Za co jste zbytečně promarnili peníze?

Anonymní
4.11.24 05:17

Za co jste zbytečně promarnili peníze?

Zdravím, zakládám tuto diskusi na uklidnění sebe sama…vím, že někdy člověk investuje do něčeho, co se nepodaří, nebo udělá nějakou hloupost, ale mě to momentálně hrozně štve.
Přihlásila jsem se do studia, které se platí, ale není to úplně OK a prošvihla jsem termín na vrácení nadpoloviční částky z ceny.
Stalo se vám něco podobného? Kolik peněz se vám takto podařilo vyhodit oknem a za co to bylo? :D

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
381
4.11.24 06:14

Za chlapa, který za to nestal. To jednoznačně. Nejhorší možna investice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4496
4.11.24 06:49
@Janushh27 píše: Více

Stejná situace…
Zpětně to teď beru jako drsnou zkušenost do budoucna. Ale těch peněz je mi fakt líto. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.11.24 06:52

Hele zkusím tě uklidnit, joo?
My byli fakt blbí a žili dost na dluh.. kreditky, uvěry… Nikdy to nedošlo tedy na neplacení, exukuce apod.. to naštěstí nee.
Ale aktuálně ten dluh je dokupy 2,5mil… (něco bylo na auto tak ok, pak je tam hypotéka za 700tis… ale asi 1-1,5mil zbytečná… to jsou p…)
Teď už to naštěstí nejsou kreditky apod.. ale uvěry u bank-tři uvěry, kde jsou už dobré úroky 3,9%, 5,9% a jeden 9,9% ale to se ještě převede. A máme tedy i bokem ted asi 180tis pro strýčka příhodu…což kdysi ani to nebylo… Noo a už jen platit a platit a žít normálně noo… Noo tak tohle je úlet, cooo? :D :D

• Citovat
  • Upravit
3812
4.11.24 06:56

Za chlast

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
4.11.24 06:58

Za studium, který jsem nedokončila, asi 100k. Vítané rozptýlení v době covidu, ale poměrně drahý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
4.11.24 06:58

Za auto, který jsem jako rozvodové vyrovnání darovala ex. Všechno jsem kupovala jen já, všechny majetky měly být jen moje. Živila jsem ho.
Ale bohužel SJM, vdávala jsem se jako studentka bez předmanželské smlouvy.
On byl tedy takový “grant”, že mu stačilo auto za 1,6 mio. Dům zatíženej hypo mi laskavě nechal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.11.24 06:59

My teď s manželem vyplácíme 1,5 milionu dluh na barák, který udělal manželův otec. A to jsou teprve nervičky :D že to tak vůbec nemuselo být a my mohli žít v klidu. Místo dovolených jezdíme do dvou prací

• Citovat
  • Upravit
11846
4.11.24 07:15

150k za auto…resp to auto bylo potřeba ale manzel bez rozmyslu koupil auto které se jeho bratr právě rozhodl prodat protože jeho syn chtěl jiné auto…no hrozně ho chtěl, byl na něj natesenej, jak je to supr auto, že to auto je úplně v cajku, žádné další investice…(Ne vůbec, jen jsme museli koupit jak nové Letňaky tak zimaky a udělat nově brzdy) což u BMW X3 není úplně za hubičku…no a teď navic nadává že to hrozně žere (10/100) takže na cesty do práce si chce koupit ještě něco jiného…buď 4kolku nebo motorku… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Asta135
4.11.24 07:23

30k za nějaký divný členství v nějakým trapným letadle, pak spoustu peněz za vybavení bytu, ve kterým jsem bydlela 3 měsíce, celkově jsem v mládí vyje**la takových peněz, že je mi z toho špatně 🙈 kdybych šetřila, mohla jsem mít minimálně byt.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.11.24 07:24
@Janushh27 píše: Více

Myslíte čas, nebo jste mu něco platila?

• Citovat
  • Upravit
4383
4.11.24 07:28

Za matku. Investovali jsme do ni xtisíc ( pronájem, kauce, vybavení ) a ona se na vše vyprdla. Dlouhý příběh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
589
4.11.24 07:32
@Anonymní píše: Více

Jaksi si neumím představit, jak muže člověk projet milion jen za zbytečnosti.. co to jako bylo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20905
4.11.24 07:38
@Maddie764 píše: Více

Ono stačí když takto na dluh žiješ pár let a ono se to nastřádá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.11.24 07:47

@Maddie764 joo jak píše @Cenarius pár let na dluh se to točilo a za šílené úroky to bylo… muž měl dluhy po bývalé kdy to vzal vše na sebe a platil exekuce… ty tedy zvládli jsme ale prostě byl malý příjem celou dobu.. a nedokázala jsme si odpustit.. a kryl se úvěr úvěrem.. kreditka kreditkou vše na splátky atd… prostě jak de. bilové… noo a ted chlap vydělá, ale měsíčně platíme 25tis splátky noo… není to jednoduché, ale snažíme se i ušetřit. byli tam i auta nějaké.. jsme bez rozmyslu koupili za 150tis a za měsíc se zadřel motor.. auto prodali na náhradní díly, a museli koupit jiné… takže šup 300tis… a soudit se s někým s bazoše, na to prachy fakt nebyli ani čas…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel