Od kolika měsíců cestovat s miminkem?

5
1.6.15 13:11

Od kolika měsíců cestovat s miminkem?

Zajímalo by mě, od kolika měsíců je tak vhodné jet s miminkem na cestu. Bylo by to tak hodinka cesta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2621
1.6.15 13:14

Hodinu cesty jsem jezdila od 2 týdnů… Od 6 týdnů 6 hodin téměř každý měsíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
1.6.15 13:15
@ajačapka píše:
Zajímalo by mě, od kolika měsíců je tak vhodné jet s miminkem na cestu. Bylo by to tak hodinka cesta.

Z porodnice jsem to měla 45 minut, jelikož nebyla zácpa, při zácpě by to byla hodina a čtvrt. Takže asi tak. :mrgreen:

Rozhodující je, jak dítě snáší sedačku a jízdu v autě (většina jich chrní) a aby v autě nebylo vedro, případně aby rodiče věděli, jak se má správně klimatizovat, aby dítě bylo vhodně oblečené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3088
1.6.15 13:15

Já jela 2h vlakem, když měla dcerka měsíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2965
1.6.15 13:16

Hodina jízdy není žádné cestování. už jen z porodnice jsme s dcerou jeli 50 minut. s tím bych si hlavu nedělala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
1.6.15 13:16

Záleží, do jakého prostředí jedeš a jak dítě snáší cestu autem… Já měla původně v plánu jezdit tak od toho třetího měsíce, nicméně to s dcerou opravdu nešlo, takže jsme nakonec delší cesty (hodina a víc) začaly jezdit až skoro v půl roce. To už jsme zvládaly i přespání mimo domov.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2780
1.6.15 13:20

Záleží na dítěti. Ten můj brouček auto nesnáší, kratší cesty do 30 km dá, ale delší prořve. Musím jezdit v dobu kdy spí. Bude mít 2 roky! Jako mimino byl marnej řval a řval. Nikam jsem se s ním nedostala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1134
1.6.15 13:21

Myslím, že hodina není nějaká dlouhá doba. Většina dětí cestu prospí. Se synem jsem jela na dovolenou cca 3hod. autem v jeho 2 měsících a celou cestu prospal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
1.6.15 13:24

Myslím, že hodinku zvládne mimčo hned po propuštění z porodnice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1836
1.6.15 13:28

Hodina cesty je v pohodě. Cestovat někam do zahraničí mi bylo pediatričkou doporučeno po 2. očkování a když měla dcera 5 měsíců, letěla jsem s ní poprvé na 3 měsíce do Itálie.

Jinak hodinové cestování jsem nijak neřešila a cestovala autem, vlakem i busem prakticky hned. Stejně to prospí v kočárku nebo sedačce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
1.6.15 13:29

Hodinu jsem s ním jezdila od propuštění z porodnice. Jenom cesta z porodnice byla tak 45 minut. A večer jsme hned jeli ještě k našim což je další hodina. A pak jsme k babičkám jezdili každý víkend (vždy minimálně hodina cesty).

• Citovat
  • Upravit
72725
1.6.15 13:39
@ajačapka píše:
Zajímalo by mě, od kolika měsíců je tak vhodné jet s miminkem na cestu. Bylo by to tak hodinka cesta.

naše první cesta ve 2 týdnech, v 5 týdnech 450 km. Nevidim důvod, proč to omezit - malý v autě stejně jen spal, dělali se jen pauzy na krmení :nevim: mmchdm, s malým cestuju od 6. dne věku mhd atd.. a že je téměř od narození venku minimálně 4 h denně je taky normální. :nevim:

Příspěvek upraven 01.06.15 v 13:40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
1.6.15 13:40

V podstatě od narození. Hodina není žádná doba, navíc předpokládám, že se Ti jedná o cestu autem. Většina mimin to stejně prochrní i když dodnes vzpomínám na to, jak mladší syn byl vzhůru pokaždé, co auto zastavilo (semafory, křižovatky) a v ten moment řval jak tur. Jakmile se rozjelo, byl zase klid… pořád dokola. :mrgreen: S ním to bylo výživnější celou dobu, co jezdil ve vajíčku, čučet do sedačky ho šíleně rozčilovalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15432
1.6.15 13:52

Hodinu jsem jeli v synových 5 dnech. Cesta z porodnice v pátek odpoledne přes celou Prahu :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
1.6.15 14:04

Tak to je pohodička :) Plánuju jet s mimi do Zoo :D Vím, že z toho ještě nic mít nebude, ale už se těším až někam vyrazíme :) Chtěla bych jet tak v těch dvou měsících.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí