Zákaz školek nebo ne? Koronavirus

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2206
12.3.20 19:52

Mě to dnes vyřešily neštovice :? mé dítě se může na nějaký zámořský vir vykašlat a pořídí si svůj… V práci problém a ve školce dnes bylo stejně dětí jako personálu. To nebude mít dlouhého trvání..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
12.3.20 20:52

@mrav je možné, že oni to ví- Babiš a spol, ale nechtějí ještě plašit, ohlásí to o víkendu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.3.20 22:34

Vsude ve svete to malo ktery decko chytlo a kdyz uz tak se z toho dobre dostalo a ty cesky decka jsou jako vyjimka nebo co?

• Citovat
  • Upravit
10392
12.3.20 22:40

U nás zavřeli od pondělí školky, ale prý není nárok na Ocr když zavirani skolek není v mimořádném opatreni, skolky zavřelo město, tak nevim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.3.20 06:47
@malina83 píše:
U nás zavřeli od pondělí školky, ale prý není nárok na Ocr když zavirani skolek není v mimořádném opatreni, skolky zavřelo město, tak nevim

Jak to teda řešit?

• Citovat
  • Upravit
7478
13.3.20 07:24
@Anonymní píše:
Vsude ve svete to malo ktery decko chytlo a kdyz uz tak se z toho dobre dostalo a ty cesky decka jsou jako vyjimka nebo co?

Podle informací to děti chytají naprosto stejně jako kdokoli jiný. Jen díky stavu organismu, imunitě a plic mají většinou velmi lehký průběh, takže problém spočívá v tom, že jsou následně super šiřitelé, protože zůstávají často nedetekovaní. A další problém návazné spočívá v tom, že alespoň prozatím se česká populace neskládá pouze z mladých a zdravých a já osobně jsem pro maximálně chránit rizikové skupiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2249
13.3.20 07:36

@Svistice dementi v karanténě, když to nejde jinak, tak si můžou jít nakoupit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7478
13.3.20 08:16
@Martinik píše:
@Svistice dementi v karanténě, když to nejde jinak, tak si můžou jít nakoupit :nevim:

To teda nemůžou. To by z principu v té karanténě nemuseli být. Objednávka závoz, rodina, přátelé…teď už nabízí pomoc i hromada dobrovolníků jako skauti…holt budu jíst co máma a ne co chci :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37145
13.3.20 08:46
@malina83 píše:
U nás zavřeli od pondělí školky, ale prý není nárok na Ocr když zavirani skolek není v mimořádném opatreni, skolky zavřelo město, tak nevim

U nas taky zavrelo mesto vsechny skolky a ve skolce nam normálně ocr vystaví jako ve skole :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mufina
13.3.20 09:03

U nás (Praha 10) zatím školky otevřené, nicméně mám školkové od včerejška doma, protože jednu z nich jsem ve středu odpoledne vyzvedávala s horečkou :zed:

• Citovat
  • Upravit
papurda
13.3.20 09:11

@Mufina taky Praha 10, taky ode dneška horečka.

• Citovat
  • Upravit
2249
13.3.20 09:12

@anupati já jen říkám, jak to stojí ve vládním nařízení :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1351
13.3.20 09:28

Holky, nevíte prosím jak je to s tím očr? Počítám že školku nám dneska taky zavřou, někdo říká že se musí vzít hned, jinak se krátí? Na příští týden hlídání mám, tak bych si ho vzala až od dalšího týdne, ale to už prý nebudou ty placené dny? Nevíte jak to je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
13.3.20 09:36
@Meredit píše:
Holky, nevíte prosím jak je to s tím očr? Počítám že školku nám dneska taky zavřou, někdo říká že se musí vzít hned, jinak se krátí? Na příští týden hlídání mám, tak bych si ho vzala až od dalšího týdne, ale to už prý nebudou ty placené dny? Nevíte jak to je?

Začátek podpůrčí doby si určíš sama.

https://www.mpsv.cz/…e-koronaviru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1351
13.3.20 09:38

@Svistice super, děkuju moc :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek