Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Máte zkušenost s X-lander XA?
Přidejte zkušenost s X-lander XA@Zuzik12 Naší princezně je 6 měsíců, měří 70 cm a i s originál zimním fusakem a v zimním oblečení se mi tam vejde max ještě tak měsíc. Už teď ale dosáhne při kopání až na konec korbičky. Vyřeším to tím sportovním nástavcem. Sice jsem čekala, že mi v té hluboké vydrží déle, ale ten kočárek je lehký, skvěle skladný a perfektně manipulovatelný, tak mi to za to rozhodně stojí
.
Jo a s tou praskající rukojetí jste mě docela vyděsily
! Na X-Landery vždy byly dobré reference… holt žádné schody ![]()
@Lu13 ale já jsem neskákala s kočárkem ze schodů, sjížděla jsem po těch nájezdech na kočárky, co jsou na schodech…
no a ještě jedna perlička, dneska jsme si byli vyzvednout opravený kočár a pro změnu nešel složit, nezaklapl na jedné straně ten kloub, prostě to nešlo, takže znova reklamace… no jsou super ti servisáci…
![]()
@Hančíí To je fakt úděsné! Člověk si veze největší pokládek a nemůže se spolehnout… Na druhou stranu, vše chceme ultra lehké, extra skladné a pak je téměř vše z umělé hmoty, která prd vydrží. Měli by se ale výrobci snažit! Stojí to peněz…
@Lu13 já jsem asi vypadala tak vyděšeně, poté, co se mi to stalo, že jak mě malá uviděla začala plakat. A já pak řvala taky, protože kdyby se mi to stalo hned nahoře na těch schodech…no fuuuuujjjjj.
A o penězích ani nemluvím. Člověk dá pomalu 20 000 za kočár a pak se dočká tohodle…
@Hančíí Hlavne, ze to dopadlo dobre a nic vazneho se nestalo!!!
Ahoj holky, tak já už mám x-lander XA 2013 doma. Je moc pěkný a lehce ovladatelný. Snad mi tam malá, která se narodí v červenci, do zimy vydrží…
@Lu13 píše:
@Zuzik12 Gratuluji a preji spoustu bezpecnych kilometru![]()
Díky, snad se mi tam taky nic neulomí… To bych se asi zbláznila, kdyby se mi něco takového stalo…
Já jsem měla x-lander v roce 2009 a tedy spokojenost veliká. Malej byl tedy obřík, takže putoval v pěti měsících na zimu do sporťáku. Tenkrát bych neměnila, bohužel syn byl mamánek a nesnesl jezdit ve sporťáku zády ke mě - tenkrát otočná sedačka nebyla, takže jsme museli měnit. Ale jinak palec nahoru.
Tak mi právě přišel nový X-lander XA. Máme ten samý z roku 2008 a byli jsem vždycky spokojeni, ale za těch 6 let jsme mu dali pěkně do těla (jezdíme hodně do přírody, brázdíme lesy, louky, kamenité stezky…), tak jsme chtěli sobě a třetímu dítěti udělat radost. Objednali jsme pouze sporťák a korbičku ze staré verze ještě asi měsíc využijeme. Moje první dojmy jsou dobré! Děsili jsme se udávané šířky kočárku 67,5 cm. Náš původní má necelých 65 cm. Jezdíme hodně vlakem, tak jsme nevěděli, jestli se vejdeme do úzkých dveří, ale riskli jsme to a do Prahy se nakonec na kočárek do prodejny nejeli podívat. A světe div se, nový kočárek má šířku 61 cm! Takže je úzký jako X-move. Ten se mi líbil, ale jelikož není odpružený a my jsme často na nerovných površích, raději volím sportovní sedačku zavěšenou než nacvakávací. Dítě se tak hezky pohupuje a je nezažívá nárazy. I za cenu toho že ho nemohu otočit čelem k sobě. s tím jsme ale nikdy problémy neměli. Momentálně nemohu říct, jestli malá šířka je výhoda nebo ne, ale obava z příliš širokého rochodu a neprojetí mnohými dveřmi se tak rozplynula
Sporťák jde do úplného sedu a skoro úplného lehu, takže je to lepší než ve staré verzi, kde jsem musela párat švy. Mám barvu světle béžovou, tak uvidím, jak často budu muset stříšku prát. Ale snad tam nebude vidět každá kapka, materiál je trochu strukturovaný. Takže myslím, že X-lander zabodoval a vychytal zase další nedostatky. Teď už jen doufat, že mě nezklame, až s ním vyjedu ven ![]()
Zdravim, mate nekdo uz zkusenosti s x-landerem move 2014? Porad nevime, zda koupit verzi 2013 nebo 2014…, diky za odpoved
Kolekce kocarku x-landef move 2013 a 2014 jsou uplne stejne, rozdil je pouze v barvach…
@Nemona x-lander x-move 2014 máme objednaný, nějak příští týden by měl dorazit, takže zatím nevím, vyjedeme s ním až v černu, takže informaci podat zatím nemůžu. Jediná změna, na kterou jsem přišla je připevnění originální tašky ke kočárku