Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj potřebuju se zbavit trávy, neporadí mi někdo čím trávu uplně zničit, spálit nebo nevim jak. . . nějakej připravek aby tráva třeba celá zeschla a já jí pak jen schrabala a zustala samá hlína. slyšela jsem o Roundupu ale nevim, má někdo odskoušeno?
Jjj, ten pomáhá. Ale nesmíte předtím ani potom trávu poséct. Prostě ji nechat trochu přerůst, postříkat (nesmí na to zapršet!) a tak za 2-3 týdny tráva pěkně zežloutne a chcípne. ![]()
stejný účinek má KAPUT, a je levnější, akorát ho kupujeme jen přes internet.
Cenově přijatelnější a stejně účinný je toto http://www.farmarka.cz/…uattro-100ml koupila jsem to normálně v drogerce.
Aha, díky mrknu na oboje.. A jak to pochcípa vyroste tam něco když už tam bude jen hlina?
je uplně jedno co to je za jméno nebo značku, důležité je koupit TOTÁLNÍ HERBICID, tím pak vyhubíš uplně všechno, a vybereš si podle ceny, roudup je dost drahej, nevím jak velkou chceš plochu.
jankabanka píše:
Aha, díky mrknu na oboje.. A jak to pochcípa vyroste tam něco když už tam bude jen hlina?
Funguje to na principu že chcípne až ke kořenům to čemu postříkáš listy, těma se to vstřebá, po čase ti tam samo začne rašit novej plevel.
Jj,počkáš 7-10 dní,až to chcípne a pak to normálně zkultivuješ a zasadíš nebo zaseješ co chceš.
když jsme zakládali trávník, tak jsme taky starou likvidovali Roundapem. Chce to ale počkat a ještě jednou postřik zopakovat, protože to účinkuje přes už vzešlé rostliny.
Roundap je nejlepší. Je to eko, čili nezasviníš si hlínu chmickou sr…ou. Až tráva umře, můžeš zaset cokoliv.
Normálně postříkáš, tuším, že šest hodin na to nesmí přijít déšť. Listama se to vtáhne do kořenů a zničí. Ovšem fumguje to pochopitelně jen na zelený plevel, trávu, apod, další semínka v zemi to netkne, čili zničíš, co tam momentálně je, a další může zas vyrůst.
Ale jak říkám, šetrný, leč 100% účinný prostředek. Táta s tím likvidoval i menší bezové křoví, prostě postříkal celou korunu a chcíplo to.
ROUNDUP a podobné přípravky (TOUCHDOWN mě napadá - třeba…) mám vyzkoušené do detailu. Funguje na stejném principu, jako když rostlinu posypeš kuchyňskou solí - převrátí se naruby buněčné tlaky v buňce. Jenže zatímco sůl zůstává v roztoku i po prasknutí buňky, hlavní složka ROUNDUPU je olejovitá kapalina, která chemicky reaguje se zeleným listovým barvivem a uvnitř buňky se vyvíjí plyn. Buňka pak exploduje - a následuje „řetězová reakce“ tak dlouho, dokud rostlina není bez zelených buněk. Když už nemá zelené listové barvivo, tak nemůže provádět fotosyntézu a umírá. Zbytky účinné látky se pak normálně odpaří a v půdě nezůstává nic…
Z toho vyplývá jedno: tento přípravek nezabírá na semena, která nevyklíčila a na odseknuté podzemní části rostlin, ke kterým nepatří žádná nadzemní část.
Takže před postřikem ROUNDUPEM zcela určitě se nepouštět do rytí.
spolužák na zahradnický škole dělal trávník před nějakou ambasádou a stala semu pikantnost
někde v garážirozlil roundup a našlapal si to na boty a pak „vypálil“ krásný stopy ![]()
Verca182 píše:
spolužák na zahradnický škole dělal trávník před nějakou ambasádou a stala semu pikantnostněkde v garážirozlil roundup a našlapal si to na boty a pak „vypálil“ krásný stopy
mohl to svést na extravagantní ultramoderní umění v zahradnické architektuře ![]()
Hmmm, asi jako růžový tank na pomníku osvoboditelské Rudé armádě… ![]()
Nepoužívejte Roundup!!!!
Roundup je v obchodech pro zahrádkáře všudypřítomný, halasně vychvalovaný,
jak je bezpečný a dokonale biologicky odbouratelný. Běžní lidé tomu naprosto
věří …
Přitom existují vědecké studie dokazující, že Roundup působí obrovské, možná
nezvratné škody na životním prostředí …
Studie dokazují, že Roundup: . Kontaminuje pitnou vodu. . Poškozuje DNA. . Způsobuje neplodnost. . Je karcinogenní. . Ničí buňky ledvin. . Působí vrozené defekty novorozenců. . Nachází se ve všech zkoumaných vzorcích moči v Německu. . Umožňuje vznik superplevelů. . Při vdechování ničí buňky krku a plic.
Je rozdíl mezi registrovaným složením a prodávanými směsmi!
V r. 1996 bylo Monsanto obviněno z falešné a zavádějící reklamy na
glyfosfátové produkty, a žalováno státem New York.
V listopadu 2009 bylo ve Francii obviněno Monsanto z toho, že v Roundupu
používá chemikálií, které nebyly uvedeny v registraci, a Francie žádala
odstranění těchto produktů z trhu.Nejvyšší soud ve Francii rozhodl v r.
2009, že Monsanto lže ohledně bezpečnosti svého herbicidu Roundup…
http://naturalsociety.com/…-dna-damage/