Za jak dlouho dát opět nemovitost do inzerce?

Anonymní
21.5.24 23:20

Za jak dlouho dát opět nemovitost do inzerce?

Dobrý večer,

s manželem prodáváme rodinný dům přes realitku, byli tady zájemci, ale buď byli jen 2 a dům je zkrátka a prostě dělaný pro rodinu (hned v úvodu prý řekli, že je to pro ně velké- tak proč tady k sak.ru lezli, že?…očučovat? nevím nooo, to je jedno - přitom inzerát jasně dává najevo, že je to pro rodinu) nebo jim to nějak nevyhovovalo i když byli rodina s dětma (cena již upravena na standard) jen co mě vadilo, že zkrátka během prohlídky musíme být pryč (a pak, pokud něco realiťák neví, tak se nás dodatečně vyptává a info posílá návštěvníkům/zájemcům - což je teda opruz, být na místě zájemce)…za pár týdnů končí realitce smlouva a my teď zvažujeme, co dál? Prodloužit nebo ne. A pokud ne - za jak dlouho od stáhnutí inzerce začít inzerovat sami? Vím s jistotou, že v jiné obci kousek od nás inzeroval chlapík sám a prodal během 1 měsíce - ale cenu dal taky hned od startu normální a rovnou napsal, že je to pro rodinu+děti.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3265
21.5.24 23:30

Proč tam nesmíte být? 8o
Podepsali jste to ve smlouvě? Na to bych nikdy nepřistoupila.
Dala bych tak 14 dni klid a pak znovu vystavit, s novýma fotkama.
Ono dost dělá ta provize. Když budete prodávat sami, prodáte snáž.
Také jsme cca před šesti lety koupili dům napřímo od majitele.

Edit - překlepy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.5.24 23:41

@Rachel_cz nám říkali, že prý majitelé během prohlídky upozorňují na chyby, což tedy asi může být pravda (kámoš sám říkal, že taky prodával, ale teda byt v Praze, a chodili mublidi a chtěli nesmyslné slevy, nakonec se už naštval a chtěl prodat s realitkou, ale jako poslední - ještě bez realitky - mu přišel člověk a ten to nakonec koupil, ale před ním bylo právě nějakýcj 30 lidí…) Smlouvu máme podepsanou a je to tam, že během prohlídky nebudeme přítomni, holt asi to tak některé realitky mají (abychom se nahodou se zájemci nesčuchli a neprodali jim to bez provize?) No právě jsem si i teď všimla, že i ještě v jiné obci nedaleko prodal přímý majitel… tak asi ti lidi to mají raději než přes realitku, kde je provize 3-5%, že.

Příspěvek upraven 21.05.24 v 23:49

• Citovat
  • Upravit
3265
21.5.24 23:45
@Anonymní píše: Více

Blbost.
Spíš se realiťák bojí, abyste se pak nedomluvili bez něj…
Když už, tak majitelé můžou mlčet a případně jen doplnit info.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.5.24 23:52

@Rachel_cz no právě, jsem v editu příspěvku to ještě napsala…že bychom se s něma douvili a bez provize. No ono v celku, k čemu ta realitka je? Udělá foto, video, právní služby, ale uklidit barák/byt musíš sama :D

• Citovat
  • Upravit
22566
22.5.24 04:06

Prodavala jsem uz 2 byty a barak a vzdycky jsem u toho byla, co to je za nesmysl? :zed:
Jinak nechapu to s tim uklidem, to si delas srandu, ne? RK neni uklidova ani stehovaci firma 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65346
22.5.24 06:06

Tak proc to prodavas pres realitku, kdyz jsou na nic, jak pises.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
22.5.24 06:14

Náš známý teď měnil realitku, jak to šlo odejít od první. Možná stačí jen vyměnit realitku a člověka, který má nemovitost v nabídce. My jsme před lety začali prodávat přes realitku. Pak jsem se na.rala, že jim to nejde. Našla jsem si sama kupce bez realitky. Ale realiťačku jsme si zaplatili soukromě, aby vyřizovala všechny oficiality, smlouvy, přetahování zástavy na původním baráku na nový atd., co bylo třeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.5.24 06:39

Nechala bych uplynout smlouvu s realitkou a zkusila prodat sama. My jsme sami prodávali dva byty a chatu (u té jsme teda začali s realitkou, ale to nikam nevedlo) a kupovali jsme barák. Šlo to velmi hladce. Realitka na chatu vozila zájemce čtvrt roku, ale nikdo to nechtěl. Já pak dala jeden inzerát, na ten se ozvali 3 vážní zájemci, dva z nich to hodně chtěli a ten co to chtěl víc přihodil 50 tisíc. Proč tohle nedokázala realitka za 3 měsíce vůbec nechápu.
A kdybyste zas podepisovali nějakou smlouvu s realitkou, nedejte jim exkluzivitu. Oni se možná budou kroutit, ale přistoupí na to. Vlastní zkušenost.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.5.24 08:48

@Kockazvysocan ale tak je mi jasné, že nejsou úklidovka…akorát, když stále člověk musí vyklízet, naklízet atd a stejně nic…asi musíme ještě vydržet no. A opravdu realitka nechce, abychom tam během návštěvy byli.

• Citovat
  • Upravit
22566
22.5.24 08:51

Tak mit uklizeno je snad zaklad i bez inzerce, ne :zed:

Vyklizet vlastni bydleni?

Trochu se mi zda, ze kecas :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.5.24 08:54

@vokishka nikdy jsme neprodávali, toto je prvně, tak až teď mame zkušenost

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.5.24 08:59

@Kelsey a ta realiťačka byla v pohodě, ze jste ji chtěli jen na smlouvy nebo vas chtěla i premluvit k prodeji přes realitku nebo to byla spíš známá? Teď si zpětně říkame, že vlastně stačí jen nějaký pravník ohledně smluv, příp. úschovy peněz (nebo banka)…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.5.24 09:02

@Kockazvysocan no vyklízeli jsme věci na hlavní focení, aby to oni mohli naaranžovat a nafotit…a to byl tedy masakr, přesouvaní, vyklízení a zase zpátky… a tedy před prohlídkami taky musíme vyklízet - sundat obrazy ze stěn a fotky z poliček, vyklidit kuchyňskou linku, sprchový kout, vanu (ať tam nejsou šampony atd)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.5.24 09:06

No ale to mi tedy řekněte, proč to sxrealitkou nikam nevedlo a až když jste inzerovali sami za sebe, tak to hned šlo? Řekli vam k tomu něco ti lidé, proč se nezvali dřív přes realitku? Nebo realitka nadsadila cenu? Nebo zájemci raději kupují od přímých majitelů?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí

Roborock S5 Max