Zácpa po mrkvi
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Zácpa po mrkvi
Ahoj holky, předevčírem jsme začali s příkrmy, a začali jsme mrkvičkou. Bohužel se malá dnes nemohla vykakat, a pak jsem jí našla jen malinký bobek v plence. Poradíte mi, co prosím pomáhá na zácpu? děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Mrkev poměrně dost ucpává. Včera jsem tu zrovna v sekci „začínáme s příkrmy“ pročítala diskuze a maminky se tam tím docela hojně zabývaly, proč začínat s mrkví, když zacpává. Pro mě je to aktuální téma, protože hodlám příští týden také začít s příkrmy a mrkev zatím pro začátek vynechám, právě díky těmto zkušenostem. Takže já bych zkusila změnit zeleninu. Některé maminky tam doporučovaly dýni, je sladká a prý nezacpává. Jinak na zácpu bych zkusila švestkovou šťávu. Zkus ty diskuse pročíst, je tam toho hodně k příkrmům a zácpě z příkrmů.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuji moc
jen si nejsem jistá, jestli malá může štvestkovou šťávu, jelikož je 5m ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Těch štáviček se neboj, to už může. buď kup přímo švestkovou šťávu, nebo třeba povař tu hrušku
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Švestková šťáva od HIPPU je od 4m a i jiné firmy, ale dcera jí nechce po jablečné šťávě se vyprázdní taky v pohodě. Nás ucpává železo, které musí brát, zatím má taky zeleninu a je jí 5m. Dávám jí 40ml jablečné šťávy a doleju do 125ml vody a vždy když je potřeba tak zabere.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky nechápu proč první mrkev..Malej měl problémy s kakáním, tak jsem mrkví nezačínala. Dala jsem jako první batáty, pak máslovou dýni a baštil jak nezavřenej
. pak brokolice.. Mrkev byla asi jako 5.v pořadí a ne samotná, vždycky jen trochu do těch batátů nebo dýně ![]()
Na zácpu jsem slyšela že třeba i povařit sušené švestky a toho dát napít.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@skrudzz určitě švestková šťáva, nám nejvíc vyhovuje od Hipp a já ji teda vždycky ještě naředím, jinak má malý tendenci se osypat. My jsme museli mrkev vyřadit úplně, malého totiž přímo zazátkovala
mám pocit, že ho někdy ucpává i vzduch. Švestkovou šťávu kupujeme ve velkém a švestkové přesnídávky taky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
JO a jestli příkrmy připravuješ doma, tak tam vždycky kápni extra virgin olivový olej.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Stejný problém. Ale zatím nám pomáha to, že si s malým sednu, opřu ho o sebe zádama, trošku spustím mezi moje kolena a chytnu po d patičkama a nožičky přitlačím k bříšku. Začne tlačit a to tuhé celkem bez problému vytlačí.
U prvního jsem měla tentýž problém a švestková šťáva nezabírala. Navíc bych asi ovocnou šťávu miminku, které na příkrmech teprve začíná, asi radši ani nedávala. Píšou sice od 4M, ale to se podle mě týká dětí, které už jsou na příkrmy zvyklé.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mrkéééév
vzteky jsem celou skleničku vyhodila, malá se ucpala tak, že tři dny prořvala, nepomohla ani švestková štáva, která běžně pomáhá hned…takže jsme musely dát glycerinový čípek, ten zabral okamžitě..ale beru to jako poslední možnost
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Veras82 proč zrovna oliv.olej? Mě přijde logičtější dát tam nějaký z místních plodin, já dávám směs řepkový-slunečnicový..
Tak mě to zajímá, protože to čtu všude.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Proto já začínám brokolicí a dýní, až pak mrkev, ale zase to prostřídám tou rokolicí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@LucsynkaR no právě protože to čtu taky všude
Ale u nás stejně nejvíc zabírá ta švestková šťáva.. jen je blbé, že malý v podstatě nic jiného nepije
čaje nechce, voda ani náhodou, takže jen zředěné šťávy, a to jen švestkovou a meruňkovou. Ředím čím dál víc, tak snad nakonec dojdeme k té čisté vodě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit