Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj všem, chtěla bych se zeptat jestli někdo neví za jak dlouho je možné mí druhé dítě po císaři. Slyšela jsem dost rozdílné názory, někdo říkal půl roku, někdo tři roky!!!! Já jsem taky rodila první dítě císařem a mě osobně žádný doktor nic o pauze neříkal, je pravda, že jsem se po tom nepídila.
mě všichni říkají alespoň rok…ale my chceme další už teď
tak si myslím že když ti dr. neřekl přesně jak dlouho tak jsi asi v pořádku a je to jedno
Nebo se ho na to speciálně zeptej ![]()
Bylo mi řečeno, že minimálně rok. Když jsem kolem 9.měsíce malého měla podezření na těhotenství, doktor mi narovinu řekl, že to nevidí nadějně. No já mám teda i jiný komplikace.
Minimálně rok bych počkala.
Taky jsme slyšela, že čím dýl se počká, tím líp.
Ahoj ja jsem taky po cisari,akorat jsem trosku jiny pripad jelikoz to byl akutni CS ve 27tt(maly umrel)…ale i presto nam bylo doporuceno minimalne ten rok pockat…rodila jsem 8/2008 a ted v zari se nam mam narodit prdolka ![]()
takze jsme to dodrzeli
Já jsem po císaři rok a půl a od září jdeme do druhého. V průměru říkají počkat min. rok od narození předchozího miminka a začít se snažit, ale hodně záleží i na tom, jestli nebyly problémy s jizvou…atd.
Pokud se jizva špatně hojila, určitě je lepší to konzultovat s dr.
Já jsem opatrná, nejprve jdu k doktorce aby se na mě podívala a pak když to bude v pořádku jde se na to ![]()
Lydo, moc mě mrzí, co se vám stalo…přeju vám zdravé a to nejkrásnější miminko ![]()
mně bylo řečeno v porodnici, že s dalším počkat alespoň rok
Mne primar rikal, ze minimalni pauza od od porodu k porodu je dva roky.
Ale znam i maminky, co po cisari mely dalsi mimco driv. Byly vic sledovane kvuli jizve a druhy porod byl planovanym cisarem.
určitě se poradím s doktorem, jizva se mi zahojila v pohodě, tak uvidím. Jen mě vyděsily ty tři roky, co jsem slyšela, to mi přijde dost dlouho ![]()
dusicka: nestraš, já jsem také po císaři a dítko bychom chtěli plánovat koncem příštího roku a opětovného císaře nechci ![]()
Tak to je o názoru…znám dost maminek, které otěhotněli cca rok a půl od narození předchozího a rodili normálně…doktoři v tom neviděli problém…a podotýkám bez problémů
Jsou velice rozdílné názory, jak tak čtu. Mě např. můj gynekolog řekl, že od porodu císařem čekat 2 roky, než se pustit do dalšího těhotenství - kvůli jizvě.Selským rozumem si tedy dovozuju, že čím delší pauza mezi těhu, tím větší šance, že druhý porod bude přirozený a čím menší pauza, tím větší šance na plánovaný císař.Jo, a ty 2 roky jsem četla i v nějakém časopise.
To je fakt divný, někdo říká dva roky od porodu do porodu a někdo od porodu do snažení…to je celkem rozdýl ![]()
Pettulle píše:
dusicka: nestraš, já jsem také po císaři a dítko bychom chtěli plánovat koncem příštího roku a opětovného císaře nechci
Planovat? To jako rodit na konci pristiho roku?
Příspěvek upraven 17.08.10 v 20:15