Základní mzda částka

16.1.21 17:42

Základní mzda částka

Dobrý den.
Nedávno jsme doma řešili výplatní pásky. S partnerem jsme pracovali ve stejné firmě já po čase odešla po 2 letech on tam dělá již 11let. Po celou dobu jsme nic neřešili, až když jsem si dávala vyplatí pásky dohromady a zjistila jsem, že na každé mám jinou částku u základní mzdy zjistila jsem na internetu že se základní mzda nemění a je stálá. Jak to tedy funguje? I když jsem neměla dovolenou a chodila celý měsíc tak jsem měla jiné částky partner též a chystá se za šéfem má to cenu? A co by se stalo a jak to vlastně je? Je to v pořádku či ne. Děkuji předem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
960
16.1.21 17:45

Záleží jestli mzda byla hodinová nebo měsíční. Měsíční by se měnit neměla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20905
16.1.21 17:47

Tak zalezi co mate napsany ve smlouve. A mate jinou hodinovou mzdu nebo celkovou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.1.21 17:50

@Cenarius ve smlouvě co jsem měla já nebyla zmínka o mzdě každý říká že to tam být musí což vím ale já jí neměla partner nevím nemůžeme smlouvu najít. Každopádně se jedná o měsíční mzdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.1.21 17:52

@Cenarius jedná se o měsíční základní mzdu buď jsem měla ve výplatní pástce 16 500 nebo 18 350 dokonce 15 000,–.
A to i v případě kdy nebyl svátek nebo jsem neměla dovolenou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.1.21 17:53

@Kunikula Strhana
jedná se o měsíční základní mzdu buď jsem měla ve výplatní pástce 16 500 nebo 18 350 dokonce 15 000,–.
A to i v případě kdy nebyl svátek nebo jsem neměla dovolenou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20905
16.1.21 17:53

@LucieNovákov kdyz mate jednu smlouvu spatne napsano a druhou nemate, tak nechapu co resite, jelikoz nemate z ceho vychazet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.1.21 17:57

@Cenarius

Co jsem mluvila s kolegyní která tam také pracuje tak má to samé v každé výplatní pástce má jinou měsíční základní mzdu.

O smlouvě jsme se nebavili ale dělala jsem tam na HPP tak jako tam dělá partner a zmiňovaná kolegyně.

Jde mi o to jak to s tou základní měsíční mzdou je a proč je stále jiná. Když na internetu se píše že je neměnná tudíž se nemůže hýbat. A hlavně chci vědět zda s tím jde něco dělat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
960
16.1.21 18:02

Z toho co si psala za částky, mi vyšlo 93,75 na hodinu při různě odpracovaných hodinách - tj. 160, 168, 176 a 184. Zkus si to postupně násobit a uvidíš, že ti vyjdou ty základy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20905
16.1.21 18:03

@LucieNovákov jak pise @Kunikula Strhana mate mzdu presne dle odpracovanych hodin a nikoli zarucenou mesicni mzdu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
16.1.21 18:03

To chceš řešit po 9 letech?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.1.21 18:06

@dedrichov
Odešla jsem před 2 měsíci a nedávno dávala dohromady výplatní pásky a všimla jsem si toho. Partner některé ani neotevřel tudíž to nikdy neřešil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
16.1.21 18:10

Promiň, ale píšeš jako tatar. Tak máte oba zkušenost, že není od věci pohlídat si náležitosti pracovní smlouvy a také se podívat na výplatní pásku a porovnat se mzdou, zda došla správná částka. To Tě nikdy nezajímalo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.1.21 18:13

@Kunikula Strhana
Vždy jsem měla stejný počet hodin někdy jen o pár h méně či více nešlo však o víc jak 5h (+) (-). Dělá se tam 7,5h když nepočítám pauzu stále ranní. Bez přesčasů. Pokud je základní mzda pevná proč já jí měla pokaždé jinou ta přeci nezávisí na odpracovaných hodinách. Každý mi to vysvětluje jinak proto jsem se obrátila sem. Nechci aby se partner sebral a zbytečně ze sebe udělal u šéfa blbce. Ale i s mámou jsem to řešila a ta mi sama ukázala svou výplatnici kde měla základní mzdu stejnou každý měsíc. Neřeším to co mi přišlo na účet nevím zda jsme se pochopili proto to teď píšu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.1.21 18:14

@dedrichov já ale neřeším to co mi přišlo na účet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat