Za jakých podmínek bude CS?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1626
25.3.11 14:30
ka-tka píše:
Jak pise dusicka to je.Pak je jeste jedna varianta- rodicka nizsi nez 150cm

A sakra!! Prcek má teď v 38tt odhad 3300g a já měřím něco malinko pod 150. Pánev mi teda nikdo neměřil :nevim: Kdyby mi nic nevysvětlila bývalá mudra, divný by to nebylo, ale nový dr. je vcelku pečlivý a v porodnici by mi to taky řekli ne??? Panikaaa :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22038
25.3.11 15:20

Verca182: Pokud chodíš na normální, pravidelné kontroly, což určitě ano, tak nemáš co řešit… Tohle nejsou zrovna věci, které by se daly lehce přehlédnout. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18425
25.3.11 15:33
Verca182 píše:
ka-tka píše:
A sakra!! Prcek má teď v 38tt odhad 3300g a já měřím něco malinko pod 150. Pánev mi teda nikdo neměřil :nevim: Kdyby mi nic nevysvětlila bývalá mudra, divný by to nebylo, ale nový dr. je vcelku pečlivý a v porodnici by mi to taky řekli ne??? Panikaaa :mrgreen:

Pak dej určitě vědět, jak jsi dopadla, ty budeš asi mojí tělesné konstituce ;-) Jinak držím palečky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1626
25.3.11 16:09
Angie-shy píše:
Verca182 píše:
ka-tka píše:
A sakra!! Prcek má teď v 38tt odhad 3300g a já měřím něco malinko pod 150. Pánev mi teda nikdo neměřil :nevim: Kdyby mi nic nevysvětlila bývalá mudra, divný by to nebylo, ale nový dr. je vcelku pečlivý a v porodnici by mi to taky řekli ne??? Panikaaa :mrgreen:
Pak dej určitě vědět, jak jsi dopadla, ty budeš asi mojí tělesné konstituce ;-) Jinak držím palečky :palec:

no jsem mrňavá a vždycky jsem byla trochu silnější.. no uvidíme :think: Určitě dám vědět. V pondělí se radši přeptám :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7479
25.3.11 16:23

Některé porodnice přistupují k císařskému řezu jak na běžícím páse, někteří doktoři rvou i dítě s opačnou polohou za každou cenu přirozenou cestou. Tak si pak vyber. Pánev se většinou měří až při předporodní přípravě. Pokud je ženská opravdu drobná, má úzké boky, nejspíš má úzkou i pánev. Pokud by ti ale z nějakého důvodu indikovali císaře už teď, tak by ti nejspíš stanovili i termín porodu o chvilku dřív - prostě by si tě pozvali na určitý datum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
25.3.11 20:01
krmar píše:
Některé porodnice přistupují k císařskému řezu jak na běžícím páse, někteří doktoři rvou i dítě s opačnou polohou za každou cenu přirozenou cestou. Tak si pak vyber. Pánev se většinou měří až při předporodní přípravě. Pokud je ženská opravdu drobná, má úzké boky, nejspíš má úzkou i pánev. Pokud by ti ale z nějakého důvodu indikovali císaře už teď, tak by ti nejspíš stanovili i termín porodu o chvilku dřív - prostě by si tě pozvali na určitý datum.

Kamarádka má pánev jako kluk, hodnoty fakt nevím :nevim: :mrgreen: , a první dítě klasicky, další císař (drobné problémy při začínajícím porodu plus úzká pánev), třetí dítě plánovaný císař (důvodem předchozí císař bez ohledu na cokoli jiného). Další kamarádka, holka krev a mlíko, a taky - a to by fakt nikdo neřekl - úzká pánev. Resp. vnitřní pánevní kosti, hlavička by neprošla. Ty vnější jsou tak nějak … teda ne že by byla baculka, to vůbec ne … prostě „normální slovanka“) … Takže obě dvě děti plánovaný císař. Jo, obě rodily ve stejné porodnici. Další kamarádka, obě děti porod koncem pánevním, ve dvou jiných porodnicích (a ještě jinde než ty dvě první holky), a oba klasicky …

Já mám mimochodem taky dva císaře, ale důvod byl jiný … první porod se zkomplikoval, pod ruhé mě chtěli nechat rodit klasicky, ale příliš jsem s ebála opakování scénáře, takže jsem si operaci doslova vyřvala (afektovaná jsem teda byla dost … ) …

Takže podle mně, pokud nález nebude z nějakého důvodu přímo ukazovat na nedejbože akutní zásah, to bude hodně záležet na konkrétní situaci .. a pochopitelně nemocnici a personálu … :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
25.3.11 20:21

Důvod k císaři je příčná poloha, ale ještě nějak specifická, že je dítě napříč víc hlavou nahoru.
Vcestná placenta, tam je to bez diskuze.
Zaražení ve vývoji, špatné průtoky pupečníkem, odlučující se placenta.
Těžká oční vada.
Preeklampsie, vysoký tlak jako takový.
Opravdu velký váhový odhad a opravdu malá pánev.
Větší váhový odhad a KP, ale i to jde přirozeně, když se ví, jak na to (většina dr už nemá moc zkušeností s vaginálním porodem KP, automaticky raději volí císaře)

Váhový odhad dítěte je +-0,5kg, takže z 4kg macka se po porodu může vyklubat 3,5kg průměr :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí