Exekuční příkaz při mateřské

33
20.10.14 17:40

Reseni exekuce poradte

Ahoj ma. dotaz prisel mi exekucni prikaz na necelych 17 tis. s tim ze toneni jeste uplna castka… kdyz jsem tam volala jestli by nesel splatkovy kalendar tak i presto ze jsem rekla ze jediny prijem mam 3800 kc rodicak tak rekla 9 tis prvni mesic a druhy mesic zbytek jenze to je pro me nerealne.. chci posilat 1 tis mesicne pravidelne, tento mesic jsem zaslala 500 nevim zda se s nima jeste domlouvat nebo na to prdet a posilat tam pravideelne litrik ale zase mi mohou zabavit majetek ze?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8877
20.10.14 17:46

Poslala bych to pisemne at uz dopisem nebo emailem a pak resila dal. Podle meho by to meli schvalit, pokud to resis hned. V lednu tohoto roku mi prisla exekuce na 16500, hned jsem posilala email s tim, jestli by nesel splatkovy kalendar, chtela jsem tez po 1000/mesic, to sice neschvalili, ale o moc vyssi to neudelali, platim 1500,–. Hodne stesti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1189
20.10.14 17:49

Mě zase splátkový kalendář neodsouhlasili vůbec. Teda prvně uhradit alespoň 50% dluhu a pak možnost splátek. V opačném případě obstavení účtu, osobní návštěvy atd. :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
20.10.14 17:52

@Raduczka92 splátkama projevíš dobrou vůli, ovšem můžou kdykoliv přijít..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5476
20.10.14 17:54

Hlavně si taky spočítej, o kolik se ti každý měsíc dluh zvyšuje. protože s tempem splácení po 1000 Kč měsíčně se taky může stát, že to splatíš za mnoho let (nezapomeň na náklady řízení). a odpověz si na otázku, zda bys chtěla na peníze, které ti někdo dluží, tak dlouho čekat.

pokud budeš schopna to splatit do dvou let, myslím, že by ti splátkový kalendář při velmi dobré vůli oprávněného mohl vyjít. delší splátkový kalednář ti schválí ale snad jen charita ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
20.10.14 17:54

@Raduczka92 Proč se ptáte na stejnou věc pod jiným nickem?

https://www.emimino.cz/…rankovani/3/#…

Míček je na straně exekutora, buď přistoupí na vaši nabídku, nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
20.10.14 18:10

@blecha72 protoze tamto je diskuze z minule a neslo mi to zalozit nnove tady chci hlavne vedet jestli mi muze exe prijit ikdyz budu splacet po malych

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
20.10.14 18:11

@jančamamča me uz zastavili ucet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2153
20.10.14 18:21
@Raduczka92 píše:
@blecha72 protoze tamto je diskuze z minule a neslo mi to zalozit nnove tady chci hlavne vedet jestli mi muze exe prijit ikdyz budu splacet po malych

Ano, může.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1189
20.10.14 18:44
@Raduczka92 píše:
@jančamamča me uz zastavili ucet

Tak to je bohužel můžeš čekat brzy i doma :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1189
20.10.14 18:47

Předpokládám, že jsi na tom účtu neměla žádnou větši hotovost, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
343
20.10.14 21:19

@jančamamča nemela vybrala jsem si z toho dvojnasobek ziv minima, ale hodne lidi mi rika ze kdyz budu platit pravidelne ze muzou prijit ale nemusej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1189
21.10.14 07:32
@Bubunka píše:
@jančamamča nemela vybrala jsem si z toho dvojnasobek ziv minima, ale hodne lidi mi rika ze kdyz budu platit pravidelne ze muzou prijit ale nemusej

Poslala jsem ti osobní zprávu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2153
21.10.14 09:23
@Bubunka píše:
ale hodne lidi mi rika ze kdyz budu platit pravidelne ze muzou prijit ale nemusej

Je to čistě na rozhodnutí druhé strany. Pokud není domluvený splátkový kalendář, může být exekuce zahájená i v případě, že dlužník sem tam (nebo pravidelně) něco pošle. Zjišťovali jsem si to, když jsme podávali exekuci na realitku, která se domnívala, že když pošle jednou za čas litr, budem na zaplacení čekat bez keců do soudného dne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel