Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, prosim o radu.. Mam 2 mesicniho chlapecka a plne kojim, a od vcera o pul noci nekakal vubec ma jenom ciste pocurany plenky
je teda fakt ze jsme brali sirupek na prdiky a prestali a zacli pit jenom fenyklovej cajik. Myslite že by to mohlo bejt tim?
co mam delat pokud to neni tim sirupem,?:(
Co blázníš holka? Však dítě plně kojené nemusí kakat třeba týden a je to v pořádku ![]()
Mě plně kojené děti nekakaly třeba deset dnů
. A zácpa to rozhodně nebyla. Prostě si spotřebovali všechno z MM, to je úplně normální a v pořádku. Řešila bych až nekakání delší dobu, než dva týdny.
Právě kolem 6 týdnů - dvou měsíců, nastává zlom. Dítě, které kakalo prakticky po každém kojení, najednou přestane kakat a nemusí kakat i 14 dní.
Ted jsem to chtěla napsat…:-) Náš mladej kakával třeba jednou za 5 dní. Prostě všechno strávil. Jak kojíš, tak je to fakt fuk, jak a kdy kadí
Jistě, 10 dní už OK není ![]()
@Sofieee Náš malej taky kolikát nekaká celý den. Je to normální. Pak si to vynahradí ![]()
@Sofieee A jste spokojení s tou záměnou ( kapky za čajík?) Díky ![]()
@Kalla1412 píše:
Ted jsem to chtěla napsat…:-) Náš mladej kakával třeba jednou za 5 dní. Prostě všechno strávil. Jak kojíš, tak je to fakt fuk, jak a kdy kadíJistě, 10 dní už OK není
Naše dcera nekakala i 14 dní a problém to nebyl, v podobné diskuzi se lze dočíst i o případu, kdy mimi nekakalo tři týdny a vše bylo v pohodě.
@Kalla1412 píše:
Jistě, 10 dní už OK není
Nám tvrdili už v porodnici, že do 14 dnů to určitě problém není
. A při deseti dnech, jak to bylo u nás, to dětská taky brala jako v normě.
Náš na zácpy trpěl, nekadil třeba jen den ale plakal a kroutil se a tlačil.. Pokud je v pohodě tak to nevadí ![]()