Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Prosím o radu..3 dny jsem prakticky jen ležela(a ležím dál) v posteli(kromě chození na wc) s angínou a horečkami a asi jsem si nějak hnula se zády a ještě k tomu je mám ted zablokované. Kdysi jsem pracovala na geriatrii, kde jsem si je dost zničila a dle lékařů na sebe už bohužel jen musím dávat pozor, nic s tím nejde dělat. Proč ale píšu..poprvé se mi stalo, že by se mi záda takhle blokly z ležení, mám doma Myolastan-ale nezabírá, obstřiky mi nikdy nepomohly..je šance, že to přejde samo-klidem a teplem nebo budu muset k lékaři? Díky
Mě vždycky, když „vemou“ záda pomáhá opravdu jen to ležení a suché teplo - mám pro tyhle případy elektrickou deku, Obstřiky mi nikdy nezabrali ani jiné léky. Myslím, že ten klid je nejdůležitější
Jsem na tom stejně, čtvrtý den. Mám to kolem SI. Hodně mě pomáhají náplasti Flector, jsou napuštěné diclofenacem a ten se s nich několik hodin uvolňuje. Na el. dece spím také. Úplně věřím tomu, že to máte z postele, někdy si to způsobím moc utaženým páskem v riflích
. Jestli si tím tlačím na nerv, já nevím, ale bolí to jak čert.
Tepla az horka koupel. Zehlickou nahrat stary rucnik a prikladat.na bolesti uvolni ten nejobycejnejsi acylpyrin. Jo a pokud mas dlouhodobe problemy, mrkni na www.primalidi.cz na clanek o sm systemu a jeste jeden o mfk terapii. Jo a taky zazracne tejpovaci pasky, zaberou hned, vydrzi az sedm dni, totalni bomba www.emtape.cz ![]()
Chce to suche teplo… koupel pomuze jen v ten dany moment… Zrovna jsem to resila predevcirem… spatnym lezenim jsem si zablokovala krcni pater… skocila jsem si k maserce tak mi to za 10 minut rozmasirovala a zatejpovala mi pulku zad, dneska uz o nicem nevim, nic me neboli… takze mit nekoho kdo by ti to mohl zatejpovat.. me to pomaha hodne..
Děkuju moc za rady a příspěvky, o tejpování jsem četla poprvé, tak to nejspíš vyzkouším a kontakt na fyzioterapeutku z „primalidí“ jsem si taky napsala. Akorát tu horkou koupel realizovat nemůžu, jsem ráda, že se dohrabu na wc a zpět, takže vlézt do vany…nejspíš bych pak nevstala. Suché teplo mám, mám takovou bederní chlupatou dečku-říkáme jí kočka, ale není to z kočky..
@Lucie46 píše:
Chce to suche teplo… koupel pomuze jen v ten dany moment… Zrovna jsem to resila predevcirem… spatnym lezenim jsem si zablokovala krcni pater… skocila jsem si k maserce tak mi to za 10 minut rozmasirovala a zatejpovala mi pulku zad, dneska uz o nicem nevim, nic me neboli… takze mit nekoho kdo by ti to mohl zatejpovat.. me to pomaha hodne..
ja prave psala o emtape.cz,tyhle tejpy pro domaci pouziti si clovek nasadi sam
@yourlady píše:
ja prave psala o emtape.cz,tyhle tejpy pro domaci pouziti si clovek nasadi sam
Ještě bych se zeptala, musim si je nastříhat nebo to už je hotové v balení? Koukala jsem, že třeba emtape na bolest v bederní části, je nastříhaná na takovou „hvězdičku“,kdyby to nebylo, nemůžu to střihnout nějak špatně?
@klafina123 píše:
Ještě bych se zeptala, musim si je nastříhat nebo to už je hotové v balení? Koukala jsem, že třeba emtape na bolest v bederní části, je nastříhaná na takovou „hvězdičku“,kdyby to nebylo, nemůžu to střihnout nějak špatně?
je to prave uz vsechno predpripravene, nastrihane. koupis i v nekterych drogeriich rossmann nebo oni do druheho dne poslou
@yourlady píše:
je to prave uz vsechno predpripravene, nastrihane. koupis i v nekterych drogeriich rossmann nebo oni do druheho dne poslou
jinak tu metodu sm system i reflexni terapii i mfk viz ty clanky z toho magazinu jsem fakt zkusila a je to dobry! muzu doporucit holkam, aby na to v tech clankach aspon koukly, u toho cviceni jsou tam i fotky.koho totiz nekdy nebolely zada. drzim pesti ![]()
@yourlady Pročetla jsem si celý ten odkaz od Tebe a asi nakoupim do zásoby. A opsala jsem si ten odkaz na fyzioterapeutku z www.primalidi.cz Ale zítra pojedu k Dr, točí mě, že mi tentokrát nezabírá nic z léků, co normálně dostávám… Myolastan-vždycky zabral a ted ani prd, Diclofenac-taky nic.. Už nevim jak bych si lehla, sedla, ukecala jsem mámu, aby mi ještě 1 den pohlídala děti, že se fakt hrabu, ale pak už potřebuju začít fungovat. Naštěstí mám jít do práce až ve čt, tak snad to už bude lepší..