Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@Majacz píše:
Holky jste moc hodny!!! On ji strasne tyra i psychicky. A kamaradka je prpste blba, sama to o sobe tvrdi, ze nema naturu k tomu ho vyhodit. Je to slozita situace, ja mam naturu takovou ze bych ho tam nemela uz davno..Dekuji za rady. Budu je tlumocit
Je blbá. Týrá ji, ohrožuje ji ekonomicky, takže pokud neudělá radikální krok a nevyrazí ho, může poděkovat sama sobě. Hergot, ženský, není třeba být vždy Matka Tereza.
@eumedon píše:
No a? Nepsal jsem, že nevím, co je to nemovitý majetek. A napsat, že veškeré její nemovitosti jsou její, nemusí: To je tautologie.Co je tedy s jejími nemovitostmi? Proč u notáře sepisovat její nemovitosti?
Tak znova: Pokud má nějaké nemovitosti, tak ty u notáře sepisovat nemusí, protože je má sepsané na katastru, což je veřejný seznam.
Za notářský zápis se platí a je zbytečné, aby platila za notářský zápis, v němž budou sepsány její nemovitosti, když je ve veřejném seznamu jasně uvedeno, že ty nemovitosti jsou její a ne toho dlužníka.
Tak jsem se vrátila od právničky a formou notářského zápisu se tato situace řeší před svatbou a to i nemovitosti, protože po svatbě mohou exetutoři i na nemovitost katastr, nekatastr.
V tomto případě doporučuje sepsat veškerý movitý majetek a formou nájemní smlouvy, že partner je oprávněn používat veškeré vybavení, ale je pouze nájemce. Sepíšou se věci a jejich značky a je to dostačující při návštěvě exekutora.
Také je doloženo, že z bývalého manželství odešel bez jakéhokoliv majetku ![]()
@Bureschka píše:
Tak jsem se vrátila od právničky a formou notářského zápisu se tato situace řeší před svatbou a to i nemovitosti, protože po svatbě …
@Majacz nic nepsala o tom, že by si její kamarádka toho „přítele“ chtěla vzít.
@eumedon píše:
@Majacz nic nepsala o tom, že by si její kamarádka toho „přítele“ chtěla vzít.
Ne to ne to já vím, to jsem jen uvedla na pravou míru to co jsem předtím napsala s nemovitostmi, že je to nutné v případě sňatku
Víte, jaký je rozdíl mezi tímto „přítelem“ a pijavicí? Oba začínají na P.
Moc díky. Ona s tím zatím nechce nic dělat. Hloupá je. Pořád nám říká že na to nemá sílu ho vyhodit, debila. Nevím na co čeká, ale snad mě poslechne alespoň v něčem. To co jsem jí tlumočila jí myslím docela vyděsilo..