Vzít dítě s sebou nebo ne?

1863
1.6.15 19:25

Vzít dítě s sebou nebo ne?

Ahoj holky, koncem července se chystám s dětmi na delší cestu (7 hod autem) za kamarádkou do zahraničí, na 5 dní (út-so), původně jsem chtěla jet autem a vzít s sebou obě děti, dcera 4 roky, syn rok (už chodí), ale nějak nad tím hlodám a řeším, jestli to nudělat tak, že by mladší zůstal doma (bydlíme ve dvojdomě s mými rodiči, pracují, denně do cca 16hod) a tchýni v důchodu máme 300m, aktivně hlídá) a já bych se svezla s manželem a dcerou služebně do Prahy, pak bysme jely vlakem a potom by tam manžel za námi v pátek přijel a vzal by nás domů. TAkhle by to bylo super, ale to bych musela prcka nechat doma, hlídala by ho spíš tchýně, večer manžel, tu jednu noc naši nebo tchýně…
co byste dělaly Vy? Vzaly prcka s sebou, je jasné, že ta varianta část cesty vlakem by byla asi fakt síla…nebo jely autem samy s dětmi, a manžel by holt zůstal doma?
díky za rady…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1863
1.6.15 19:27

Spíš mě vlastně zajímá, ať ideálně formuji dotaz, co bude pro prcka menší zlo, ta cesta a pobyt nebo ty dny bez maminky…díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
1.6.15 19:28

Pokud je malý zvyklý, nechala ho doma. Neumím si představit sama jedna osoba, řídící, a sedm hodin v autě roční prcek, to fakt ne, to je o hubu pro vás pro všechny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1219
1.6.15 19:28
@michaela1808 píše:
Spíš mě vlastně zajímá, ať ideálně formuji dotaz, co bude pro prcka menší zlo, ta cesta a pobyt nebo ty dny bez maminky…díky

cesta podle mě v pohodě, záleží na vás jestli jste zvyklí být bez sebe… moje dítě by beze mě i bylo, ale já bez něho ne, max jeden den a i to je mi smutno… :kytka:
pokud jsi víc v pohodě tak jeď a užij si to bez prcka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
1.6.15 19:29

@michaela1808 můj je závislák, vzala bych ho sebou, oželela chlapa :think: byť to zní blbě, ale u nás by to byla lepší varianta - ovšem prcek cestování zvládá dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
1.6.15 19:29
@michaela1808 píše:

hlavně je skutečně těžko reálné, abys řídila a on byl sedm hodin hodný, může spát a nebo taky ne, tohle se mi nezdá bezpečné. Nechala bych ho doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2363
1.6.15 19:30

@michaela1808 na koho je syn víc navázaný, na tebe nebo manžela? Pokud na tebe, vzala byh ho s sebou a jela případně na noc, aby během jízdy děti spali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1863
1.6.15 19:34

Tak v jeho osmi měsících jsme byli v Itálii lyžovat, ale je fakt, že nás jelo víc, naši i manžel…ale to jsme teda jeli v noci a děcka spaly :mrgreen:
já jsme spíš nalomená ho tady nechat…je zvyklý, manžel i ostatní se starají dobře, ale tak bude mi smutno.
jinak on je zvyklý na neustálé krátkodobé hlídání, je v domácím prostředí, jen rodina se střídá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1863
1.6.15 19:35

Manžel ho jeden den v týdnu komplet ukládá večer, já chodím cvičit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
1.6.15 19:37
@michaela1808 píše:
Tak v jeho osmi měsících jsme byli v Itálii lyžovat, ale je fakt, že nás jelo víc, naši i manžel…ale to jsme teda jeli v noci a děcka spaly :mrgreen:
já jsme spíš nalomená ho tady nechat…je zvyklý, manžel i ostatní se starají dobře, ale tak bude mi smutno.
jinak on je zvyklý na neustálé krátkodobé hlídání, je v domácím prostředí, jen rodina se střídá

je rozdíl, když jede víc dospělých osob v autě, takže i když dítě „zlobí“ řidič v klidu řídí, než jet 7 hodin sama jako řidíč a mít v autě dvě děti rok a čtyři roky, to mně osobně se zdá velmi výbušná situace, tohle já bych neudělala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4682
1.6.15 19:40

Jsem krkavčí matka 8) Pokud jsou děti zvyklé na prarodiče a zvládají být pár dní bez vás, tak bych je nechala doma obě a jela sama-příp. s manželem :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
1.6.15 19:45

Já bych jela asi bez, možná bych se soustředila na starší dítko, aby mělo výlet a rodiče samo pro sebe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
1.6.15 19:45

Má kamarádka děti? Pokud ne, jela bych úplně bez dětí a užila bych si tam.

Jinak bych asi jela s oběma, ale počítala bych víc zastávek. Přijde mi divný je rozdělovat.

• Citovat
  • Upravit
7725
1.6.15 19:46

Já jsem jela poloviční cestu s roční a tříletou sama. Dělala jsem prostě zastávky podle toho jak roční potřebovala, ale je fakt, že obě dvě jsou zvyklé v autě spát (téměř kdykoliv), takže i když jsme vyjely ráno, tak za chvilku spaly, potom byla pauza, pak chvilku koukaly a zase spaly atd. Horší to bylo pak večer na místě, to se jim spát nechtělo.

Dítě které vzadu křičí mě nerozhází, takže si řídím do místa kde můžu zastavit a uklidnit v klidu. Já se vždycky děsila, a děsím doteď, co bych dělala když by začaly blinkat, to je pro mě asi nejhorší představa když bych s nimi jela sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
verulicek
1.6.15 19:50

@michaela1808 ahoj, malá má 14 měsíců a tak dlouho s ní někam jet, to bychom určitě nedali. Za mě nechat u rodičů (pokud je tam malý zvyklý), možná jednou před tím výletem zkusit kratší dobu (víkend) odjet a nechat ho..a pak např. za měsíc uskutečnit tu plánovanou cestu :kytka:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí

Juno Fix