Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky, dneska jsem byla na kontrole a zítra jdu na vyvolání, kvůli tomuto: výrazně málo plodové vody, pulsatility index-patol. nízké, resisatnce index-patol. nízké..nemáte někdo stejnou nebo podobnou zkušenost? jsem docela vystrašená..doktor nejdřív že v neděli na kontrolu a pak že to radši vyvoláme..že mu to ukazuje abnormální hodnoty..ale že to není na to, aby si mě tam nechali hned..tak vůbec nevím, co si o tom myslet. snad do zítřka bude všehcno ok.. ![]()
Příspěvek upraven 07.09.12 v 12:21
Jsem na tom podobne. Na utz ve 30tt mi oznamili, ze mam plodove vody na spodni hranici normy. Staci jen o malicko mene a jdu na vyvolani jako ty. Chodim do nemocnice na kontroly a zatim se diky Bohu drzime. Ja bych se ted uz nebala. Miminko je,,dopecene''. Hruzy na netu necti. Urcite ti delali utz. Kdyby se jim neco nezdalo, rovnou si te tam nechaji. Hodne stesti k porodu. Zitra uz budes mit miminko u sebe.
![]()
@Bauerkaa jsou to spatne prutoky cevami placenty, ale nedelej si s tim hlavu, proto ti zitra porod vyolaji, osobni zkusenost nemam, ale i kdyby ti dnes vsechna voda vytekla, tak to miminko zvladne… zadny strach
Taky jsem mela malo plodovky, tak si me tenkrat nechali v nemocnici. Chodila jsem 4× denne na monitory a pak mi rovnou udelali CS.
Právě kvůli té plodovce bych asi ani tak nestresovala, to už je v poho, když mi to zítra vyvolají, ale ty hodnoty těch průtoků..ptala jsem se, jeslti to jako může znamenat, že má tu šnůru obmotanou kolem sebe a doktor mi řekl, že to může mít kdykoliv, ale že mu to ukazuje spíš opak, nebo jako ne opak, ale něco takovýho no.. cože teda nevím, co to znamená.
děsí mě to patologicky nízké..
Ale je fakt, že kdyby to mělo být nějak extrémní, tak by si mě tam nechali hned. a navíc chtěl jen kontrolu v neděli a pak si to rozmyslel s tím vyvoláním. na jednu stranu jsem ráda, že už to budu mít za sebou, ale tak starch tam je, že ![]()
@Bauerkaa to je jasne, snaz se byt v klidu, vim, ze se mi to keca, ale to je fakt to jediny, cim ted tomu svymu prckovi pomuzes, bude dobre
zitra uz budes mit miminko ![]()
I to je mozne, ale myslim ze kdyz to nepujde, tak ti spis udelaji cisare, nez aby te ladovali hormonama az po okraj ![]()
Náš prcek šel ven po ukončeném 37 týdnu, plodové vody sem měla minimum, pamatuji si, že na utz to prý vypadalo, jako když má jenom polštářek pod hlavičkou. Je možné, že bude miminko menší, my měli porodní váhu 2,5kg, díky horším průtokům a tomu, že už od 32tt odtékala plodová voda, dítě je pak hůř vyživované, zpomaluje se růst. Jinak bylo vše naprosto v pořádku.
Na CS bych nespoléhala, nejdřív to zkusí vyvoláním.
Já právě ani nevím, jak by měl být velký. ultrazvuk mi dělal doktor naposledy snad ve 30. týdnu. to bylo všechno v pořádku, ale to už je dost dlouho no..
Může to být tím, že placenta už prostě hůř funguje, tak není na co čekat…
Vždyť ho musel dělat, když dělal odhad množství té plodové vody a průtoky pupečníkem
pohledem zvenku to nezjistí
váhový odhad budeš mít určitě v kartě