Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Hele, neboj, mimčo je určitě v pořádku
někomu holt bříško začne růst později… já už od 14. týdne musela nosit těhotenské oblečení, protože jsem se do ničeho nevešla - a tehdy jsem se za to i trochu styděla, že mi roste břicho už od 8. týdne a přitom vlastně nemá z čeho, když je mimčo tak malý
a to jsem za celé těhotenství přibrala jen 9 kilo ![]()
myslím, že si bříška ještě užiješ až až ![]()
Taky jsem to hodně řešila a taky jsem bříško neměla a bylo mi to líto. V práci jsem těhotenství oznámila až ve 20. týdnu a nikdo mi to nechtěl věřit. Pupík mi začal růst až tak kolem 25. týdne, teď jsem 31. a stále se vlezu do velikosti 38, max. 40, takže za těhotenské oblečení jsem ušetřila nemalý peníz
Ale v noci už je to znát…
Tak já jsem prvorodička a bříško už jsem měla ve 3 měsíci
..Na to že jsem měla 168cm a 60kg to šlo hrozně vidět, ale holky ve stejném termínu měli bříška až od 25tt
Fakt to začne po 20. týdnu. Pak už to tak rychle utíká a roste, že se do ničeho nevejdeš. Já jsem teď ve 30. tt a zjišťuju, že mi ze všeho leze břicho a střídám tak tři trika. Ze všeho jsem tak nějak vyrostla. Furt čekáš kdy už to konečne bejt vidět a pak je to rychlovka. Mně třeba furt přišlo že nemám žádný břicho a pak jsem se viděla na fotce a bylo to k nepřehlédnutí.
Mi začalo trochu bříško až v 18tt, do té doby jsem nosila svoje kalhoty.
Jen tak pro představu - první fotka první těhu, druhá fotka druhé těhu.
Pokud jíš, tak buď klidná. Bohužel znám maminku, která moc nejí a je těhotná…
Jsem silnější postavy a pár lidí bylo překvapeno, když jsem před 3 týdny nastupovala na mateřskou, prostě to nebylo takové to klasické vypouklé těhgotenské bříško, co mívají štíhlé. A hlavně nepatřím mezi ty, co by těhotenbství oznamovaly na potkání už od prvních týdnů.
Jo a má to výhody, můžu nosit většinu svého oblečení, i dvoje džíny. Prostě každé tělo reaguje jinak, hlavně když malé dle vyšetření normálně roste.
Co já bych dala ted ve 31tt za malé bříško..Tak moc jsem se na něj těšila a ted…Kalhoty mi teda ještě jsou, ale s tričkama je to hroznéé
, můj mi říká že vypadám jak Homer
, nemluvně o tom jak se těším až se vyspím nebo se budu moct víc hýbat ![]()
ještě v 5.měsíci se mě lidi na několika společenských akcích ptali, jestli nepiju, protože dnes řídím?
břicho mi vyskočilo až od 6. měsíce, a to jsem drobná štíhlá, tak mi každý vyhrožoval, jak to bude na mě hned vidět, a prdinec!
i tak to ale až tak do 7.měsíce vypadalo, že jsem se jen hodně dobře napapala ![]()
těhotenského krom spodních kalhotek jsem ještě nic nekupovala, nosím pořád sukně na gumu a střídám asi 3 trika, ze kterých mi ještě neleze břicho
konec září a říjen odchodím v silonkách a pletených maxisvetrech, takže je fakt šance, že těhu oblečení nebudu vůbec kupovat, radši za ušetřené peníze koupím něco malé ![]()
@IvčaIva píše:ještě v 5.měsíci se mě lidi na několika společenských akcích ptali, jestli nepiju, protože dnes řídím?
břicho mi vyskočilo až od 6. měsíce, a to jsem drobná štíhlá, tak mi každý vyhrožoval, jak to bude na mě hned vidět, a prdinec!
i tak to ale až tak do 7.měsíce vypadalo, že jsem se jen hodně dobře napapala
těhotenského krom spodních kalhotek jsem ještě nic nekupovala, nosím pořád sukně na gumu a střídám asi 3 trika, ze kterých mi ještě neleze břicho
konec září a říjen odchodím v silonkách a pletených maxisvetrech, takže je fakt šance, že těhu oblečení nebudu vůbec kupovat, radši za ušetřené peníze koupím něco malé
Taky mi,,těhotenské oblečení´´ příjde zbytečné..Používám legíny, tuniky a to z dob kdy jsem těhotná nebyla…Jen nevím jak na tom budu do listopadu ![]()
To já už mám teda nahoře 12 kg, měřím 180 cm, vážila jsem 63, teď mám 75kg, poslední týdny to hrozně lítá - tak 500g za týden
Taky už neplánuju, že bych si něco extra těhotenského kupovala, termín máme 17. 11. takže ale budu muset vyřešit nějakou bundu nebo kabátek. Měla jsem velikost 36, takže do tý už se fakt nenacpu
Uvažovala jsem o ponču, to bych užila i pak ![]()
Klid, je to normální, bříško ti naroste. Třeba ti naroste ještě tak, že budeš pak nadávat.
Já jsem teda opačný případ, břicho jsem měla hned od začátku, od 12tt. jsem nosila těhu kalhoty a do porodu dorostlo do takových rozměrů, že jsem se toho porodu fakt nemohla dočkat - toho, až budu zase bez pupku. Ono mít 128cm před břicho není žádná výhra, co bych dala za to malé. ![]()
V 16 týdnu? To jsem neměla nic, jen svoji pneumatiku