Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojík můžu se přidat??? jsem na začátku a začínám s váhou 89/162 no a zatím jsem ještě 2 kg zhubla
ale doufám že se přes 100kg nedostanu myslím že těch 11-13kg je docela dost když už má mimi z čeho čerpat ![]()
@ChZuzka píše:
Ahojík můžu se přidat??? jsem na začátku a začínám s váhou 89/162 no a zatím jsem ještě 2 kg zhublaale doufám že se přes 100kg nedostanu myslím že těch 11-13kg je docela dost když už má mimi z čeho čerpat
Ahoj
hlavně se nestresuj, když půjde váha nahoru jiným tempem, než by sis přála, taky jsem měla plán, že přiberu max. 6 kg a ty mám nahoře už teď ve 29. týdnu
Pro mě je důležitý ten pocit, že se nepřejídám (jasně, občas hřeším, ale to se v těhotenství stává). Držím pěsti, ať je vše v pohodě a fajn ![]()
@jsem.to.ja píše:
Ahojhlavně se nestresuj, když půjde váha nahoru jiným tempem, než by sis přála, taky jsem měla plán, že přiberu max. 6 kg a ty mám nahoře už teď ve 29. týdnu
Pro mě je důležitý ten pocit, že se nepřejídám (jasně, občas hřeším, ale to se v těhotenství stává). Držím pěsti, ať je vše v pohodě a fajn
děkuji
no já tu váhu až tak neřeším zatím
ale kdo ví jaké to bude za pár měsíců
moje mamka mě straší s 20kg že ona přibrala u obou
ale ona byla hubená měla jen 60kg když otěhotněla
@ChZuzka píše:
děkujino já tu váhu až tak neřeším zatím
ale kdo ví jaké to bude za pár měsíců
moje mamka mě straší s 20kg že ona přibrala u obou
ale ona byla hubená měla jen 60kg když otěhotněla
Moje mamka taky přibrala 20 kg u nás obou, ale to bylo v době, kdy se razilo heslo, že těhotná musí jíst za dva
Takže v klidu!
@jsem.to.ja píše:
Moje mamka taky přibrala 20 kg u nás obou, ale to bylo v době, kdy se razilo heslo, že těhotná musí jíst za dvaTakže v klidu!
no mamka mi říkala že u mě to přeháněla ale u bráchy se hlídala ale nepomohlo
já se teda budu snažit moc se nepřežírat
ale hlavně dávat bobečkovi samé zdravé věci
ale nevím jak mi to pujde
před pár týdny jsem měla pořád chut na dort tak jsem si párkrát dala dort
zase když si to žádá mimčo tak mu dám co chce ![]()
@Ostružka Přesně…
Já jsem 15+6 a zatím mám 6 kilo dole a mimčo roste jak má, tak má evidentně z čeho brát…
Tip na těhotenský pás - marně jsem ho hledala v kamenných obchodech a bála jsem se objednávat z netu kvůli velikosti a někde i ceně, zabrousila jsem jen tak do HM a objevila jednoduchou mini pro hubeňourky (bavlna + elastan), na bocích nařasená za 129 Kč a v několika barvách, nosím ji jako těhotenský pás a je super!
Holky můžu se zeptat jak šlo u vás vidět mimčo při utz přes břicho… já jsem dneska byla a paní doktorka říkala že to jde bídně vidět přes to moje banděro
zatím jsem v 15tt tak doufám že až mimčo poroste tak to bude líp vidět ![]()
@ChZuzka píše:
Holky můžu se zeptat jak šlo u vás vidět mimčo při utz přes břicho… já jsem dneska byla a paní doktorka říkala že to jde bídně vidět přes to moje banděrozatím jsem v 15tt tak doufám že až mimčo poroste tak to bude líp vidět
Mě dělala první utz přes břicho až když jsem byla 16+1 a videt to bylo asi normálně, jen rikala, že do ted to bylo videt lepre pres vaginalni, protoze se tim dostala bliz k miminku… Ale teda ja mam supr doktorku, ktera by mi vahu ani naznakem nevyčítala…
@Kamila82 píše:
Mě dělala první utz přes břicho až když jsem byla 16+1 a videt to bylo asi normálně, jen rikala, že do ted to bylo videt lepre pres vaginalni, protoze se tim dostala bliz k miminku… Ale teda ja mam supr doktorku, ktera by mi vahu ani naznakem nevyčítala…
No přesně tak, chování některých doktorů je při nejmenším zvláštní. Mně dělal doktor Utz přes břicho taky někdy kolem 15tt a po celou dobu těhu neřekl ani slovo o váze…
@ChZuzka doktor nevidi ani se svym super ultrazvukem nic ani ted 22 tyden zajimave ze kdyz jdu jinam tak je videt vse… ![]()
@phoma Tak buď je slepej, nebo prudí…
Hlavně že mimi je v pořádku ![]()
Ona zase neměla nějaké narážky na mojí váhu… tak bych to nebrala… jinak nemají moc dobrý utz
jak jsem byla v ostravě na screeningu tak tam měli super utz a bylo vidět pěkně
jinak ona říkala že ten vnitřní jde dělat jen do určité doby potom už se k tomu miminku nedostane ![]()
jinak přikládám fotky jak to šlo vidět
na jedné fotce je vyfocený obličej a vypadá tam jak ufon ![]()