Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Promiň Marki,dostala jsem se k PC až teď. Doporučení mít nemusíš.
Datez-tahle mrcha přežívá jen v ložním prádle,ručníkách a kartáčcích. Moc ti držím palce a sobě koneckonců taky.
Jak to tady pročítám tak pokud mě to nepřejde prubnu taky ORL.
Mléko a mléčné výrobky jsem vy:,–(ila uz dávno a doma máme příjemně.Nepřetápíme bydlíme v rod. domku tak šetříme.
Lepšímu zdraví a počasí zdar!
No jo, ale kdyby to byl stafylokok, tak se u nas nemuze drzet rok a pul…za tu dobu uz jsem vyprala lozni pradlo a rucniky tolikraaaat…
Tak nevim. Nemas Abajo, dobry tip na ORL v Praze? Nerada bych aby na me zkouseli zase rady typu „Sanorin, Bromexin atp.“.
Diky, Marki
marki,všechno musíš vyprat až po 48 hodinách užívání antibiotik,až nejsi infekční,jinak to nemá cenu. My chodíme Mudr. Pročková,na Jižním Městě.
jo jo holky na emiminu jsou chytré a užitečné,
ještě k vykašlávání Slézový čaj, ale na bakterije je krátký ![]()
jen ulevuje, na mě funguje skvěle, tedz samo spaný a z bylinkárky.
držte se
Mia
Tak jsem byla na ORL, udelali mi vyter a ted jsem se dozvedela, ze tam zadne bakterie nenasli. Tak jsem z toho jelen. Zatim jsem tam jen volala, tak se tam jeste stavim a zeptam se, co s tim dal, kdyz me to porad trapi.
Marki
Ahoj, necetla jsem komentare pred sebou, ale mne hodne pomohl Vincentka sirup. Stoji okolo 50,– Kc a chutove je moc dobry. Hanka
Marcie, Dacanko, Datez
jak jste na tom? Máte nějaké pokroky v léčení? Já už jsem psala, že na ORL mi nic nenašli, resp. žádný bacil. Teď jsem dostala šumivé tablety ACC Long a byl mi doporučen pitný režim 2-3 litry tekutin denně. To je pro mě strašně těžký úkol, já piju dost málo, vydržím dlouhu nepít jak velbloudice. Dále ještě budu muset konzultovat případné souvislosti s tvorbou hlenů s mojí doktorkou na endokrinologii. Mám totiž zánět štítné žlázy a doktor úplně nevylučuje, že to může ovlivňovat i stav hrtanu atp.
Takže piju a čekám…
Marki
Mně tohle trápilo v obou těhotenstvích. Po porodu, jak když utne. Pomáhal mi jedině vitamin C.
Eva
Ahoj Marki, rekla bych, ze jsem na tom stale stejne.Sice uz tolik nesmrkam ale hleny v krku se mi delaji stale
.Zacinam si myslet, ze za to muze stitna zlaza. V loni v dubnu mi odebrali jednu polovinu ( byl tam nezhoubny nador).
Pak jsem nejakou dobu po operaci brala Wobenzym a pak asi prestal ucinkovat a od te doby mam tyhle potize. Ceka me kontrola u endokrinologa, zeptam se ho na spojitost a dam vedet.
Oživuji diskusi, jsem asi týden zahleněná, nijak zvlášť nekašlu, jen občas asi 2× za den, po příchodu z venku a naopak, nejčastěji. Mám takový pocit, že mám v krku lepidlo, něco jako by tam ten „chrchel“ byl přilepený. Nevím zda to je pochopitelné. Vykašlat až tak nic nejde. Včera v noci jsem se vzbudila se napít a pak jsem myslela, že mám plný krk toho hlenu, ale normálně jsem usla a ráno to bylo ok. Nevíte čím se odhlenit? Děkuji
Už druhý rok hledám na netu rady, jak na zahlenění. Jsem na tom podobně jako vy. Hleny se mi drží v nosohltanu a krku. Nejdou ani vyplivnout ani spolknout prostě od rána chrchlám a snažím se toho zbavit. někdy je to o něco lepší, ale spíš je to hrůza. trápí mě to celý den i v noci. Absolvovala jsem vyškrábání zbytnělé sliznice z nosohltanu, ale lepší to nebylo. ORL, gastro, alergologie…vše je prý v pořádku. Vypila jsem spoustu čajů, snědla spoustu vitamínů a doplňků stravy, vyzkoušela babské rady a stále nic. jsem protivná i sama sobě s věčným chrchláním. Nic nepomáhá.
Jsem na tom stejne, zaclo mi to az ted v tech vedrech, syn chrchle taky. Prijde mi, ze to bude asi zmenou teplot, v obchodech klima, v aute klima… Malokdo ji umi pouzivat spravne… V noci mam v krku uplne plno, taky to nejde ani vykaslat ![]()