Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Stalo se mě to ve všech těhotenstvích, Poprvé špinění, letím na gyndu vše O. K, nakonec zamlklý těhu o týden dýl i bez špinění. Druhý těhotenství jsem špinila v 7. a 10.tt a donosila jsem mimčo v pořádku. Třetí těhotenství jsem špinila v 7., 10., 12.tt a zatím vše O. K.
Pokaždý mě dal doktor ascorutin a utrogestan.
Takže lehni, dej si hodně céčka a uvidíš. Ikdyby mělo dojít na nejhorší, tak ti nepomůže vůbec nic. Doktor ti stejně jen řekne že máš čekat jak se to dál vyvine.
Ahoj. Já v 9tt taky spinila. Docela dost. V nemocnici jsem dostala injekci a utrogestan a lezink. Neboj, urco to bude dobre ![]()
@tterrezzkaa jo jo přesně tak. Taky jsem byla vykulená kdžy jsem začla špinit a už viděla ty nejhorší scénáře. Dr. nasadil Utrogestan a lepšilo se to, pak najednou bum a krev, ale do rána zase jen špinění. A před nedávnem taky. A všechno z jednoho hematomu ![]()
Hele já nešpinila a neměla bolesti a stejně to byl potrat. Takže ani nešpinění ani špinění nic neznamená. Tak klid, nohy nahoru, příp. zavolej sousedce ať pohlídá a zajdi k lékaři, ať máš klid.
@goldenka mě se to stalo taky…v prvním v 8tt bohužel to přešlo v potrat okamžitě, ve druhém jsem krvácela asi v 10tt, skončilo to zamlklým těhotenstvím ve 24tt no a teď jsem taky v 15tt krvácela a přesně jak píšeš Ascorutin a Utrogestan…
@terkacek Ahoj, já začala špinit předevčírem, 9+4. Bylo to jak popisuješ, spiš jen při utření, žádný proudy. Včera jsem si pro jistotu začla na ultrazvuk a srdíčko bilo jak o závod, ohromná úleva
Beru od začátku těhu Urtogestan a MUDr mi zvýšila dávkování. Dnes už ze mě nic nejde
Pro klid si zítra zajdi na pohotovost a držím palce ať je vše ok ![]()
Ja jsem taky spinila hnede v 9tydnu. Druhy den jsem sla k doktorovi a naordinoval mi magnezko. Nakonec vse dopadlo dobre. V pondeli mam cisare. ![]()
V prvním těhotenství hnědé a růžové špinění, nějaký 6.tt, volala jsem k Apolináři na pohotovost - teď s vámi nemůžem nic udělat, buď to odejde nebo ne… Třetí těhotenství, den očekávané ms, volala jsem svojí gyndařku, když se rozjede ms, tak pak za 14dnů testněte, jestli je test negativní, pokud ano, tak je vše ok, pokud ne, tak přijďte.
Takže bych hodila nohy nahoru, já jsem si v tom třetím naordinovala ascorutin a magnesium a snažila se o nějaký klidový režim (se dvěma malýma dětma, čerstvě rozešlá s mužem, takže moc klidový nebyl
)
Při prvním těhotenství jsem nešpinila, nakonec zamlklé v 9. tt. Při druhém a třetím jsem špinila až slabě krvácela a dopadlo to dobře. Pokud nejsou křeče v břiše a krvácení není opravdu silné, neplašila bych se. Ascorutin, klidnější režim a je to.
Příspěvek upraven 10.05.13 v 21:00
@Gladys
OT - vy jste se rozesli, kdyz jsi byla tehotna???
Ty jsi fakt drsnacka..
Já jsem při průjmu, také cca v 9t začala špinit a docela dost. Jela jsem na pohotovost, dr. mě zkontroloval a všechno v pořádku. Řekl mi, že žádné krvácení nevidí ![]()
Pro tvůj klid, bych si zajela ![]()
@chatwenna a vydrželo mi to tehdy nějaké dva týdny, než jsem ho vzala zpátky
Ale tehdy jsem se s ním rozešla v pátek a teprve v pondělí měla pozitivní test, v ten pátek jsem tam kopla panáka tequilly a vykouřila snad krabičku cigeret ![]()
Jak pisou holky - lehni si a spi. pokud budes spinit i zitra, tak zajedte do nemocnice na gyn. pohotovost. kouknou na tebe ultrazvukem a uvidi se. ascorutin je tusim volne prodejny? tak ho zkuste zitra sehnat.
do nemocnice v noci jed, pokud bys zacala silne krvacet cerstvou krvi plus mela bolesti. to si myslim, ze bys i sanitku obhajila.
drzim palce.
ja jsem to zazila s Vojtou - v 7 tt vecer na kalhotkach dve krvave cervene skvrny. taky jsem byla po narocnem dni.
lehla jem si a strachy jem se malem ani na posteli neotacela.
ale do nemocnice jem odmitala jet, verila jsem ze to dobre dopadne. a dopadlo. druhy den na UZ nebylo vubec videt, odkud to mohlo zakrvacet.
Já jsem přesně v 9tt začala slabě krvácet, bylo to v práci k večeru, odejít jsem nemohla. Jela jsem do nemocnice na druhý den ráno, protože byl svátek, ale jinak bych jela normálně ke svému dr. V nemocnici mi dali Ascorutin, Utrogestan už jsem brala od svého dr., klidový režim. Postupně se to spravilo. Příčinou tohoto krvácení byla vcestná placenta, ale i ta se do konce těhotenství spravila.
Přeju hodně štěstí!!