Zábal na vši

Napsat příspěvek
Velikost písma:
35326
28.2.19 23:27
@bedrunka01 píše:
Je možné, že měl 4 vši a nemá žádné hnidy?

Teoreticky ano, ale moc pravdepodobne to neni, je potreba peclive hledat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3946
28.2.19 23:33

Tak při fénování jsem zahlédla ve vlasech další veš, doma jsem našla z loňska Paranit, tak jedem nanovo. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35326
28.2.19 23:44
@bedrunka01 píše:
Tak při fénování jsem zahlédla ve vlasech další veš, doma jsem našla z loňska Paranit, tak jedem nanovo. :(

Ten Paranit bude fungovat. Ale opravdu nanest peclive vsude a za tyden zopakovat ( je to i v navodu)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.3.19 00:04
@bedrunka01 píše:
Synovi jsme dnes vyčesali 4 vši, ve škole mají už 14 dní epidemii. Protože doma nic nemáme, udělali jsme zábal alpa, ocet, olej a hlavu zakryli folií. Necháme dvě hodiny. Ale jak dál? Vlasy umýt, vysušit a pak až vyčesat všiváčkem? Umývali jste si vlasy nějakým šamponem nebo dělali zábaly preventivně celá rodina? Mladší brácha spí s bratrem v posteli a nic jsme nenašli, ani mu nesvědí hlava, což nechápu. Ani netuším, jak dlouho je má, nikdy jsme nic nevyčesali, hlavana ho svědí ale pořád, trpí na seboreu. Jakou máte zkušenost s elektrickým všiváčkem?

anonym, raději, prosím zanechejte, mě se osvědčila jen čisté slivovice, igelitový sáček a ručník (kvůli udušení), ať to dobře drží, nemusí být ručník, stačí plena (ty již nemám) prostě každý druhý den nalít na hlavu slivovičku, merunkovičku (okolo 40 %), nechat co nejdéle a smýt, do 14 dnů klid, nic jsem nevyčesávala, nešlo by to, dlouhé vlasy, ale chce to KAŽDÝ DRUHÝ DEN! JINAK MŮŽETE JET NANOVO! CHCE TO VŮLI A TRPĚLIVOST!! a dáte to !!!
uvažovala jsem i o kouzelném všiváčku, známé pomohl, ale dlouhé husté vlasy, to je opravdu problém, kratké vlasy typu mikádo by měli jít, jinak klukovi bych vzala vlasy fakt, co nejvíce na krátko, hlavně kolem uší a týlu, a nechala mu jenom lehkou patku, bude to lehčí na vyčesávání :), a nebo dohola :roll: :roll: :roll: - ale to nee, to je jen nejkrajnější možnost :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
35326
1.3.19 00:06
@Anonymní píše:
anonym, raději, prosím zanechejte, mě se osvědčila jen čisté slivovice, igelitový sáček a ručník (kvůli udušení), ať to dobře drží, nemusí být ručník, stačí plena (ty již nemám) prostě každý druhý den nalít na hlavu slivovičku, merunkovičku (okolo 40 %), nechat co nejdéle a smýt, do 14 dnů klid, nic jsem nevyčesávala, nešlo by to, dlouhé vlasy, ale chce to KAŽDÝ DRUHÝ DEN! JINAK MŮŽETE JET NANOVO! CHCE TO VŮLI A TRPĚLIVOST!! a dáte to !!!
uvažovala jsem i o kouzelném všiváčku, známé pomohl, ale dlouhé husté vlasy, to je opravdu problém, kratké vlasy typu mikádo by měli jít, jinak klukovi bych vzala vlasy fakt, co nejvíce na krátko, hlavně kolem uší a týlu, a nechala mu jenom lehkou patku, bude to lehčí na vyčesávání :), a nebo dohola :roll: :roll: :roll: - ale to nee, to je jen nejkrajnější možnost :mrgreen: :mrgreen:

No ja nevim, ja mam dve holky s dlouhymi vlasy, sestra taky ( a hodne huste) a vycesavani nam zas takovy problem nedelalo. Lepsi, nez patlat kazde dva dny hlavu slivovici, nebo jinym sajrajtem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1487
1.3.19 06:33
@Anonymní píše:
uvažovala jsem i o kouzelném všiváčku, známé pomohl, ale dlouhé husté vlasy, to je opravdu problém, kratké vlasy typu mikádo by měli jít, jinak klukovi bych vzala vlasy fakt, co nejvíce na krátko, hlavně kolem uší a týlu, a nechala mu jenom lehkou patku, bude to lehčí na vyčesávání :), a nebo dohola :roll: :roll: :roll: - ale to nee, to je jen nejkrajnější možnost :mrgreen: :mrgreen:

Mně s hustýma vlasama do půlky zad pomohlo právě hlavně to vyčesávání, několikrát denně. A šampon plus zabal olej+ocet stačil po týdnu zopakovat. ;)

@bedrunka01, pokud kluka nevezmeš strojkem, tak určitě vycesavej. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.3.19 09:02

Raději anonym. :oops:
Máme 3 holky s opravdu dlouhými vlasy - pod zadek. Nic nepoužívám, jen každý den vyčesáváme všiváčkem (tím kovovým) tak hodinku každou dceru (první den), pak vždycky než jdou do školy a odpoledne zase tak 15 minut. Většinou je to tak, že první den je toho hodně (vší i hnid) a pak se podaří tak max jednu, dvě živé. Ale je pravda, že to dělám 14 dní. Nic neperu, nežehlím, už ani hnidy nevybírám, nechám to na všiváčku. Za těch 14 je určitě pokoj.
Před cca 6-ti lety měla dcera jednu spolužačku :pocitac: , nemohla jsem se jich zbavit dostala jsem je několikrát i já - a to bylo nejhorší. Zkoušela jsem úplně všechno (psí šampóny, z lékárny, paranit, silikonový olej, zábaly, žehličku na vlasy,…a jednou ze zoufalství temperýn - ten fakt nezkoušejte, prostě všechno). Tohle mi přijde nejschůdnější, nejjistější a nejlevnější cesta.

• Citovat
  • Upravit
3946
1.3.19 14:54

U nás je záhadou, že byly vši a hnidy nikde, dnes zkusíme kouzelný všiváček.

Příspěvek upraven 01.03.19 v 15:12

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
1.3.19 14:58

@bedrunka01 Můžou už tam být ty nymfy. Počkej třeba čtyři dny a uvidí se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.3.19 19:16

U vší hodně záleží na „původu“. Občas se objeví záplava vší, která má imunitu na běžné přípravky. Já je takhle měla asi před deseti lety několik měsíců! :oops: Bylo to úplně šílený - vyzkoušela jsem všechny možné šampony pro lidi i zvířata, speciální směs namíchanou v lékárně, trvalou a odvšivovací stanici v Motole. A stejně jsem denně vyčesávala živé vši… Pak mi někdo poradil oplachovat vlasy vodkou - a do dvou dnů bylo po všem… Ale když si na to vzpomenu, úplně mi zatrne…

• Citovat
  • Upravit
35326
1.3.19 19:22
@Anonymní píše:
U vší hodně záleží na „původu“. Občas se objeví záplava vší, která má imunitu na běžné přípravky. Já je takhle měla asi před deseti lety několik měsíců! :oops: Bylo to úplně šílený - vyzkoušela jsem všechny možné šampony pro lidi i zvířata, speciální směs namíchanou v lékárně, trvalou a odvšivovací stanici v Motole. A stejně jsem denně vyčesávala živé vši… Pak mi někdo poradil oplachovat vlasy vodkou - a do dvou dnů bylo po všem… Ale když si na to vzpomenu, úplně mi zatrne…

A vycesavala jsi a odstranovala hnidy? Kdyz nejsou hnidy, nebudou vsi… Nove vylihnute vsi hned hnidy nenakladou, takze kdyz se to dela dukladne, nemuze to nefungovat… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101648
1.3.19 19:32
@mroe píše:
A vycesavala jsi a odstranovala hnidy? Kdyz nejsou hnidy, nebudou vsi… Nove vylihnute vsi hned hnidy nenakladou, takze kdyz se to dela dukladne, nemuze to nefungovat… :nevim:

Presne tak a ani neni potreba na ty vlasy nic patlat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
1.3.19 19:33

..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.3.19 19:39

@j.a.n.i1 @mroe Hele, vyčesávala jsem denně, před tou trvalou mi to dokonce vybírala kadeřnice (která teda byla moje známá), ale věřím, že se vždycky někde něco přehlédlo, jinak to asi není možné… Ale z dětství jsme si pamatovala, že aspoň bezprostředně po umytí odvšivovákem se vši vyčesávaly mrtvé. A tehdy prostě nepomohlo nic, až ta vodka.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA