Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, chtela bych se zeptat…Kdyz bylo u vaseho ditete zjisteta poruchu sekrece rustoveho hormonu…Pred nasazenim jste s ditetem byli na magneticke rezonanci bylo nutne uspani a v kolika letech ditete?
Já byla s dítětem na MR sice z jiného důvodu, ale uspání je nutné, protože je potřeba aby pacient ležel uplně v klidu, což u malého dítěte těžko docílíš (v neznámém prostředí, navíc v tunelu kde je hluk, nepříjemné je to pry i pro dospělé), proto děti chodí pod narkozu, je to nějaká šetrnější, krátká narkoza.
Popokatepetlo…prosim jak to probihalo…Jasne nemuzem srovnat dospeleho a dite…Ja byla pred 2lety a ono to tam rinci bzuci lita svetlo tam a zpet…Byla jsem x pod narkozou ale tohle je jine mam strach
@LUCYHla já byla s dcerou už dvakrát pokaždé v jiné nemocnici a probílalo to vicemeně stejně. Den předem nástup, od půlnoci nesměla jíst, v 6 ráno se naposledy napít. Asi hodinu před zákrokem ji sestra přišla dát premedikaci („oblbovák“) a napíchnout kanylu, pak už musela jen ležet (ale byla po tom fakt unavená, takže to nebyl problem), odvezly ji k MR (já stále s ní), pak za dveře jela už sama, ale hned tam už byla anestezioložka a dávala narkozu. Celé to trvalo asi 30 min to už přesně nevím, probrala se, když už jsem byla zase u ní. U nás největší problém byla kanyla, malá ji nechtěla, ale sestry ji ji nechtěly ještě sundavat, kdyby ji náhodou bylo špatně a potřebovali ji dát tekutiny. To se naštěstí ani jednou nekonalo, půl hodky po probuzení už pila, asi za hodinu jedla a pak už byla k neudržení v posteli, naprosto v pohodě. Domů nás pustili další den, pro jistotu nechávají ještě přes noc. Byli jsme v dceřiných 1,5 a 3 letech. Chápu tvůj strach, taky mi tekly slzy, když mi ji odvezly za ty dveře, sestřička mě tam uklidňovala, že tohle vubec nic není. A opravdu, zvládla to na jedničku.
Ach ja uz brecim ted jak to ctu…Tak to se mame na co tesit…Je tva dcera v poradku? My s kanylami mame take problemy ma tenke zily…ted byl na testech inzulinovy a glukozovy pokazde kanyla asi na 4 hodky a ten brecel a brecel jako tur…Docela me zarazi, ze jste museli byt v nemocnici den predem a pak jeste nasledujici den…bozatka jste si poradne uzily…
No jo ono to souvisi s tim uspanim..ted mi to doslo..jako ta hospitalizace
Ano hospitalizace je kvůli uspaní. Kolik je malému? Ono to vážně není nic hrozného, neboj se, navíc ty děti to zvládají líp než my rodiče ![]()
Dceři dělali poprvé MR mozku, tam to bylo v pořádku, zaplať panbuh, podruhé kolena - tam už jsme věděli dopředu, že je něco špatně, jen doktoři potřebovali zjistit co přesně.
To jsem rada, ze nemate nalez, spadl mi kamen ze srdce a to se nezname…co ma s kolinkem? promin, ze jsem tak zvedava…Syn bude mit v unoru 4 roky to jdeme na kontrolu na endokrinologii na jare a tam se domluvi ta rezonance v lete pokud magneticka dopadne dobre, se nasadi lecba tim rustovym hormonem
Livlin 10min? opravdu to jste byli s tim stejnym problemem jako my?
Ahoj livlin, prosim te jak bylo tve ditko stare syn ma v unoru 4 roky a v lete zacneme uzivat hormon…Kdyz jste byli na te MR tak vas pustili domu nebo jste byli hospitalizovani? prosim mela jsi moznost vyberu jak pero chces?