Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj, už jsem psala do jiné diskuze, že nám malej pořád pláče, tu noc jsem mu dala paralen sirup, on asi minutu po podání usnul, takže jsem nevěděla, jestli zabral nebo ne, dnes v noci jsem mu ho dala opět.
Od večera to vypadalo takhle, malej vstával po 4 kolem 6 začal být unavenej, uložila jsem ho až v 8, vzbudil se v 9, 10, 11, 12 a to už neusnul a do půl páté plakal, tak jsem mu dala opět paralen sirup, usnul o 5, spal do 7, kdy se napal a pak už jen tak pospával, ale už byl klidnější, takže ho opravdu něco bolí, ale co? Napadají mě 3 možnosti.
Bříško- nejmíň pravděpodobný a ani nevím jestli paralen na bříško zabnere, asi ne a i když ho občas ještě bříško pobolívá, většinou to vytlačí a takhle nám neplakal ani při prvních 3 měsících, takže to asi ne.
Ouško- už měl 2krát zánět středního ucha, takže je to dost možný, jenže nevím jak zjistit jestli to zrovna ouško je, na zatlačení reaguje řevem i když ho ouško nebolí, takže tak to nezjistím, no asi jedině opět ORL…
Zoubky- docela dost pravděpodobný, slintá, všechno straká do pusy, ale to může i nemusí znemenat zuby, no na dásních žádnou větší změnu nepozoruju, lžička necinká… Tak nevím…
Nic jinýho mě nenapadá, asi to budou ty zoubky, trápí mě to, už 3dny se odemě nenapil, strácím mlíčko, sotva ucítí prso řve, láhev odmítá, vypije jen max.120ml Hami 1 ale jedině studenýho, teplý nechce, na lžičku mi otvírá pusu jak kdyby týden nejedl, tak už nevím co sním, přes den to jakž takž jde, ale v noci už nezvládám, dnes v noci jsem naspala tak asi 3hod, včera 4. Přes den to nemá smysl chodit spát, malej usne tak max. na půl hodinky a to já ani nestačím usnout a jsem pak ještě víc unavená…
Neví jestli někdo poradíte ale snad tohle neprožívám jediná…
Jana a Honzík.
to opravdu vypada na zoubky- zkus mu dat chlazena kousatka, treba se mu trosku ulevia klidne dal paralen… a koukni se do pusinky, casto ta dasen nad prorezavajicim se zoubkem byva zdurela a otekla
pa a klidne noci
jetse mn napada- jsou li to zoubky,nam pmahala homeopatika- Chamomila 15 CH 3 kulicky dat pod jazyk, on je vycuca a byl klidnejsi( opakovat dle potreby- vetsinou 2-3×denně- zkus to, stoji to cca 50Kc v lekarnach bez predpisu a treba budes mit klidnou noc, taky temto detem pomaha
) jsou-li to zoubky), kdyz se nosi, pohupujou, nechteji lezet, ale treba se radi vozí v aute, v kocarku
Změna na dásních může být až těsně před proklubáním zubu. Zkus mu dát nejdřív chlazené kousátko na úlevu od bolesti a pak prso.
no ty seš rychlá, dásně mi přijdou stejný, ale nevím, nepoznám to, možná trošku nateklý je má, zarudlý ne, spíš vybledlý, ale to nejen na dolních zoubkách. Když mu strčím do pusinky kousátko tak řve ještě víc, plače fakt moc, s tím paralenem nevím jak dlouho můžu podávat, asi moc dlouho ne…
Homeopatika nevadí? Prso to je marnej boj
Už jsem to ořvalä a snažím se dál, ale už jen odstříkám a udělám mu z toho kašičku, vypít to nechce ani za nic… Pohupování se mu fakt líbí a ležet nechce vůbec, podle toho se poznají taky zoubky?To jsou věci ![]()
Tak Paralen SUS se smí bez porady s lékařem podávat 3-5dní. Myslím že jestli nemá teplotu tak by to zánět středního ucha asi neměl být, spíš ty zoubky. A že necinká lžička ta přeci bude cinkat až bude zub venku… Jinak chladící kousátka u nás neměli úspěch protože po strčení do pusinky během chvilinky už nechladili. Osobně bych Paralen moc nedávala to až v krajním případě, spíš bych zkusila např. Citrogrep gel ten je přírodní. I když na zoubky je ještě malý ale samozřejmě stává se, asi to nakonec budete muset nějak přetrpět. A to že je dáseň taková bílá to právě může být také známka rostoucích zoubků u nás se to taky občas takhle projevuje. Jinak my sme toho na zoubky vyzkoušeli spoustu a nakonec sme se ustálili na homeopatikách Chamomilla Vulgaris 15-to je na prořezávaní zoubků ale i sklidňující a na Mundisal gelu ale ten už není přírodní. Mám tu i připravený Ibalgin SUS ale ten sme zatím kvůli zoubkům ještě nepoužili.
Homeopatika opravud nevadi ( a prave v obrazu toho leku je, ze typickym priznakem je, ze dite se zklidni pri jizde autem, nosenim atd a nesnasi lezet) Paralen nebo Ibalgin sirup 2-3 dny muzes davat i bez poradys lekarem, dle davky pro tveho prcka, nevadi tez.jestli se ti tou Chamomilou( myslim tim homeopatikum Chamomila 15 CH)tak to mas nejjednodussi reseni - utikej do lekany ji koupit, at mas klidnejsi noc
Homeopatika nevadí, sou přírodní a když nepomůžou, neuškodí. Jinak prořezávání zoubků se projevuje různýmy způsoby třeba u Vás zrovna takhle. Ale zoubek může zlobit i když je ještě hluboko v dásňi přičemž samotný proříznutí zubu může přijít až, až. Uvidíš že to brzy přejde, pak bude nějakou dobu klid a pak zas třeba znova…
Ten zánět měl vždycky bez teplot, takže tak to nepoznám… Jinak homeopatikum zkusím, nemůže to vdechnout?
ahoj Popilio, když byl malej malej, plakal v noci úplně stejně a byly to opravdu zoubky, v roce už měl snad téměř všechny vylezlé. Nejdřív se mi to taky moc nezdálo, lžička necinkala
ale byly to. Taky nejsem zrovna zastáncem zbytečných umělých léků, ale na noc prostě kousátka nestačily, a nezabíraly ani kapičky na potírání babydent ani ta mastička (název už si nepamatuji). Přes den jsme s tím v pohodě vystačili, malý večer usnul, ale potom se často budil, a byl schopný proplakat celou noc
Tehdy mi Dr. řekla, že vleže, se ďásna víc prokrvují a tudíž prořezávání může víc bolet. Dávala jsem malýmu teda panadalol sirup snad měsíc v kuse
,ale byl spokojenější, líp jsme se vyspali, potom to trápení skončilo. Od té doby, sirup téměř nepotřebujeme, jestli najdeš nějakou přírodní alternativu, vzhůru do toho, ale jinak myslím, že se ani s panadolem nic tak hrozného nestane
držím palce a spokojené mimi, Petra
PIPIAUTO potěšila jsi mě, že nejsem sama a taky, že to zoubky fakt asi budou. Radši bych ty zoubky, než ouško…
Já bych to homeopatikum radši rozpustila ve vodě než mu ty kuličky dávat do pusy, je ještě malý.
Jo, díky Sany, a v jakým množství vody? Stačí jen do trošky?