat, že v dnešní době absolutního nedostatku zaměstnanců, se mi tomu moc nechce věřit. Ale po téhle tvé poslední reakci, už to tak nějak chápu…

• Citovat
  • Upravit
3460
12.1.22 18:44
@holuska píše:
@roba18 No jo, chápu…prostě inteligence, pracovitost, pravdomluvnost, upřímnost atd. se v dnešním světě nenosí…Diskuze mi pomohla otevřít oči. Fakt jsem se z ní o lidech naučila hodně.
:lol: hele ty jsi snad troll.
Prozradis, kde všude jsi ty pohovory dělala? Třeba dokážu poradit.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56149
12.1.22 18:45
@holuska píše:

Ale prd. To je přehnané.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
12.1.22 18:47

@roba18 Víš, já jsem oba dva učila, i tu holku, i toho kluka. Ten kluk byl fakt dement už od pohledu, ale byl to prostě chlap. To je celá ta složitost. Hoši lesníci, se na ženské v lesnictví dívají skrz prsty. Takže, když se chceš uplatnit mezi nimi, musíš umět 3× víc. A když uděláš chybu, bude to hlavně proto že si ženská… Ale to je problém asi jen ČR a pár dalších zemí…jojo, prostě špatný obor. Ano, měla jsme jít spíš na veterinu nebo zubařku :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3792
12.1.22 18:48

Nevím, už to, že tě napadlo psát do životopisu dítě… To je jako říct, hádejte, co je pro mě na prvním místě, a vaše firma to není :mrgreen: známá má zase spoustu titulů v okolí oboru vzdělávání postižených, studovala, protože jí to zajímalo. Nečeká, že dostane víc, než někdo jen s bakalářem. Skoro první práci po škole jsem byla asistentka, měla jsem jen maturitu. Když jsem odcházela na moje místo jsem zaškolovala slečnu s Mgr z ekonomky. Holt některé tituly nejsou pro zaměstnavatele tak důležité jako jiné. Pokud jsi dělala doktorát, proč jsi nezůstala tam, kde jsi dělala výzkum? Nebo dokonce u toho dalšího…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3460
12.1.22 18:48
@holuska píše:
@roba18 Víš, já jsem oba dva učila, i tu holku, i toho kluka. Ten kluk byl fakt dement už od pohledu, ale byl to prostě chlap. To je celá ta složitost. Hoši lesníci, se na ženské v lesnictví dívají skrz prsty. Takže, když se chceš uplatnit mezi nimi, musíš umět 3× víc. A když uděláš chybu, bude to hlavně proto že si ženská… Ale to je problém asi jen ČR a pár dalších zemí…jojo, prostě špatný obor. Ano, měla jsme jít spíš na veterinu nebo zubařku :-)

Při tvé dokonalosti jiste veterinu i medicínu zvládneš levou zadní při další rodičovské. Držím Ti palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1389
12.1.22 18:49

Aha, tak ani tituly nepomohly k tomu, aby zakladatelka stvorila jen jednu diskusi na dane tema. Tak to nema smysl radit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3598
12.1.22 18:53
@Birdonawire píše:
Aha, tak ani tituly nepomohly k tomu, aby zakladatelka stvorila jen jednu diskusi na dane tema. Tak to nema smysl radit.

Hodně titulů znamená hodně diskusi :dance:
Po tom co jsem to vše přečetl bych ji nevzal ani jako uklízečku. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.1.22 18:54

Nezlob se, ale tituly PhD neuznávám - má to smysl opravdu jen v některých oborech, jinak vůbec. PhD je známka toho, že jsi studijní typ, baví tě číst a psát :) To je celé. A že ti záleží na titulech.

Když to zobecním - máš titul z lesnictví, zřejmě praxi, máš chuť pracovat, ale obor je úplně na nic (proč sis ho vlastně vybrala? :))

Nemůžeš si myslet, že titul a ještě 2× PhD. ti zajistí lepší práci a lepší plat. Na to každý kašle. A když budu zlá, možná těm chlapům nesedíš, nikdo nechce mezi sebou babu, co se bude povyšovat a dávat jim najevo, že jsou loseři.

Připomíná mi to kamarádku - má vystudovanou hispanistiku. Obor úplně k prdu. Živí se tedy velmi dobře, ale měla kliku, protože šla učit do škodovky angličtinu a španělštinu a ještě má soukromé hodiny. Nemohla jít ani učit na gympl/vš (bavilo by jí to), protože nemá peďák, ale filosofickou…

Občas je potřeba víc přemýšlet, jaké bude mít škola uplatnění no.

• Citovat
  • Upravit
1641
12.1.22 18:56

Ten obor byl špatně zvolený. Malé možnosti uplatnění.

Chce to někde závit od píky a vypracovat se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
12.1.22 19:00

Tak ja nevím, ale nechceš teda zkusit ještě vzdělání v jiném oboru, třeba nějakém, kde je vysoké zastoupení žen? Školství, zdravotnictví, sociální práce?
Vždyť bys mohla jít už učit, ne? Střední škola minimálně??? Ve tvém oboru?

Ja mam nejvyšší bakalářské a práci mám víceméně hned

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová