Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
No a kdyby na mě něco napsal tak se mi ty peníze pak vrátí když se prokáže zneužití občanky
Nechápu jak může občanka stačit aniž bych u toho fyzicky byla, to vůbec není nijak ohlídané???
@Anonymní píše: Více
tak ohlídat si máš ty svou občanku,
ale jinak by mě také zajímalo, co se dá podnikat v dnešní době s ofocenou občankou?
@Da12 píše: Více
Ale melo by byt nějaké další ověření, ne? Pokud nejde třeba fyzicky do banky, musí něco potvrdit ještě kódem ze SMS, otiskem prstu, nebo tak
Dá se to někde zjistit jestli je někde na mě něco napsané nějaká půjčka exekuce cokoliv
A jak to v případě zneužití dokladu probíhá, nebudu platit nic?
Stalo se mi to zhruba před rokem…neseděla adresa bydliště a můj podpis. Zašla jsem na soud…tam ukážou všechny papíry na pc…jak jsem videla ten podpis…začala jsem se smát…vůbec to nebylo mé písmo…když tedy pominu, ze jsem si v životě nepůjčila ani stovku od rodičů. Jednalo se o Provident. A k půjčení peněz nepotřebovali ani shodné číslo občanky
.
No, smát se nějakému podpisu na smlouvě..? To jako si já vezmu půjčku, udělám tam divný podpis a za měsíc řeknu: todle není můj podpis, takže jsem si tu půjčku nevzal já?
Ale jinak taky moc nevidím možnost, jak využít ofocenou občanku. Možná na nějaké založení bůhvíjakého účtu někde venku… A že nějaká smlouva vznikne bůvíjak opět neznamená, že je platná. Ale to pak už vyžaduje nějakou činnost.
Dá se třeba na mě napsat auto když by zneužil moji občanku? Vlezl mi do kabelky
Ty jsi nikdy neslyšela o sjednání půjčky on line. Banku zajímá, zda nemáš dluhy, nejsi v tom jejich bankovním rejstříku dlužníků. Takhle to udělala jedna dcera, která je sama v registru dlužníků a již by jí nepůjčili, že na okopírovanou občanku rodiče si půjčila peníze. A ti se to dozvěděli, až když jim začaly chodit upomínky, že nesplácejí. Nahlásili to na policii a dceru vyhodili. Teď se s ní soudí a ona je stíhaná pro podvod.
Kde zjistím výpis jestli je na mě napsaná nějaká půjčka cokoliv
Pro jakýkoliv přepis auta je potřeba ověřená plná moc toho druhého co tam není. Takže to ti nehrozí.
Bgghh
Příspěvek upraven 03.05.26 v 00:31