Zablokokovaná záda

2526
25.5.13 22:44

zablokokovaná záda

Prosím o radu..3 dny jsem prakticky jen ležela(a ležím dál) v posteli(kromě chození na wc) s angínou a horečkami a asi jsem si nějak hnula se zády a ještě k tomu je mám ted zablokované. Kdysi jsem pracovala na geriatrii, kde jsem si je dost zničila a dle lékařů na sebe už bohužel jen musím dávat pozor, nic s tím nejde dělat. Proč ale píšu..poprvé se mi stalo, že by se mi záda takhle blokly z ležení, mám doma Myolastan-ale nezabírá, obstřiky mi nikdy nepomohly..je šance, že to přejde samo-klidem a teplem nebo budu muset k lékaři? Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4692
25.5.13 22:51

Mě vždycky, když „vemou“ záda pomáhá opravdu jen to ležení a suché teplo - mám pro tyhle případy elektrickou deku, Obstřiky mi nikdy nezabrali ani jiné léky. Myslím, že ten klid je nejdůležitější

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
908
25.5.13 23:04

Jsem na tom stejně, čtvrtý den. Mám to kolem SI. Hodně mě pomáhají náplasti Flector, jsou napuštěné diclofenacem a ten se s nich několik hodin uvolňuje. Na el. dece spím také. Úplně věřím tomu, že to máte z postele, někdy si to způsobím moc utaženým páskem v riflích 8o. Jestli si tím tlačím na nerv, já nevím, ale bolí to jak čert.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309
26.5.13 00:11

Tepla az horka koupel. Zehlickou nahrat stary rucnik a prikladat.na bolesti uvolni ten nejobycejnejsi acylpyrin. Jo a pokud mas dlouhodobe problemy, mrkni na www.primalidi.cz na clanek o sm systemu a jeste jeden o mfk terapii. Jo a taky zazracne tejpovaci pasky, zaberou hned, vydrzi az sedm dni, totalni bomba www.emtape.cz :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lucie46
26.5.13 00:55

Chce to suche teplo… koupel pomuze jen v ten dany moment… Zrovna jsem to resila predevcirem… spatnym lezenim jsem si zablokovala krcni pater… skocila jsem si k maserce tak mi to za 10 minut rozmasirovala a zatejpovala mi pulku zad, dneska uz o nicem nevim, nic me neboli… takze mit nekoho kdo by ti to mohl zatejpovat.. me to pomaha hodne..

• Citovat
  • Upravit
2526
26.5.13 07:55

Děkuju moc za rady a příspěvky, o tejpování jsem četla poprvé, tak to nejspíš vyzkouším a kontakt na fyzioterapeutku z „primalidí“ jsem si taky napsala. Akorát tu horkou koupel realizovat nemůžu, jsem ráda, že se dohrabu na wc a zpět, takže vlézt do vany…nejspíš bych pak nevstala. Suché teplo mám, mám takovou bederní chlupatou dečku-říkáme jí kočka, ale není to z kočky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309
26.5.13 14:01
@Lucie46 píše:
Chce to suche teplo… koupel pomuze jen v ten dany moment… Zrovna jsem to resila predevcirem… spatnym lezenim jsem si zablokovala krcni pater… skocila jsem si k maserce tak mi to za 10 minut rozmasirovala a zatejpovala mi pulku zad, dneska uz o nicem nevim, nic me neboli… takze mit nekoho kdo by ti to mohl zatejpovat.. me to pomaha hodne..

ja prave psala o emtape.cz,tyhle tejpy pro domaci pouziti si clovek nasadi sam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2526
26.5.13 14:05
@yourlady píše:
ja prave psala o emtape.cz,tyhle tejpy pro domaci pouziti si clovek nasadi sam

Ještě bych se zeptala, musim si je nastříhat nebo to už je hotové v balení? Koukala jsem, že třeba emtape na bolest v bederní části, je nastříhaná na takovou „hvězdičku“,kdyby to nebylo, nemůžu to střihnout nějak špatně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309
26.5.13 14:08
@klafina123 píše:
Ještě bych se zeptala, musim si je nastříhat nebo to už je hotové v balení? Koukala jsem, že třeba emtape na bolest v bederní části, je nastříhaná na takovou „hvězdičku“,kdyby to nebylo, nemůžu to střihnout nějak špatně?

je to prave uz vsechno predpripravene, nastrihane. koupis i v nekterych drogeriich rossmann nebo oni do druheho dne poslou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309
26.5.13 14:11
@yourlady píše:
je to prave uz vsechno predpripravene, nastrihane. koupis i v nekterych drogeriich rossmann nebo oni do druheho dne poslou

jinak tu metodu sm system i reflexni terapii i mfk viz ty clanky z toho magazinu jsem fakt zkusila a je to dobry! muzu doporucit holkam, aby na to v tech clankach aspon koukly, u toho cviceni jsou tam i fotky.koho totiz nekdy nebolely zada. drzim pesti :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2526
26.5.13 14:23

@yourlady Pročetla jsem si celý ten odkaz od Tebe a asi nakoupim do zásoby. A opsala jsem si ten odkaz na fyzioterapeutku z www.primalidi.cz Ale zítra pojedu k Dr, točí mě, že mi tentokrát nezabírá nic z léků, co normálně dostávám… Myolastan-vždycky zabral a ted ani prd, Diclofenac-taky nic.. Už nevim jak bych si lehla, sedla, ukecala jsem mámu, aby mi ještě 1 den pohlídala děti, že se fakt hrabu, ale pak už potřebuju začít fungovat. Naštěstí mám jít do práce až ve čt, tak snad to už bude lepší..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí