Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj my ho mame v provedeni forest…bydlime pomalu v lese
a jsem spokojena…
Já jsem spokojená. Stejně se Ti bude dítko tak od 5ti měsíců vztekat, že už chce z kočáru vidět a věř, že určitě ne Tebe, ale svět okolo. Houpání mi fakt nechybí. Za sebe můžu určitě doporučit.
X-landra mám, to že nemá houpání mi nikdy nevadilo, aspoň se na tom malá nenaučila usínat. Sporťák v protisměru je v kurzu, protože musí vidět okolí a né mámu, když jí chci něco ukázat, tak si k ní jenom čapnu, nemusím otáčet. A jinak je v boudičce průsvitné okýnko, kterým se dítě může zkontrolovat.
To odpruzeni mi chybi v terenu, taky mi prijde tezky, korbu ma velkou rekla bych standardne, ale ano, jsou i vetsi. Myslim, ze nasemu prckovi bude jen tak tak.
Podle mě není ideálního kočárku, každý má něco ![]()
Já mám X-lander XT 2011,malá je narozená taky v únoru, takže velikost korbičky opravdu řešit nemusíš. Odpružený není vůbce, to je pravda, ale to mi nikdy nijak nevadilo, je lehký a jezdí se s ním moc dobře.
Sporťák sice otočný není, ale nevadí mi to a pokud ani Tobě ne, ať so rodina říká, co chce, jezdit s ním budeš Ty, ne? Má jiný super vychytávky a já jsem ze sporťáku opravdu nadšená
Je prostornej, já mám v ceně i super nánožník a co je na něm úplně nejlepší, je sklopná stříška proti sluníčku, větru, zimě, atd. ![]()
Takže za mě-X-lander určitě ano ![]()
Ahojky,
pro xlandera jsem jednoznačně byla rozhodnutá taky, ale pak mě dost zklamal.
Malá korbička zas není taková hrůza, sporťák jde dát do lehu. Malou korba nebavila. Spíš mi vadilo, že je těžký a mohutný, bála jsem se s ním do MHD. No a pak u sporťáku, když jsem si dala tašku na madlo, tak se mi převažoval dozadu. To že nevidím na malou mně osobně vadilo, tím, že do něj šla ve 4 měsících, tak to ještě nebylo na sedění a koukání ven. A pak taky zabral dost místa v kufru, ale my máme sedana. No a pak sjet s ním rampu byl nadlidský úkol, přední kolečka jsou moc u sebe, zadní moc od sebe.
Byla jsem spokojená s jízdními vlastnostmi, ta nafukovací kolečka jsou fajn, teď mám kočárek s nenafukovacími, poměrně malými kolečky a hrozně se nadřu při horším terénu.
Asi tak - bydlím v Praze a kočárek do parku a přírody super, ale do MHD a na časté cestování autem na houby.
X-Lander máme, dítko se narodilo loni posledního září, přes zimu korba super. Se sporťákem trošku problém. Malá v něm ze začátku nechtěla být právě proto, že neviděla mámu a cizích lidí se bála. Navíc nejde úplně do sedu. Teď na zimu nic moc prostorného, když tam dám fusak co byl ke kočáru (nánožník) tak se tam malá na šířku skoro nevejde. Ale každý kočár má něco co ti bude vyhovovat a co tě bude štvát. Super je sklápěcí stříška, jen je hloupé že slídové okýnko nemá překrývání jako u starších modelů, v létě tamtudy svítí rovnou na prcka. Stabilní je, terén zvládá bez problémů, skládání celkem jednoduše. Ale u druhého prcka asi budu řešit jiný sporťák.
Nemluvím z vl. zkušenosti, ale blízká kamarádka ho má, zpracování hrozný, 2× reklamovali košík, teď jí nedrží sedačka (polohování), chce ho prodat, dokud je v záruce a koupit něco jinýho. Za mě hroznej kočár, i vzhledově, zpracování neodpovídající ceně a odpovídající zemi (PL), já bych ho hechtěla ani zadarmo. Neskladnej, zabere jim celej kufr v octavii combi. Na boudě jí zůstaly fleky od vlhka (kočár nezmokl, opravdu jen navlhl a má tam mapy)
Jinak si myslím, že nehoupání a sedačka po směru jízdy není překážkou, má to teď tak většina kočárků. Když jsou kola nafukovací, tak to pruží a drncá dostatečně, a jak se tu psalo, děti koukaj a jsou spokojený, ale mě to občas vadí, že na malou nevidím, hlavně když uspávám, ale není problém nakouknout z boku okýnkem (mám quinny speedi)
Ja muzu taky jen a jen doporucit. Korbicka je pro zimni miminko dostacujici, jezdi se s nim moc dobre. Meli jsme.XA 2011, ale museli jsme ho prodat kvuli sportaku, ze nesel dat proti smeru jizdy. Malemu se nelibilo, ze na nas nevidi a mne to taky nebylo moc prijemny. Ted mame X-Move a maximalni spokojenost. Takze za me urcite ano! ![]()
Měla jsem XA ale starší kolekci a řekla bych že spokojenost.. pár drobností by se našlo.. odpérování mi nevadilo.. aspoň si malej nezvykl houpat a kolíbat..
ale při verzi sporťáku mi vadilo povolování těch zadíček do lehu - býval tam takový jakoby popruh.. a i když se dal nejvýš.. tak mi přišlo že dost leží! takže jsme tam dali ještě takový jeden popruh aby víc seděl.. jinak dobrý
a určitě na každém kočárku se něco najde.
Tak nevím s tou skladností, mně se v pohodě vejde do Peugeotu 106 ![]()
A prostorný mi taky přijde, s fusakem, nebo nánožníkem, tam má malá místa dost, má skoro 10 měsíců a 8,5kg.
Ideální kočárek asi ani nenajdeš, ale já můžu x-landera doporučit.
Hluboký jsem pro prcka měla houpací prostorný, sporťák jsem si koupila x-landera a teď pro druhé si k němu dokoupím korbičku, termín mám taky začátek února a nebojím se, že by mu byla korbička malá, na podzim už půjde do sporťáku. Moje mamka si třeba nemohla zvyknout na odaretovaná kolečka vepředu, ale už na něj taky nedá dopustit
Hopat jde, i když ne tak plynule jako ty klasické kočárky. Ale volila bych spíš x-move (nebo xq), tam máš otočnou sportovní sedačku, na tu nedám dopustit
Nejen, že zezačátku chceš a prcka vidět, ale je to dobré i při nepřízni počasí - sedačku otočíš k sobě a na dítko nefouká, nesněží, nesvítí sluníčko… Já mám x-landera xq a nedám na něj dopustit, je to celkem vychytanej kočárek ![]()
Jinak ja doma ten kocar vubec nemam, je v aute v jednom kuse. Mame kombika, prave kvuli tomu, abychom se tam vsichni vesli ![]()
Ja ho mam taky a jsem moc spokojena. Sportak je super je prostorny proste fajn. Za mne ano ![]()
Vybíráme kočárek, můj favorit je jednoznačně X-lander XA (asi 2011), přítelovi se taky líbí. S miminkem by neměl být problém, narodí se začátkem února, takže korba by měla být ok. Ale rodina (hlavně maminka) mi ho rozmlouvají, že prý je moc malý, že nejde houpat, že až bude malý ve sportáku, tak že na mě neuvidí apod. Jaký na to máte názor? Chce rodina dobře poradit nebo prostě jen vidí ty staré velké houpací kočárky?