Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky tak já sem v 38 tt a mám 116kg, za celé těhu sem přibrala 7 kg. mě už se to rapidně blíží jka jste na tom vy???
@mareškaa Nic moc.. Mám teprv vše před sebou teprve 9+3tt a váhu netušim nevážim se ale asi zase hubnu jako vždy v těhotenství
@mareškaa Já dnes 26+5tt a malej si že mě dělá boxovací pytel ![]()
@Anýsek18 Tak to sme dvě
malá tak kope že by snad měla dostat černý pás
ted ke konci je to opravdu už bolestivé. mno ještě 2 týdny a bude Natálka venku už aby to bylo ![]()
@swiftily Já taky hubla během těhu. myslím že 7kg není zas moc že sem nabrala. a to až ted ke konci… ![]()
@mareškaa Tak mě to bolí pouze když si lehnu na záda a dám ruku na břicho. A běda když rukou přitlačím. To se pak musím zvednout a chodit aby na chvíly přestal ![]()
@mareškaa Já u prvního shodila 9.5kg a nabrala 5kg u druhého šlo dolů 16kg ale tam to skončilo v 19tt a teď fakt netuším jak na tom jsem Ale poslední vážení asi před měsícem ukázalo 117
A že vás holky nepotkávám v čekárně, pokaždé když jdu samá štíhlá maminka s krásným bříškem, a to já mám co dělat abych se ohla když si obouvám boty, minule (chodím do Brna Bohunic, fakultní nemocnice) tam byli študentíci a já se obouvala a div že sem nespadla tak tak, byla sem nervní že mistojí u kabinky, u té záclonky, kde už je nějaké soukromý že? už su nemotorná mno, ale snad sem žádnou boubelku nepotkala ještě
tak si připadám snad taková sama
![]()
Tak holky dneska jsme byly na kontrole a dopadli jsme takhle: srdíčko nám tlouklo, ale jsme menší než bychom měli být podle poslední ms bych měla být 8+4 ale podle ultrazvuku je to 7+2 takže o týden mín..ale prý týden není nic tak strašnýho. tak snad nemusím mít obavy taky jsem se objednala na screening poslal mě do Gennetu. Holky máte někdo zkušenost s paní prim. MUDr. Dagmar Smetanovou z gennetu v Praze??.Sestra mě objednala k paní primářce Smetanové, nemáte sní někdo zkušenosti? jestli třeba nebude mít keci že jsem tučko??
jinak přikládám fotečku
Ahoj holky, nevím, jestli jste to tady řešili nebo ne, já jsem v téhle diskuzi poprvé a nemůžu si v práci přečíst 611 popsaných stran, ale zajímalo by mě, kdy jste ucítili první pohyby miminka?
Já jsem teď ve 21. týdnu a zatím miminko špek neprokoplo… Mám 82 kg při 163 cm..ale hodně té váhy je i v nohách a zadku…nemám břicho zas tak strašné…placentu mám vzadu, takže ta nepřekáží…
@Anonymní píše:
Ahoj holky, nevím, jestli jste to tady řešili nebo ne, já jsem v téhle diskuzi poprvé a nemůžu si v práci přečíst 611 popsaných stran, ale zajímalo by mě, kdy jste ucítili první pohyby miminka?Já jsem teď ve 21. týdnu a zatím miminko špek neprokoplo… Mám 82 kg při 163 cm..ale hodně té váhy je i v nohách a zadku…nemám břicho zas tak strašné…placentu mám vzadu, takže ta nepřekáží…
Ahoj, já špek mám
a první pohyby jsem cítila až ve 22 tt, no pohyby, nejdřív jako když mám v břiše mravence a pak až do ted jako když mám v břiše bublinky ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holky, nevím, jestli jste to tady řešili nebo ne, já jsem v téhle diskuzi poprvé a nemůžu si v práci přečíst 611 popsaných stran, ale zajímalo by mě, kdy jste ucítili první pohyby miminka?Já jsem teď ve 21. týdnu a zatím miminko špek neprokoplo… Mám 82 kg při 163 cm..ale hodně té váhy je i v nohách a zadku…nemám břicho zas tak strašné…placentu mám vzadu, takže ta nepřekáží…
Já když byla u doktorky na kontrole ve 13. týdnu, tak mi rikala, že se mimčo hýbe, ale ze pohyby jeste citit nebudou tak cca do 20 týdne… Na to jsem ji odpovedela, ze aby se taky prcek prokopal tou vrstvou co tam mam, ze musi jeste hodne povyrust… a ona mi na to rekla, ze to na to vliv moc nemá… ![]()
@Anonymní píše:
@Anonymní píše:
Myslím, že síla špeku na to moc vliv mít nebude
já mám mnohem víc kilo než ty a pohyby jsem jako drobné bublinky cítila v 16. týdnu, v 18. už pak klasické fotbalové manévry
teď jsem ve 26. týdnu a na břiše se mi dělají boule, když se Květoš (pracovní název) rozhodne dát o sobě vědět
Třeba už ty pohyby cítíš a ani si to neuvědomuješ, zezačátku je to fakt jako pohyby střev.
Ahoj, jak tak čtu tak bych se ráda přidala pokud můžu. Jsem 29+2 a už mám nahoře 14 kg. Začátek s 91 kg..všedchno se usazuje od pasu nahoru(záda, ruce, ale břicho se mi zdá docela malé). No byla bych ráda kdybyh se vešla do 20 kg, ale hlavně aby byla malá zdravá.
Nejvíc se bojím blbých řečí třeba v porodnici.