Zneužití občanky

Anonymní
27.10.24 17:28

Zneužití občanky

Bgghh

Příspěvek upraven 03.05.26 v 00:31

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3805
27.10.24 17:29

Možné to je. Stačí, když si ji zkopíruje nebo ofotí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76891
27.10.24 17:30
@Da12 píše: Více

a dál s ní udělá co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.10.24 17:34

No a kdyby na mě něco napsal tak se mi ty peníze pak vrátí když se prokáže zneužití občanky

Nechápu jak může občanka stačit aniž bych u toho fyzicky byla, to vůbec není nijak ohlídané???

• Citovat
  • Upravit
76891
27.10.24 17:35
@Anonymní píše: Více

tak ohlídat si máš ty svou občanku,
ale jinak by mě také zajímalo, co se dá podnikat v dnešní době s ofocenou občankou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16341
27.10.24 17:42
@Da12 píše: Více

Ale melo by byt nějaké další ověření, ne? Pokud nejde třeba fyzicky do banky, musí něco potvrdit ještě kódem ze SMS, otiskem prstu, nebo tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.10.24 17:53

Dá se to někde zjistit jestli je někde na mě něco napsané nějaká půjčka exekuce cokoliv

A jak to v případě zneužití dokladu probíhá, nebudu platit nic?

• Citovat
  • Upravit
10196
27.10.24 17:54

Stalo se mi to zhruba před rokem…neseděla adresa bydliště a můj podpis. Zašla jsem na soud…tam ukážou všechny papíry na pc…jak jsem videla ten podpis…začala jsem se smát…vůbec to nebylo mé písmo…když tedy pominu, ze jsem si v životě nepůjčila ani stovku od rodičů. Jednalo se o Provident. A k půjčení peněz nepotřebovali ani shodné číslo občanky 8o :mrgreen: :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
27.10.24 18:11

No, smát se nějakému podpisu na smlouvě..? To jako si já vezmu půjčku, udělám tam divný podpis a za měsíc řeknu: todle není můj podpis, takže jsem si tu půjčku nevzal já?
Ale jinak taky moc nevidím možnost, jak využít ofocenou občanku. Možná na nějaké založení bůhvíjakého účtu někde venku… A že nějaká smlouva vznikne bůvíjak opět neznamená, že je platná. Ale to pak už vyžaduje nějakou činnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.10.24 18:15

Dá se třeba na mě napsat auto když by zneužil moji občanku? Vlezl mi do kabelky

• Citovat
  • Upravit
3805
27.10.24 18:18

Ty jsi nikdy neslyšela o sjednání půjčky on line. Banku zajímá, zda nemáš dluhy, nejsi v tom jejich bankovním rejstříku dlužníků. Takhle to udělala jedna dcera, která je sama v registru dlužníků a již by jí nepůjčili, že na okopírovanou občanku rodiče si půjčila peníze. A ti se to dozvěděli, až když jim začaly chodit upomínky, že nesplácejí. Nahlásili to na policii a dceru vyhodili. Teď se s ní soudí a ona je stíhaná pro podvod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76891
27.10.24 18:20

jako že by ti tajně daroval auto? :roll: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.10.24 18:28

Kde zjistím výpis jestli je na mě napsaná nějaká půjčka cokoliv

• Citovat
  • Upravit
20905
27.10.24 18:30

Pro jakýkoliv přepis auta je potřeba ověřená plná moc toho druhého co tam není. Takže to ti nehrozí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel