Záchvatovité přejídání

72725
3.2.16 09:19

@Attila8 změnit psychologa, pracovat na příčině, odourat ty chvíle, kdy Tě to nutí atd.. nemám toto, měla jsem MA a jde to, i když je to boj jak sviňa..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
3.2.16 09:26

@Attila8 pokud znáš původ, můžeš na tom pracovat - nekupuj zásoby atd.. ale to chce krok za krokem, s jídlem je to těžké, jíst se musí, to nemůžeš utnout jako jiné věci.. musíš najít jiné věci, co Tě zaměstnají :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
853
3.2.16 09:30

No a jaký máš jídelníček během dne? Zkus popsat přibližně kdy a co jís. Chodíš do práce nebo jsi na MD? máš nějaký pohyb? Pravidelnou činnost?
jinak určitě to bude psychického rázu, možná si můžeš pomoci sama, ale půjde to hodně těžko. Určitě budeš muset něco změnit a udělat z toho samozřejmost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2526
3.2.16 09:32

Záchvatovitá žravost je i bulimie, akorát, že pak přijde pocit vidy a přijde na řadu zvracení nebo sebepoškozování. Jestli to máš už několik let a stav je stejný, sama to nezvládneš a chce to psychiatra..né psychologa. pokud máš, tak ho vyměň, protože efekt nula, jak sama vidíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
3.2.16 09:50

@Attila8 tak psychiatr.. tohle je běh na dlouhou trať.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15008
3.2.16 09:53
@Attila8 píše:
@klafina123 sebepoškozování mám taky no… Jakmile mám někde pupinek nebo záděru rozdrbu si do do masa a do krve, ze strupu o velikosti špendlíkové hlavičky jsem schopná udělat kráter velikosti 50 koruny

Změnit odborníka. Zkusit kineziologa. Kup si krizovky Bachovy esence. POkud si nepletu ikonku, tak se snažíš nebo ses snažila o dítě, pokud je to tak, tuhle snahu bych odložila a dala se prvně dohromady. Začni se mít ráda a toho docílíš tak, že se každý den za něco pochválíš a za odměnu si nekoupíš 5 zákusků, ale nějakou drobnost jako třeba hezký časopis nebo korále. Škola tě naplňuje a baví? Tam nemáš spřízněné duše, se kterýma bys mohla občas trávit volný čas? :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15008
3.2.16 10:13

@Attila8 Né křížovky, ale krizovky :) http://www.stesti-zdravi.cz/…kapky-20-ml/?… Mám s nimi dobré zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4486
3.2.16 10:26

Zkusila bych odblokovat kineziologií tu příčinu, navíc když ji i znáš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2526
3.2.16 11:12
@Kfětoslava píše:
Změnit odborníka. Zkusit kineziologa. Kup si krizovky Bachovy esence. POkud si nepletu ikonku, tak se snažíš nebo ses snažila o dítě, pokud je to tak, tuhle snahu bych odložila a dala se prvně dohromady. Začni se mít ráda a toho docílíš tak, že se každý den za něco pochválíš a za odměnu si nekoupíš 5 zákusků, ale nějakou drobnost jako třeba hezký časopis nebo korále. Škola tě naplňuje a baví? Tam nemáš spřízněné duše, se kterýma bys mohla občas trávit volný čas? :kytka:

Já jsem tedy taky nakloněna alterně, ale v tomhle případě bych tedy doporučila psychiatra, který dělá „mentálky“…čili mentální anorexie, bulimie. Bachovky ano, pokud bojuješ s emocema, které potřebuješ srovnat na normální hladinu. Když jde o určité vychýlení…strachy z doktora-zubaře, injekce-,potřeba se rozvést, ale chybí tam ten krůček k rozhodnutí, strach, že to nedokážu, bojím se jet metrem, výtahem, moc si věci připouštím nebo naopak i bez důvodu jsem zlá na okolí, nevyrovnaná..,dítě se vzteká-neumí si říct co chce, nezvládá emoce a okolí mu nerozumí atd. jenže tohle jsou věci, které nevznikly za podpory léků, drog, alkoholu..je to něco, co z nějakého důvodu vybočilo. Ale já se teda obávám, že zakladatelka si tu emoční část poškodila braním drog, čím déle, tím více + k tomu o jak silné drogy šlo a jak si je aplikovala. U lidí závislích na drogách se časem rozjíždí i schizofrenie, právě to sebepoškozování-proč? Protože se vnitřní bolest potřebuje přenést jinam. tací lidé v tom opravdu lítají hrozně moc, není to nic, nad čím se dalo mávnout rukou, že to přejde a že to chce pozitivně myslet. Psychika takového člověka, je trošku nebo víc jinde, než když člověk bez takovýchto zkušeností zažije menší, či větší zklamání. Natávají tam takové ty vlny v pocitech, kdy není chvíli klid(představte si rovnou čáru)..tady je spíš vlna nahoru-radost, ž extrémní že něco je fajn a pád dolů, druhá vlna-nedokázala jsem to, jsem k ničemu, nezasloužím si pomoc, lásku, nikdo o mě nestojí..atd, jedinné, co mě uspokojí je dobře se najíst-vlna nahoru…a opět..pocit viny, neměla jsem to dělat, jak vypadám, nikomu se nelíbím, za nic nestojím-vlna dolů a kompenzace za to všechno třeba zmíněný rozškrábaný pupínek, který nebyl vidět nebo pořezané ruce-vytéká krev-vytéká hněv a přichází úleva..nepřichází..zas pocit viny, co jsem to udělala, jak vypadám…atd
Je to fakt začarovaný kruh a chce to opravdu odborníka :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
340
3.2.16 11:23

Určitě to chce dobrého odborníka, který tě povede.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15008
3.2.16 11:28

@klafina123 To určitě, ale pokud je k lékařům zaujatá, jak píše, pak by pro ni mnou doporučené věci mohly být prvním krokem. S drogama mám sama zkušenosti a návrat do normální společnosti byl pro mě náročný a často jsem si připadala, že jsem zrovna spadla z višně. Taky jsem se musela naučit mít ráda a hlavně si odpustit. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2526
3.2.16 11:37

@LucaLuca Zeptám se pouze jako člověk, který kineziologii uznává, ale nezažil jí, tedy se ptám jako laik na tohle téma…Kineziologií se dá odblokovat psychická zátěž organismu člověka způsobená následkem užívání drog?
Já myslím, že tazatelka tak asi nějak důvod zná, ale nezvládá se s tím vyrovnat. myslím psychicky.
Ono…můžu být silná, jíst dorty nejen ty samodřejmě, ale budu v životě spokojená, čímž nebudu mít pocit viny..myslím opravdový pocit viny, né takové to, že si mezi kamarádkama řeknu, že jsem tomu zas dala a zasmějem se tomu a ten pocit viny nebudu ventilovat nikam dál, protože za chvíli na to zapomenu.
Ale taky na tom můžu být tak, jak píše zakladatelka + pocit viny veliký s vidinou, že jí už stejně nikdo nepomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.2.16 11:42
@Attila8 píše:
@Kfětoslava co jsou bachovy křížovky? Ano snažím marně už tři roky otěhotnět. Ve škole jsme s různých koutů, většina je z druhé půlky Moravy, jsem společenská ale kamarády nemám, no mám jednoho ale to je chlap a ten by mě nepochopil tak jak mě v tom to nechápe manžel :? A kamarádky jsem zrušila.

Taky jsem to tak měla. Víc jak půl roku na drogách kdy se hublo a nejedlo, pak jsem přestala a jakoby se mi zpomalil metabolismus. Pak jsem začala brát antikoncepci a prvních 10 kg nahoře (a to jsem víc nejedla) to byl můj spouštěč.
Namísto toho bych se snažila zhubnout, jsem přibrala ještě dvakrát tolik.
Pokud plánuješ děti, doporučuji ti tohle vyřešit a nejlépe s psychologem, psychiatr je v tomhle k ničemu, ten ti akorát napíše prášky (mně teda nikdy nepomohl), takže nějaká terapie, skupinovou mi doporučovali, ale ta mi nevyhovuje
Kde bydlíš, ve větším městě? Já měla ve velkoměstě sociální fóbii, úzkosti, teď jsem se zklidnila, jsem přestěhovaná

• Citovat
  • Upravit
4486
3.2.16 11:51

@klafina123 To jsem přehlídla s těma drogama, popravdě nevím, co vše kin. zvládne. Ale je to tak eticky čistá metoda, že doufám a věřím, že by kontaktovaný kineziolog řekl na 1. schůzce, zda se dá či nedá a netahal by ze zakl. zbytečné peníze…

Četla jsem to povrchně, jako že zná důvod a příčinu. Jinak zkušenost mám osobní s dětma a je to bomba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2526
3.2.16 11:54

@Attila8 Podívej..,ono hlídat si kalorie v jídle je dobrá věc, ale pro člověka, který má v mozku rozhodnutí, že zhubne a to hlídání kalorií, je pomocné, aby to šlo třeba rychleji.Je to podobné, jako třeba přestat kouřit…jestliže chci přestat a do hlavy si to vsunu tak, že to tak opravdu myslim, tak přestanu. Ale pokud si myslim, že bych měl a čas od času si dám jednu nebo občas víc a pak nic, nikdy jsem se vlastně kouření nevzdal, jen jsem to omezil.
Jestli jsi nějak hodně silná, je tady další věc, že bys to neměla dělat asi ani bez odborníka. Ono je něco jiného, když potřebuješ dát dolů 5-10 kg a když 20,30 kg. Tím, že přestaneš jíst určité potraviny a nárazově zas přijmeš obrovské množství třeba těch rychlých cukrů, náhražek másla, tuků, barviv ani nemluvim, tak šíleně týráš třeba slinivku, játra a další orgány. Při těch velkých úbytcích váhy, musí výživový poradce vypočítat kolik čeho se bude v začátku ubírat, co za jaký sport se přidá, jestli sport nebo jen rychlá chůze apod. Když do posilovny nastoupí člověk, který má 125 nebo 130 kg a začne tahat těžká kila, tak nehubne. je to tam o intenzitě a začíná se třeba na tom, že se třeba posiluje bez závaží, ale třeba 10 x několik sestava příště zas přidat. posilování břicha, když tam je samý tuk, taky není úpně ideál, chce to něco nejdřív shodit.
Je to prostě to samé, jako jsem psala o těch náladách..Ty třičtvrtinu týdne držíš tělo na hubnoucím programu, který si vytvoříš, že jsi někde s prominutím četla a někomu to pomohlo, ale v závěru týdne to zamázneš kalorickou bombou. Takhle přece nemůžeš.. Když budeš jíst vyváženou stravu každý den, to znamená trochu pomalých cukrů, zbytkovou stravu na čištění střev, ovoce /zeleninu, libové maso, budeš dostatečně pít víc vodu a třeba bylinkové čaje a jako zákusek si dáš kousek něčeho sladkého, pochutnáš si, uspokojíš svoje chuťové buńky, i svoje nervy, dáš si rychlou procházku třeba z domu k prvnímu krámu, k prvnímu stromu nebo k desátému..uděláš pro sebe víc, než když budeš držet dietu a přecpávat se sladkostma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková