X-lander X move

• Fotoalbum (21)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu

Máte zkušenost s X-lander X-Move?

Přidejte zkušenost s X-lander X-Move
Napsat příspěvek
Velikost písma:
165
27.8.12 13:59

X lander X move jsme koupili asi před měsícem. Dlouho jsem hledala kočár, který by byl vhodný i do terénu, měl teleskopickou rukojeť, nafukovací kola, možnost otočení proti směru jízdy a hlavně polohovací záda. Tento kočár splňoval všechny mé požadavky a navíc se mi velmi líbil. Po měsíci užívání z něj již tak nadšená nejsem. Do terénu bych tento kočár vůbec nedoporučovala, kola jsou strašně tvrdá a kočár na sebemenší nerovnosti strašně drncá. Hluboký kočár jsme měli trojkolku za poloviční cenu, s nafukovacími předními koly a kvalita jízdy byla podstatně lepší. Polohování zad je super, ale při každé manipulaci mi vypadne boudička :? A ten horní průzor v boudičce je taky k vzteku, strašně tudy svítí slunce a musí se zakrývat plenou :x Košík je na nákupy malý a dost špatně přístupný. Jinak, co se týče ovladatelnosti, tak ta je super. S kočárem se velmi lehce zatáčí. Tento typ sporťáku je velmi pěkný, ale dle mého názoru dost předražený. Kvalita určitě neodpovídá ceně :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cascia
1.9.12 20:48

Holky, co říkáte na šířku sezení sporťáku? Kočárek se mi moc líbí, ale trochu mě děsí těch 32 cm, přijde mi to málo… Protože žijeme v Rusku, bojím se, že se mi do něj dítko oblečené do kombinézy, případně fusaku, prostě nevejde. Zvažuju ještě http://www.elefantenok.ru/…m_prism.html , v Čechách se neprodává, ale tady má velmi dobré recenze uživatelů a především šířku sezení 37 cm. A také je skoro 2× levnější… Myslíte, že x-move stojí za to?

• Citovat
  • Upravit
841
2.9.12 06:52

Tak já byla rozhodnutá pro x-move, ale rozmyslela jsem si to. Šířku sezení u sporťáku jsem si osobně změřila v prodejně a naměřila jsem 28 cm.
Takže pápá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cascia
2.9.12 08:18
@pupyk píše:
Tak já byla rozhodnutá pro x-move, ale rozmyslela jsem si to. Šířku sezení u sporťáku jsem si osobně změřila v prodejně a naměřila jsem 28 cm.
Takže pápá.

Aha… Tak to tedy opravdu „nazdar“ :D Díky za zprávu, dnes jsem ho chtěla objednávat, tak jsi mě zachránila :hug: V moskevské zimě a oblečení bych tam malého jen tak tak narvala letos (má rok)… X-move se mi líbil, že se dá otáčet sedačka, ale nevýhody převažují. Nakonec jsem rozhodnutá pro http://www.elefantenok.ru/…901_wfm.html Je to sice korejský kočárek (ale v Asii se stejně vyrábí i značkové drahé kočárky) V Čechách se asi neprodávají, ale tady má samé kladné recenze, šířku sezení 37 cm!!! zateplený fusak, ještě nánožník a supr boudičku - a to celé za mnohem nižší cenu, než x-move. Tady v Rusku stojí i x-move mnohem méně než u nás, za cenu v ČR bych ho nekoupila ani za nic.

• Citovat
  • Upravit
Ivanesca
8.9.12 23:48

Ahoj holky, čekáme první miminko a po několika návštěvách různých obchodů s kočárky už myslím jen na X-lander X-move 2012 :kytka: Po všech těch obrovských a těžkých hrůzách, co jsme viděli, se mi zdá jako ze snu. Podvozek i vše kolem mi přijde úplně stylové a příjemně se nám „řídil“. Chtěla jsem se jen zeptat, myslíte, že je pro nás vhodnou koupí, když čekáme miminko v listopadu? Bojím se, aby se nám do něj vlezlo mimčo ve fusaku, zakryté dekou apod. Po přečtení celé diskuze mě trošku vyděsily tady ty poslední příspěvky ohledně velikosti sezení u sporťáku. Jinak budeme mít holčičku a líbí se nám barva „Europe“ (tmavě fialová), ale kočárek bysme si chtěli (už kvůli jeho ceně) nechat i pro další děťátko.

• Citovat
  • Upravit
4572
8.9.12 23:57
@pupyk píše:
Takže pápá.

na jednom e-shopu uvadeji sedaci delku jen 24cm… to uz je mazec!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
417
19.9.12 13:12

Ahoj, taky jsem pro x lander x move rozhodnuta, ještě jsem ho teda neviděla naživo. Miminko čekáme v prosinci, takže bysme asi měli už někam zajet si kočárek alespoň vyzkoušet co? Maminky co máte tento kočárek… jste s ním spokojeni?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
20.9.12 09:49
@Evelline píše:
na jednom e-shopu uvadeji sedaci delku jen 24cm… to uz je mazec!!!

to určitě ne, takhle úzký není. sice jsem ho neměřila, ale na kočáry mám docela odhad. a nejužší kočár, co jsem kdy viděla, je casualplay reverse ;)
Xmove má mým odhadním okem lehounce pod 30cm. ono záleží na metru, který použijete i na tom, kolik dětí už v kočáře sedělo. je to jak se slalomem reverse. já naměřila 28cm ale po „vysezení“ maminky hlásily i 32.. ty polstry boční jsou hodně naducané a dítě je zmáčkne..

ještě jednu věc chci napsat, u kočárů s otočným sedákem je šířka 30cm celkem běžná věc, a upřímně, nebála bych se toho.. mám děti dvě, skoro 5leté a 20m. a to skoro 5leté se mi vejde do kočáru o šířce 30cm.. fusak není to, co je limitující, stačí vybírat tak, aby nebyl moc tlustý materiálově (ale teplý),..

co je u kočárů důležité, je šířka v zádech, do těch 30cm se děti prdelkou vlezou i navlečené, ale záda, to bývá problém větší, ramínka jsou přeci jen širší.. :)

jinak s Xmove jsem neměla osobní čest v terénu, nicméně žádný Xlander kromě X 1 nikdy neměl žádné extra odpružení, všechny byly tvrdé, takže tvrdost Xmove by mě nepřekvapila ani v nejmenším.. nehledě na to, že letos obnovili X1..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cascia
20.9.12 14:33

Nakonec jsme X-Move koupili, zvažovali jsme dlooooooouho (půl roku) a nelitujeme! Šířka není tak katastrofální, jak se zdála. Barevná vložka která místo hodně zužuje se dá v zimě vytáhnout - dítě bude v měkkém už díky teplému oblečení a místa je o poznání víc. 24 cm rozhodně není šířka, možná leda hloubka sezení a to ještě s podnožkou dolů. Podnožka je jinak taky super. Barevná vložka taky dost překáží na podnožce, když už dítě chodí a sedá si se špinavýma botičkama. Jediné minus kočárku je ne úplně pohodlné zapínání bezpečnostních popruhů (chce to cvik - doporučuji při zamačkávání držet postranní uvolňující tlačítka, jde to líp). Plusy - super jízdní vlastnosti (jezdím s ním v Rusku na katastrofálních cestách!!!), super boudička - ani to okýnko nám nepřekáží, není přímo nad dítětem, super

• Citovat
  • Upravit
248
21.9.12 09:11

Holky, které už máte kočárek koupený, chtěla jsem se zeptat, je součástí sporťáku i nánožník?? Nikde to nemůžu najít :( nemohly byste mi sem prosím hodit fotku, jak vypadá sporťák s nánožníkem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3815
26.9.12 10:54

@monysek21 My ho koupili z Malvíku i s nánožníkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3815
7.10.12 19:18

Holky mám malou zatím v hluboké korbičce a jak jsou uvnitř takový ty šedivý obrázky, tak na ně pořád kouká :palec: A to jí je 6 týdnů… Zabaví se tím :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cascia
7.10.12 20:52

NÁNOŽNÍK

@monysek21 Ano, nánožník se s kočárkem samozřejmě prodává. Je pěkně dlouhý, takže v zimě a dešti krásně dítě zakryje až k hrudníčku a spolu s úplně sklopenou boudou dokonale chrání. Co mě u nánožníku trochu štve, je to, že na rozdíl od některých jiných kočárků, kde jen nožičky svrchu pokrývá je to spíš pytel, který se dá z boku rozepínat. V něčem to je samozřejmě výhoda, ještě líp utepluje odzpodu… Jenomže spodní část malinko znesnadňuje manipulaci, kdy tam cpu ročního vztekajícího se syna. Ale není to nic katastrofálního. Vespodu tenhle nánožník má díru pro spodní část 5bodového bezpečnostního pásu kočárku.

• Citovat
  • Upravit
417
20.10.12 11:26

Ahoj tak mi včera kočárek koupili, sice ho ještě používat nebudeme, ale krásně se ovládá, je to hrozně jednoduchý, nádherně se s ním jezdí a barvy jsou nádherný:o) u korbičky je zdarma moskitiéra i slída proti děšti… opravdu mohu doporučit:o)
až budu používat napíšu více:o)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
27.10.12 19:46

Ahoj, x-move plánujeme koupit, moc se nám líbí, hlavně ty velká kola a stabilní podvozek, jen by mě zajímalo jak je to s tím terénem. Bydlíme v kopci a máme špatnou příjezdovou cestu, tak by mě zejímalo jak by to x-move mohl zvládat. Máte někdo zkušenosti? Kopce, hrboly, štěrk a pod.? Hodně sem četla, že do terénu je dobrý, ale teď čtu i opak, tak nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí