Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Máte zkušenost s X-lander X-Move?
Přidejte zkušenost s X-lander X-MoveJá právě našla samé protikladné odpovědi. Někdo si ho vychvaluje někdo na opak. Tak nevím.. mě se líbí, že vypadá dost stabilně a kvalitně. Má velká nafukovací kola, tak mi příjde že by měl být vhodný do terénu, tak nevím, no ![]()
@zabicka22 Rozhodně by to zvládat měl. V nejhorším terénu doporučuji zaaretovat přední kola. Já s ním jezdím v Rusku a ještě mě nezradil - a to jsou nějaké cesty… Rozkopané chodníky s dírama, děsné kočičí hlavy (často taky s dírama)… atd. Včera jsem s ním jela i na sněhu a perfektní.
@zabicka22 píše:
Já právě našla samé protikladné odpovědi. Někdo si ho vychvaluje někdo na opak. Tak nevím.. mě se líbí, že vypadá dost stabilně a kvalitně. Má velká nafukovací kola, tak mi příjde že by měl být vhodný do terénu, tak nevím, no
Ono totiž moc záleží na tom, s čím člověk jezdil před ním… Já měla korbičku klasickou 4 kolovou, kvalitní od Peg Perego a X-Move se mi ovládá líp. Jediný „minus“ je to, že se nehoupe. Ale cestám se přizpůsobuje perfektně díky nafukovacím kolům. (Doporučuji dofukovat!! Může se zdát, že špatně jezdí a přitom jsou prostě vyfouklá kola.) Loni jsem jezdila s Peg Perego Pliko Switch a to byl masakr největší, opravdu otřesná jízda, neovladatelný. Po něm mi X-Move připadá jako zázrak.
Tak to je super, díky za reakce. My máme k baráku pouze cestu s výmoly a ještě do pěkného kopce. Tak sem se toho trochu bála, ale je fakt, že na živo kočárek vypadá dost odolně. Tak snad to bude fajn.
Stejně se každému bude zdát kočárek jiný
- mně prostě přijde tvrdý na drsnější terén, někomu přijde v pohodě
. Až bude dítě větší, řešit to tak nebudu, na malé miminko se mi v tomto ohledu nepozdává.
Pokud by někdo chtěl aby miminko necítílo tvrdšíí nárazy tak to lze uskutečnit jedině v naprosto klasickým kočáru který nelze zkombinovat do trojkombinace… navíc taky není dobré pokud dítě plave v kočáru.. navíc synovec když se vozil v kočáru tak miloval výmoly… nevím já až vyzkouším tak napíšu, poněvač tady na vesnici máme většinou jen hrbolatou cestu a maminky jezdící v ktrém koliv kočárku říkali, že se tomu nelze ubránit
@Naima píše:
Stejně se každému bude zdát kočárek jiný- mně prostě přijde tvrdý na drsnější terén, někomu přijde v pohodě
. Až bude dítě větší, řešit to tak nebudu, na malé miminko se mi v tomto ohledu nepozdává.
Tomu věřím, protože ke korbičce pro miminko je stejně nejlepší houpací podvozek.. Navíc nevím proč, ale X-landerovské korbičky mi připadají tak nějak tvrdé samy o sobě.
Taky přidám zkušenost. Máme od baráku polňačku, jet po ní je dost drncárna, oproti starý inglesine, co má sousedka se to nedá srovnat, ta je měkočká…malýmu jsem tam do dvou měsící radši dávala vlozku z autosedačky, aby mu tak neklinkala hlava…takže odpružení vážně na houby…ale zas miminu to k mému překvapení vůbec nevadí, aspon je hned v limbu
Spíš to ze začát přišlo drsný mě… a mrzí mě jiná věc… to zvedání pod zády v korbě - párkrát jsem to zvedla, když tam malej byl a začal ublinkávat a ta plastová deska opěradla se zlomila v urovni podpůrného pásku, který to opěradlo drží, takže když to zvednu a opře se, je tam schod, ne nakloněná rovina…nemáte někdo zkušenost, co s tim?
Dcerka bude mít 3 měsíce a drncání jí vůbec nevadí
Spíš naopak… Akorát mi teda přijde malá hluboká korba
Už teď jí tam s fusakem moc místa nezbývá
Snad nám vydrží do toho půl roku… A už se nám docela kinklají kolečka ![]()
@cascia píše:
Holky, co říkáte na šířku sezení sporťáku? Kočárek se mi moc líbí, ale trochu mě děsí těch 32 cm, přijde mi to málo… Protože žijeme v Rusku, bojím se, že se mi do něj dítko oblečené do kombinézy, případně fusaku, prostě nevejde. Zvažuju ještě http://www.elefantenok.ru/…m_prism.html , v Čechách se neprodává, ale tady má velmi dobré recenze uživatelů a především šířku sezení 37 cm. A také je skoro 2× levnější… Myslíte, že x-move stojí za to?
Malej sedi bez problemu ve fusaku v kombineze a nanozniku ma 15 mesicu a vejde se bez problemu ![]()
@artepartep píše:
Taky přidám zkušenost. Máme od baráku polňačku, jet po ní je dost drncárna, oproti starý inglesine, co má sousedka se to nedá srovnat, ta je měkočká…malýmu jsem tam do dvou měsící radši dávala vlozku z autosedačky, aby mu tak neklinkala hlava…takže odpružení vážně na houby…ale zas miminu to k mému překvapení vůbec nevadí, aspon je hned v limbuSpíš to ze začát přišlo drsný mě… a mrzí mě jiná věc… to zvedání pod zády v korbě - párkrát jsem to zvedla, když tam malej byl a začal ublinkávat a ta plastová deska opěradla se zlomila v urovni podpůrného pásku, který to opěradlo drží, takže když to zvednu a opře se, je tam schod, ne nakloněná rovina…nemáte někdo zkušenost, co s tim?
ja bych sla na reklamaci ykuste za to nic nedate ![]()
Ahoj holky, dneska jsem se byla opět dívat na kočárky a hodně se mi X-Lander S-Move 2012 líbil. Přečetla jsem si tuhle diskusi a ještě jednu tady na emiminu a nějak nevím. Vidím tam nějaké plusy i mínusy a neumím se rozhodnout, třeba mi ještě některá pomůžete ![]()
Miminko čekáme v dubnu, takže v hluboké korbičce bude hlavně přes jaro léto a podzim, tak to by snad ta trošku menší korbička neměla vadit.
Hlavně jsem se chtěla zeptat na tu váhu, 15 kilo mi přijde celkem dost. Ale lehké kočárky okolo 10 kilo mě zas nepřesvědčily, nepřijdou mi tak bezpečné. Jak se vám s ním s tou váhou manipuluje? Hlavně třeba nandávání do kufru, pár schodků, autobus atd.
Taky jsem se chtěla zeptat… Některé jste psaly, že to slídové okénko jste vyřešily nějakým stínítkem. Nikde jsem nic takového nenašla. Můžete mi napsat, co přesně hledat nebo odkaz?
Ta barva Europe je spíš šedá nebo spíš fialová? Čekáme chlapečka. Líbí se mi barva Australia, ale přijde mi zároveň dost světlá, tak se bojím, aby nebyla pořád špinavá.
Předem díky za všechny reakce! ![]()
@Bjedrunka ahojky, tak my máme x-move, barvu Australia a je krásná. Je sice světlejší, ale není s tím problém, ještě jsem kočár neušpinila ![]()
Co se týká váhy, tak mi to vůbec nevadí, nepřijde mi to. Do kufru dávám jen podvozek, ten má cca 10-11 kg, máme Citroen C4, krásně se tam vejde. Aspoň je stabilní, z lehkých kočárků mám pocit, že jsou spíš pro panenky.
Parkujeme ve sklepě, kde je 6 schodů, sjíždím vždycky po zadních kolečkách, opravdu bez problému.
Na okýnko v boudičce se dá koupit nějaká krytka, někde na mimibazaru, konkrétně nevím, holky tady určitě poradí. Já jsem to vyřešila přehozením pleny.
Nejvíc oceňuji otočnou sedačku, měli jsme XA a tam se to přehodit nedalo, tohle vylepšili a je to super.
Jestli se ti chlapeček narodí v dubnu, tak na zimu bude muset do sporťáku, ale v tom nevidím problém, dá se dát úplně do lehu a je prostorný. Našemu malému bude rok a mám tam teplou deku, fusak a nánožník a to má malej ještě kombinézu a v pohodě se tam vejde ![]()
Já jsem s ním opravdu spokojená, zkoušela jsem několik kočárků a na X-Move žádný neměl. Ale každý to má jinak a asi žádný kočárek není stoprocentní.
@Bjedrunka ahoj, my jsme ho koupili, drahému se moc líbil, ale záhy jsme zjistili, že hluboká korba je hrozně tvrdá na vycházky v nerovném terénu a celý kočár je málo odpružený při malém zatížení, celé to drncá a mimčo v tom lítá jak astronaut. různě jsme vystýlali, ale nakonec jsme korbu prodali a zatím jezdíme v inglesině po sestřenici, která krásně pruží a vykryje každej hrbol. nechali jsme si jenom sporťák, tam už by to odpružení mělo být ok.
těžkej se mi teda nezdál, ale nosila jsem ho jen do 12 schodů ![]()
taky máme Australiu a vůbec se nešpiní, je to taková sytá tyrkysově modrá a povrch jde snadno otřít hadýrkou
taky na něj pěkně pasuje autosedačka, což je super hlavně na nákupy v obchoďácích
takže můj názor - kočár je fakt dobrej do města, ale na procházky do přírody se teda moc nehodí, nepřijde mi vhodný natřásat takhle malý miminko, jeho páteř tím musí docela trpět…
Prijde mi, ze male mimco se tam naklepava jako rizek a tak jezdime podobnym terenem jako podelani.