Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Máme a jsme spokojení
!
Malá se narodila v lednu, takže korbička byla OK, odpružení vůbec nevadí, nesnesla bych dítě ukolíbat, tak mi krásně usne i bez houpání a to nemluvím o postýlce nebo golfkách
!
Tedˇ jsme ve sportˇáku a malé se líbí koukat na vše kolem, já jsem taky ráda, že nečučí furt jenom na mě a navíc jede pěkně po směru jízdy
!Vadí mi jen, že nejde úplně do sedu
!
Jinak je sice těžší, ale o to je stabilnější
a širší (v Octávce mi zabere 1/3 možná i víc
),ale nějak mi to neva, já takový „tank“ chtěla
!
Já jsem ho měla půjčený několik neděl a to, že nemá otočné sezení, mi hodně vadí, syna vozím čelem k sobě, rádi si povídáme, ukazujeme…ale je to na Tobě, spousta maminek toto neřeší
jinak nevím, jaký ročník jsem měla půjčený já (ale kupovaný byl letos, edice Ocean, podle mě možná 2011) a to teda je mazec, jak hrozný systém posazování tam je-nějaký tahání pásků mě fakt nebere teda, navíc to ani pořádně nedrží, brrr. Tohle fakt ne.
já mám Hartan Topline S a ve srovnání s tím je X-L fakt nemotora a prcek. Nicméně vzhledem k tomu, kolik jich venku jezdí, se s výše uvedenými problémy dá evidentně popasovat, takže když si ho v obchodě pořádně vyzkoušíš a necháš ukázat, a rozmyslíš, zda Ti vadí jen ta posměrná sedačka, tak je to určitě za ty peníze rozumné vozítko.
Jestli ti vadí, že nejde otočit sporťák proti směru jízdy tak se koukni na letošní modely, mám dojem že ty už to mají.
Já jsem ho měla na malýho, je v lednu a bez problémů se vešel i se zimní výbavou. Houpání mi nevadilo, nechtěla jsem malému působit mořskou nemoc 2× denně:)Do terénu se s ním dá i když není odpružený, sjeli jsme s ním asi 2× Pustevny-Radhošť a zpět a tam to rozhodně není asfaltka:)Skladný je bez problémů, a dostatečně lehký je taky (mám 158 cm a 50kg takže jsem chtěla kočár, který mě nezabije:)), do MHD taky bez problémů a jak jsem tu četla že se převracel s taškou, tak se mi to stalo jednou když jsem ji měla narvanou nákupem:)ale jinak je to v pohodě:)
Na druhé dítě zase X-lander ![]()
Ahoj, nečetla jsem recenze přede mnou, ale přidávám svojí zkušenost.
Měla jsem vyhlídnutý XA 2010 ještě před tim, než se mi narodilo dítko. Jenže pak mi ho přítel rozmluvil a koupili jsme Dorjan Danny Sport. To byl naprosto příšernej kočár. Vydržela jsem s nim 8 měsíců, kdy byla malá v korbičce a pak po dlouhym váhání jsem za velký peníze koupila sporťák. Samozřejmě že starej kočár jsem neprodala ani za půlku, takže ve finále jsme zbytečně vyhodili oknem skoro 10 tisíc ![]()
Splnila jsem si sen mít X-lander XA 2011. Kočár mohu doporučit ve všech směrech. Je sice těžší, ale s cestováním v MHD jsem neměla problémy. Jsem z Prahy a jezdila jsem s kočárem opravdu hodně, několikrát do týdne. Když si vychytáš nízkopodlažní spoje, kterých už jezdí opravdu hodně, tak je to v pohodě. Takže za mě, jdi do něj. Rozhodně si do výběru kočárku nenech nikým kecat, protože ve finále to budeš ty, kdo s ním bude jezdit v 90 %, takže musí vyhovovat především tobě! Tak hodně štěstí při rozhodování ![]()
Tento by měl mít otočnou sedačku http://www.x-lander.cz/…_vyrobek.php?…
Ahoj, já mám x-lander 2011 a kdybych měla tenkrát na výběr, šla bych do toho nového x-move. Má otočnou rukojeť. Dost mi vadí, že na malého nemůžu koukat a to jsem byla před jeho koupí přesvědčená, že mi to vadit nebude. Korba velká není, do sporťáku jsme ale šli v 7 měsících a to bych řekla, že je ok. Skvěle se s ním jezdí - uřídím ho s přehledem i jednou rukou což se občas hodí. Nánožník je sporťáku ale není řešený podle mých představ, určitě to mají jiné kočáry lepší.
Mám taky x-landra, ale xq 2011 amethyst, má sice menší kolečka než xa, ale sporták jde otáčet- a to pro mě bylo rozhodující. Malá se narodila na konci ledna, v korbě vydržela 7měsíců v pohodě. Právě, že na podzim a zimu jdem do sportáku, tak jsem chtěla ten otočný- četla jsem hodně recenzí a řídila se radami maminek a jsem ráda.
Ja muzu X-landera jen a jen doporucit. mam X1, coz je skvely kocarek do prirody, na dlazdene silnice,..proste horsi teren (ne mestsky asfalt). Nafukovaci kola jsou i dobry pro miminko, ze pohlcuji otresy. No a X1 je odpruzena, takze nedam dopustit. Korba do 5 mesicu staci a pak stejne kazdy prejde na sportak, protoze chce mrne koukat ven a objevovat okoli (coz je i dobry, ze nevidi na maminu). Uz ho mam na poslednich par mesicu, protoze uz neni treba a budu se tezko loucit, neni lepsi kocarek.