Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Levandule snad ano, chci ji zasadit letos
cuketa ano, dokonce se na kompost davat nema, protoze ho vysava
cesnek - znamy sazel na jare i na podzim a rikal, ze nebyl rozdil - taky to asi zkusim.
rajcata moc nevim, co mas na mysli, ale spolecny patogen kosi rajcata a brambory - plisen bramborova. na rajcata by nemelo prset, ale dost pomuze nastrikat je cupricolem
Trochu OT - konečně aktuální fotka
, ta ze srpna byla už stará ![]()
@K.Black levandule u nás pěstovat jde
zelenina bez kompostu a bez vody je abych tak řekla taková zdechla Česnek a přísady je nejlepší sehnat někde na trhu, na jaře jde česnek sazet
@Pudloslava jo tak asi brambory, já si to právě z dětství nepamatuju, a teď se nemám koho zeptat.
Tu levanduli budeš dávat na záhonek nebo do nádob? myslíš že mám rajčatům udělat přístřešek, zas tam právě nebudu pořád, tam možná něco z igelitu, aby na to mohlo slunko ale nepršelo
skleník mi chlap nepovolí, už takhle má pocit že mě posedl zlý duch ![]()
@Makinaa007 já myslela kompost jako na tu cuketu, že to lidi pěstují na něm
jinak ho trochu mám, a chci si koupit kompostér, ale to musím ještě prokoumat jaký
a vodu mám taky, kde píšu že nemám vodu? ![]()
Kup si cupricol a nastrikej to - nam uplne stacilo 1× a zachranilo to urodu. ochranna lhuta je asi 14 dni, takze tak nekdy v cervenci, jak zacnou ty deste.
pristresek by byl samozrejme lepsi, nebo to dat v pytli na balkon, ale kdo ti ho udela?
levandule chci dat na zahonek.
a cukety bez kompostu mam bajecny a mam jich kazdorocne hodne. zalevam je ovsem teda, mam je na takovem sussim miste.
@Pudloslava tak já kouknu na ten cupricol
tak já ji taky zkusím na záhonek, děkuju.
Přístřešek bych si vyrobila sama, říkat chlapovi tak to bude těsně před důchodem
![]()
Já mám vodu! mám dokonce potok ![]()
U zahradnice zacatecnice je možný všechno ![]()
A místo igelitu je lepsi netkana folie, prodávají toho celou roli asi za 150 ve všech hornbachach apod.
Příspěvek upraven 03.03.13 v 14:51
Cuketa i dýně bez kompostu určitě jdou, také se na ně letos chystám.
Nikdy jsem neslyšela, že by na rajčata nemělo pršet, já je pěstuju normálně venku bez nějakého přístřešku a nikdy nebyl problém, rajčatům se moc dařilo, sklidili jsme jich cca 60 kg a ještě jsme něco rozdali, to už jsem nevážila. Hlavne u rajčat dej pozor na mrazíky, my je pro jistotu dáváme ven až koncem května. ![]()
Jo a česnek na jaře určitě jde, taky ho letos budeme dávat až teď, na podzim jsme to nějak nestihli ![]()
@Verca1989 to je kvuli te plisni, mozna u vas neni. dokud jsem nestrikala, tak jsem kazdorocne 60 Kg rajcat vyhazovala, u nas je strasne moc.
@Pudloslava aha tak to potom jo…no možná je to taky tím, že u nás prší dost málo, bydlíme na jižní Moravě a poslední 2 roky je to bída, dokonce jsme museli jezdit pro vodu na zalévání do potoka, protože ve studni bylo tak akorát pro nás ![]()
Já jsem se zahradou začínala loni, takže jsem taky ještě takové pískle… ![]()
levandule jde, sousedka jí má spoustu, mamka taky, já tu mám pár kousků v květináči právě od sousedky, takže je na jaře píchnu ven na záhon
sousedka to dělá tak, že ji na podzim nijak nestříhá (resp. nastříhá si, co potřebuje a zbytek nechá na záhoně), ostříhá ji nakrátko až když už nehrozí ranní mrazíky a ona zase obrazí ![]()
ale jen pozor na to, jaký je to druh, třeba ta sousedčina nádherně voní, zatímco ta, kterou si koupila mamka (ta si nakoupila sazenice), je sice krásná, ale nevoní vůbec ![]()
dýně - loni jsem si předpěstovala 5 sazenic hokkaido, bohužel jsem je dala na záhon (prohnojený hnojem) brzo, tak 3 umrzly, jednu mi sežral zajíc nebo nějaká podobná potvora a ta poslední mi zabrala půl záhonu, rozrostla se úplně neuvěřitelně a bylo z ní 6 výstavních dýní ![]()
rajčata jsem měla normálně na záhonku, ničím jsem je nestříkala, neměla jsem je pod přístřeškem a úroda byla obrovská
rok předtím jsem měla rajčata v pytlích přímo na terase, rozhodně tam byla víc chráněná před deštěm apod. a odešlo to všechno
počítám, že loni to bylo nějaké štěstí začátečníka ![]()
Hezké odpoledne přeji, vloni jsme s mužem koupili chalupu, tak jsem celou sezónu sekala křoví, kopřivy a jiné libůstky. Letos bych si chtěla udělat zahrádku, a mám pár dotazů
Jde u nás v našich podmínkách pěstovat levandule? někde píšou že nee
Jde pěstovat cuketa bez kompostu? jako že zryji uprostřed louky metr krát metr, tam píchnu semínka a porostou
to samé dýně, ne že bych to jedla, ale líbí se mi jako dekorace 
Existuje česnek, který nasadím na jaře? a kde sehnat?
Co nesmí být blízko rajčat? z dětství si pamatuju, že něco u nich nesmí být ale nevím co
To je zatím vše, děkuji