Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@PHV Jistě,že může začít i takhle pomalinku. Ovšem ty se začni soustředit na to tvrdnutí, v jakých jde intervalech a jak dlouho trvá a zatím si dej tu vanu. Teplou.
@PHV taky dobře. Je ještě vcelku brzo na porod, čím dýl vydržíte 2v1,tím líp. ![]()
Ahoj holky
Omlouvám se za anonym, ale mám tu známé a nerada bych, aby to hned hrotili ![]()
Chci se vás zeptat.. Dnes sem 34+4 a od rána mám tvrdnutí břicha, teď navečer a večer je to silnější.. Dala sem si teplou vanu (cca před 20 minutami) a ve vaně to na chvíli ustalo, ale jak sem vylezla tak to mám zase
Tvrdne mi břicho, do toho lehká bolest v kříži, měla jsem před vanou asi 3-4× průjem (teď už nic), ale nepřijde mi, že by to nějak zesilovalo
Ani mi nepřijde, že bych měla bolest na ms, spíš mě fakt bolí břicho, které mi dost tvrdne, kolikrát křeč kolem pupíku (ale už sem párkrát měla) a párkrát sem tedy během večera měla takové jehličky do podbřišku a jednou na levé straně
.. Ani nevím jak to tvrdnutí břicha počítat, můžou to být poslíčci? Za jak dlouho po teplé vaně by to mělo ustat? Holky moc díky ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holkyOmlouvám se za anonym, ale mám tu známé a nerada bych, aby to hned hrotili
Chci se vás zeptat.. Dnes sem 34+4 a od rána mám tvrdnutí břicha, teď navečer a večer je to silnější.. Dala sem si teplou vanu (cca před 20 minutami) a ve vaně to na chvíli ustalo, ale jak sem vylezla tak to mám zaseTvrdne mi břicho, do toho lehká bolest v kříži, měla jsem před vanou asi 3-4× průjem (teď už nic), ale nepřijde mi, že by to nějak zesilovalo
Ani mi nepřijde, že bych měla bolest na ms, spíš mě fakt bolí břicho, které mi dost tvrdne, kolikrát křeč kolem pupíku (ale už sem párkrát měla) a párkrát sem tedy během večera měla takové jehličky do podbřišku a jednou na levé straně
.. Ani nevím jak to tvrdnutí břicha počítat, můžou to být poslíčci? Za jak dlouho po teplé vaně by to mělo ustat? Holky moc díky
Jak to čtu, není lepší jet do porodnice, pokud to bude planý poplach tak tě pošlou domů, ale raději zbytečně než vůbec, protože ti můžou dát něco na zastavení, jak odteče voda, je to v háji, a musíš porodit předčasně.
@mamule42 Já se spíš bojím, abych tam nebyla za blbce víš
jsem tam pořád, ne teda kvůli tomuhle, ale měla jsem už nějaké bolesti a jiné zdr. problémy, tak bych nerada vypadala jako hysterka no ![]()
Za jak dlouho po vaně by to mělo přejít nebo zhoršit se? Děkuji moc
@Anonymní píše:
@mamule42 Já se spíš bojím, abych tam nebyla za blbce víšjsem tam pořád, ne teda kvůli tomuhle, ale měla jsem už nějaké bolesti a jiné zdr. problémy, tak bych nerada vypadala jako hysterka no
No to chápu, že je ti to blbý, a kdy jsi měla poslední prohlídku?
@Anonymní píše:
Za jak dlouho po vaně by to mělo přejít nebo zhoršit se? Děkuji moc
Pokud jsou to jenom poslíčci, tak by to měla vana uklidnit.
@mamule42 čtvrtek, ale to mě neprohlíželi vnitřně, naposledy v úterý, ale ani nevím kolik sem měla čípek, zkusím se podívat do zprávy. Ale teď mi přijde, že se mi trochu ulevilo, bolí to, ale už ne tolik.
Tak v úterý sem měla sakrálně čípek 2cm, hrdlo uzavřené
A v těhu průkazce mám snad celé těhu 2cm, hrdlo uavřené ![]()
@Anonymní píše:
Tak v úterý sem měla sakrálně čípek 2cm, hrdlo uzavřenéA v těhu průkazce mám snad celé těhu 2cm, hrdlo uavřené
Pokud se to bude opakovat tak raději bych do porodnice jela. Já mám spíše opačný problém, že jsem pořád přenášela, nic se nedělo, a děcka mě většinou vyvolávali. Ted jsem 36.týden, a cítím slabé poslíčky, ale nic moc. Hlavu ti neutrhnou, pokud se ti to uklidní, tak uvidíš další dny, popř zavolej své doktorce a zeptej se jestli to může něco znamenat. Píšou že tvrdnutí může být až 20× za den, tak uvidíš. Dej na své pocity jak se cítíš, a podle toho se rozhodni.
@mamule42 moc děkuji jsi hodná
Já jsem prvorodička tak vůbec nevím víš
Já si pak přijdu blbě, že jsem hysterická víš, ale stejně furt to břicho tvrdne, ale neřekla bych, že nějak víc, tak si půjdu lehnout a kdyby to nepřešlo tak raději pojedeme. A chtěla by si spíš, aby ti to už nemuseli vyvolávat a přišlo to samo ne? Já jen, abych ti nepřála k tomu, aby to přišlo a ty si to tak nechtěla
Určitě dám vědět.. A jak se u tebe projevují poslíčci?
@Anonymní píše:
@mamule42 moc děkuji jsi hodnáJá jsem prvorodička tak vůbec nevím víš
Já si pak přijdu blbě, že jsem hysterická víš, ale stejně furt to břicho tvrdne, ale neřekla bych, že nějak víc, tak si půjdu lehnout a kdyby to nepřešlo tak raději pojedeme. A chtěla by si spíš, aby ti to už nemuseli vyvolávat a přišlo to samo ne? Já jen, abych ti nepřála k tomu, aby to přišlo a ty si to tak nechtěla
Určitě dám vědět.. A jak se u tebe projevují poslíčci?
Mně se stahuje trochu akorát břicho, na chvíli ztuhne a pak povolí, nemám nic vychytané, ale stejně jsem v situaci, kdy bych tentokrát nejraději celý porod zaspala, a pak mi řekli po probuzení, jestli to malá zvládla, nebo ne. Porod se blíží a mě pochodují nervy, doktoři řekli připravte se na nejhorší, tak nevím jak to zvládnu.