Co s sebou na matriku při nahlášení příjmení miminka?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
29436
1.12.11 12:32

Na matriku jsou potřeba občanky, rodné listy a těhotenská průkazka. Po nás chtěli jména pro obě pohlaví, ale to jen proto, že jsme je už věděli. V opačném případě by napsali jen příjmení beze jména.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepř.berusenka66
1.12.11 12:36
Verkom píše:
nepř.berusenka66 píše:
Verkom píše:
Ahoj, na matriku se před porodem chodí proto, že otec dítěte jde přiznat otcovství, tento doklad pak potřebuješ do porodnice. Ale křestní jména po tobě budou chtít až v porodnici, nevím proč by to matriku mělo zajímat :mrgreen:
tak matrika ti vydává par rodné listy tak proto by je to mělo asi zajímat :mrgreen:
No to ano, matrika spadající k prodonici, kdežto pro to potvrzení si můžeš zajít na jakoukoliv matriku… :-) Alespoň takto to bylo před 5 lety. Třeba je to jinak…

no my to vždycky řešili na té co spadá pod porodnici tak proto sem to psala ;)

• Citovat
  • Upravit
5436
1.12.11 12:58

po nás chtěli OP,RL a těhu průkajdu,jo a jména křestní chtěli obě jak pro holčičku tak pro kluka kdyby náhodou a ještě mi paní řekla,že si to máme pořádně rozmyslet,že to změnit nejde 8o což mi přišlo jako zhovadilost teda,ale my byli rozhodnutý takže mi to bylo šumák :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
207
1.12.11 13:28

Jména tam vyplňovat nemusíš, stačí říct, že ještě nejste rozhodnutí;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
1.12.11 14:28

jj matne si vzpominam ze se taktez ptala jestli jsme si jmenama stopro jisty…my jsme byli tak jsme ji je rekli..jinak by je asi nechteli…tak bych rekla ze kdyz uz je udas ze uz je pak nezmenis. ale tak to ti tam reknou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65395
1.12.11 14:35

Nemusíš je udávat a nebo je můžeš změnit.....dokonce tam je i že rodiče se ještě neohodli či jak to tam je…
vždyt manželé předem taky jména křestní nikde nehlásí,až v porodnici…a kor když je porod fofr a nestihnou se papíry předem,tak se to hlásí až po ne??? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
1.12.11 14:38
Petra Z píše:
Nemusíš je udávat a nebo je můžeš změnit.....dokonce tam je i že rodiče se ještě neohodli či jak to tam je…
vždyt manželé předem taky jména křestní nikde nehlásí,až v porodnici…a kor když je porod fofr a nestihnou se papíry předem,tak se to hlásí až po ne??? :think:

nás se teda ještě extra ptala PA přímo na sále,těsně před tlačením :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
1.12.11 14:39
Petra Z píše:
vždyt manželé předem taky jména křestní nikde nehlásí,až v porodnici…a kor když je porod fofr a nestihnou se papíry předem,tak se to hlásí až po ne??? :think:

petro ja treba tim ze jsem mela uz ten papir z matriky se jmeny tak sem mela vsechno jasny a v porodnici se na jmeno nikdo neptal…ridili se tim papirem ktery chteli pred porodem a RL sem si nesla uz z porodky domu rovnou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65395
1.12.11 15:03

no já taky měla papír z matriky…
ale třeba kamarádka teda vdaná měla jména asi 3 a rozhodla se,až když malého viděla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
1.12.11 15:44

Těhotenskou průkazku, otce dítěte, vaše OP a podpisy :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3941
11.12.11 18:45

Ahoj :mavam: , holky a je jedno na jakou matriku půjdeme? Nejsem ještě rozhodnutá, kde budu rodit a trv. bydliště mám v jiném kraji, než přítel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3668
11.12.11 21:02

Sice to ještě nemáme aktuální, ale raději se zeptám už teď, když jsem narazila na toto téma.
Jsem z pardubického kraje, partner z moravskoslezského, zatím přebýváme v Praze, ale rodit bysme chtěli v Neratovicích. A teď „babo raď“, kam na matriku. :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
12.12.11 08:37

mělo by to být úplně jedno, přiznání otcovství vám udělá kterákoliv matrika ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3668
12.12.11 10:44
quinny píše:
mělo by to být úplně jedno, přiznání otcovství vám udělá kterákoliv matrika ;)

No tak to moc děkuju, to je báječný. Ta představa, že se kvůli tomu teď harcuju až na Moravu mě docela děsilo.
Díky díky díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kyskac
6.2.12 21:16

příjmění pro dítě

zdravím všechny, nevíte náhodou, jestli je možné dát dítěti dvě příjmení- po otci i po mně- nejsme manželé a brát se chceme až časem, kdy bych si chtěla nechat taky obě příjmení..

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky