Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Opět všichni tu za diskuzi vidí trolla, čekám, kdy přijdou do zakladatelky rýt, zda bude článek.
Bych asi požádala všechny, co nemají, co k tématu relevantního říct, aby se raději nevyjadřovali…
@Menton píše: Více
tak požadovat můžeš, co chceš. Třeba aby tu všichni dávali jen srdíčka
ale psát si může taky každý, co chce.
Takové školy jsou. Existují i týdenní jesle. Takže jsou i děti které to využívají, tedy jejich rodiče to využívají.
Nebudu posuzovat ty jiné rodiče a jejich pohnutky.
Sami jsme syna do speciálky dováželi a další rodiče tam vozili deti z ještě větší dálky. Na internát bych tak malé dítě nedala. Že jiní dali, holt to vyhodnotili jinak.
@azaleila píše: Více
O tobe by zajímavý článek byl. Jsme se hrabe internat
Chtěla jsem tomu věřit. Ale po posledním příspěvku anonymní, už taky nevěřím.
Tady se každý chytá za hlavu, jak by dítě na základní škole na internát nikdy neposlal. Jasně, já taky ne, protože mám zdravé dítě.
Pokud se jedná o autistu s těžkou retardací a náročným chováním a náročnou péčí, tak je na místě i takovou možnost zvážit… Pracuju s autisty a vidím dost příběhů každý den.
@Anonymní píše: Více
Měla jsem možnost vidět denně ve speciální škole postižené děti. Některé opravdu hodně. Přesto jejich rodiče je měli doma a denně využívali možnosti je vozit do školy. Jiní takové dítě dali do ústavu a berou si ho na víkend či Vánoce. Každý má právo se rozhodnout co delat.
Nemyslím si že se tu někdo chytá za hlavu. Jen to vidí ze svého pohledu.
Na místě je nechat každou rodinu ať se rozhodne sama.
@azaleila píše: Více
Třeba ano. Třeba se ti otevřou oči. Třeba uveris. Buď ráda, že nemusíš řešit to, co řešíme my. Dnes a denně.
Známí měli cca 10 let zpátky takhle na internátní ZŠ v Brně syna - nevidomý, tady u nás nebyla šance na tak kvalitní vzdělání, tam byla/je přímo specializovaná ZŠ. Byl tam od 1. třídy, měl teda odklad Chvíli trvalo, než si zvyknul, ale vystudoval bez problémů. Pracovali s nimi i na intru.
K autismu - pokud bude mít zajištěné své rituály a není extra vázaný na vás, tak bych dala přihlášku i na internátní ZŠ, než se trápit na nějakém domácím vzdělávání.
Učila jsem na speciální škole a měli jsme na internátu i děti od první třídy, ale byly to jen jednotky. Jsme typ školy, kterých je jen pár v republice a pro některé by to znamenalo dojíždění několik hodin denně. Přiznám se, že jsem některé děti trochu litovala, ale většina tam byla spokojená, kolegyně z intru byly skvělé a pro děti by se rozkrájely. Každý den měli parádní program, bylo to celkově hodně rodinné…ale tuším, že žádný z těch malošků nebyl s PAS nebo mentálním postižením.
Sami doma musíte zvážit přínos v podobě lepší školy za cenu toho, že bude dítě přes týden na internátu.
Nic takového ale nepíše. Je na obyčejné školce s asistentkou, kdyby to nešlo zvládat tak je ve speciální. (A rozhodně by to zmínila, v diskuzích se vše zveličuje).
Mám prvňáčka a dát ho teď na internát, tak nám to do smrti neodpustí. A to není závislák, klidně je 2 týdny u prarodičů, ale toto bych i já jako malá vnímala jako zradu, že se mě zbavili.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.