Začít dávat UM kvůli nízké váze mimina?

186
26.11.10 22:13

Začít dávat UM kvůli nízké váze mimina

Ahoj, mám 3,5 měs. syna. Přibral za poslední dva měsíce 1 kg a dle slov mé doktorky je to málo a doporučuje postupný přechod na UM. Já bych ale ráda kojila bez UM dál. Syn se mi zdá v pohodě, směje se, pleny počůrané a v noci spí 3-4 hodiny. Jen pár nocí měl buzení po 2 hodinových intervalech. Prý jsem vypadala jako malá stejně. Dlouhá úzká nudle (syn má 63 cm). Myslíte, že je opravdu čas na UM? Moc mi to na pohodě nepřidává a tak prosím o radu. Díky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6093
26.11.10 22:21

1kilo za dva měsíce je málo? 8-o
Hele a nedoporučila ti doktorka i konkrétní druh UM? (někteří pediatři mají z jistých produktů provize a není divu, že je potom doporučují, kudy chodí :evil: ) Protože mě přijde nesmyslné přejít na UM, pokud máš doma spokojené dítě se slušnými váhovými přírůstky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
FloraBolger
26.11.10 22:23

Ahojky - dcerka aktuálně od 3.11. do 24.11. (4 měsíce měla 19.11.) přibrala celkem 230g. Dřív to přibírala za týden (byla a je plně kojená). Doktorka v poradně to neřešila - jen konstatovala, že nemůžu čekat, že mi bude dál přibývat tak rychle, jako dřív…vzhledem k tomu, že se mnohem víc hýbe. 1kg za 2 měsíce mi přijde v poho… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
7569
26.11.10 22:24

My jsme za 1,5 měsíce přibrali 900gr. a doktorka nic neříkala.
Je taky dlouhý 63 cm, je spokojený, směje se, spí celou noc…

Neřešila bych to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4417
26.11.10 22:26

Pokud máš dost mlíka tak koj, dokud můžeš. Já už mám malou na UM (7 měsíců) a váhový přírustek za poslední měsíc 450g, a to má už příkrmy a kaše! :think:
Váš váhový přírustek je supr! :lol:
Já bych nedávala, uvidíš na další kontrole. Pokud tě stále budu nutit do UM, skusila bych jinou doktorku. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
26.11.10 22:28

Třeba je to tím,že ti málo pije,spíš si jen podudá.Jak dlouho kojíš,neusne ti u toho?
Nás takhle potrápili v porodnici,nechtěli nás pustit domů, dokud při každém kojení nevicucne určitou dávku!!Musela jsem syna při kojení pořád budit!!!Rozhodně bych s kojením nekončila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
186
26.11.10 22:33

ještě jsem zapomněla dodat že syn má 5,5 kg…žádný tlouštík, ale smějící se uzlíček :-) Díky moc za Vaše reakce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3200
26.11.10 22:44

Koj co to jde a užívej si to,jestli je spokojený,tak bud taky.neřeš to.

Já jsem kojila jen 4,5měsíce pně a pak začala přikrmovat UM a za měsíc jsme byli jen na UM,protože mě už nechtěl.Tak koj a koj,protože je to to nejlepší co mu můžeš dát.To ti UM nenahradí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
186
26.11.10 23:10

Začít dávat UM kvůli nízké váze mimina

Za posledních 14 dní přibral 140g. Prý je to málo. A to ještě cvičíme Vojtovu metodu.....může to mít vliv i na váhu? Máte s tím někdo zkušenosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cher
27.11.10 07:36
certicexyz píše:
Ahoj, mám 3,5 měs. syna. Přibral za poslední dva měsíce 1 kg a dle slov mé doktorky je to málo a doporučuje postupný přechod na UM. Já bych ale ráda kojila bez UM dál. Syn se mi zdá v pohodě, směje se, pleny počůrané a v noci spí 3-4 hodiny. Jen pár nocí měl buzení po 2 hodinových intervalech. Prý jsem vypadala jako malá stejně. Dlouhá úzká nudle (syn má 63 cm). Myslíte, že je opravdu čas na UM? Moc mi to na pohodě nepřidává a tak prosím o radu. Díky..

Je to víc než 100g týdně a tak to je v pořádku. Dítě má do půl roku váhu zdvojnásobit, do roka ztrojnásobit :kytka:

• Citovat
  • Upravit
1853
27.11.10 07:47

jestli ti pije normálně ,měla by se spíš zaměřit na to udělat krevní obraz jestli není chudokrevnej popřípadě vám dát něco na lepší přibírání -lze nakapat do odstříkaného mléka nebo rovnou do pusy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
431
27.11.10 08:22

Ahoj, nám taky malá přibrala za poslední měsíc - ve 4.měsíci - jen 300 gramů. A doktorka to neřešila, protože je dost aktivní, je vysmátá, nepláče, není nevrlá. Prý by naopak řešila, kdyby při porodní váze cca 2,5 kila měla teď třeba 6-7 kilo, máme 5,1 kg…
Pokud tě doktorka do toho tak nutí, tak bych jí zkusila navrhnout převážení při kojení. Že bys jednou, dvakrát přišla do poradny a zjistili jste, kolik toho vypije. Pak by mohla dělat nějaké závěry, si myslím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
27.11.10 08:49
sieta.m píše:
certicexyz píše:
Ahoj, mám 3,5 měs. syna. Přibral za poslední dva měsíce 1 kg a dle slov mé doktorky je to málo a doporučuje postupný přechod na UM. Já bych ale ráda kojila bez UM dál. Syn se mi zdá v pohodě, směje se, pleny počůrané a v noci spí 3-4 hodiny. Jen pár nocí měl buzení po 2 hodinových intervalech. Prý jsem vypadala jako malá stejně. Dlouhá úzká nudle (syn má 63 cm). Myslíte, že je opravdu čas na UM? Moc mi to na pohodě nepřidává a tak prosím o radu. Díky..
Je to víc než 100g týdně a tak to je v pořádku. Dítě má do půl roku váhu zdvojnásobit, do roka ztrojnásobit :kytka:

Majda měla porodní váhu 3,0kg, v půlroce 6,2 a v roce 7,3 8-o A je úplně v pohodě, dr. nic neříkala - jen ji zvážila třeba i u očkování, kdy jiné děti už se neváží. Je prostě drobná… Okolo toho roku to byla taková „krize“, teď už zase vystoupala na tu křivku, co si držela do toho půlroku, cca 20tý percentil.

Zakladatelko, taky mi to nepřijde tak málo…
Zkus si zadat jeho váhu do programu
 http://www.szu.cz/…y-ke-stazeni?…

a uvidíš - dítko by si mělo plus mínus držet tu „svou“ křivku. Takže pokud tam nebude nějaký výrazný propad a skok dolů, vůbec bych to neřešila. A i v opačném případě bych ho ještě nějakou dobu pozorovala, třeba za další týden nabere 300g, děti přibírají spíš tak „skokově“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4433
27.11.10 09:15

Moje doktorka teda říkala, že optimální přírůstek je 100g za týden, pokud by bylo míň, začala bych s příkrmama dřív, ale pokud máte 1 kg za 2 m, tak je to úplně super, takže pokud máš mlíčko, tak bych na UM nepřecházela. Možná bych spíš přešla k jiné doktorce :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dada1511
27.11.10 09:37

Hm :think: ,tak můj malý měl v týdnech 4400g a 56cm,a ve třech měšících má 5.800g a 60cm,takže přibral 1kg 400g za měsíc a půl,což mi připadá akorát.Myslím,že ta váha odpovídá i na tvé miminko + 2týdny,takže bych umělé mléko nedávala,a nechápu,poč ti to doktorka vnucuje.Na přikrmování se přechází pouze,když miminko dlouhodobě neprospívá,a nikde není žádný metr,tabulky na přibírání jsou pouze orientační.Asi máš za dr. vyznavačku sunaru.Pokud chceš kojit tak se na to vyprdni a koj plně dál,uvidíš na příští kontrole jak prospíváte,kdyby se miminku nedařilo,tak to jako matka poznáš,přejít na UM můžeš vždy.Pokud miminko prospívá jak píšeš,tak bych to neřešila.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová

MVDr. Anna Musilová