Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše: Více
Neumím si představit dát prvnáka na internát
Ty nad tím uvažuješ jo?
Já vám nevím
Dát 7leté dítě na internát a ještě k tomu autistu. Bude vás to stát asi hodně peněz, protože bude potřebovat asistenta a myslíte si, že to bez vás zvládne celý týden? Internát od 15let ok, to už je to dítě samostatné. Ale v 6/7 letech ne.
a ty o tom uvažuješ?
v neděli tam a v pátek zpět? autík, co by byl většinu času bez tebe? ![]()
U nás v kraji vím, že je taková škola, kde je internát. Ale tam rodiče nechávají ty nejtěžší případy a nejspíš to mají daleko, ať denně vozí a vyzvedávají.
Těžko hodnotit. Kdo v takové situaci nejsme. Takhle si to neumím představit.
No, divný to je. Ale ve školce tu školu ospěvovaly, že je to jedna z možností. I někdo od nás z rodiny řekl, že to asi tak dopadne, kdyby ta škola u nás nevyšla. Prý jsou tam školené vychovatelky, ale asi je to opravdu blbost, no. Jiné by bylo kdyby to byla škola blízko nás, že by jen docházel, ale být na intráku celé týdny.
Neumím si představit, že bych takhle poslala pryč své dítě na týden. Ještě kdyby to bylo jednorázově, tak okej, ale pořád, aby takhle stále bydlel sám, to nepřichází v úvahu. Ani náhodou.
Tak to v žádném případě
. O tom opravdu uvažuješ? Je to tvoje vlastní dítě?
Jinak existují i týdenní školky… Ale opravdu moc nechápu, kdo tam může děti dát. Max třeba zdravotní sestřičky, které potřebují být některé dny v práci.
Dítě potřebuje pro zdravý vývoj rodinu, potřebuje rodiče, trávení času s blízkými osobami, lásku, péči… Ne internát.
Akorát, že na internát, pokud se nejedná o nějakou opravdu velmi těžkou a specifickou poruchu nedovolující domácí péči můžeš dát dítě až na druhém stupni základní školy…
Takže si nech synka hezky doma a nauč se trollit ![]()
Já jsem měla co dělat, když jsem pouštěla patnáctiletého syna na internát
. takovýho prcka bych tam nedala za nic na světě. Tak malému dítěti by se přece muselo hrozně stýskat
Co říkal syn, tak někteří měli problém si zvyknout i v těch patnácti… Takovou možnost bych úplně vyloučila, ať je škola sebelepší…
Sedmiletého prvňáčka nechávat celý týden na internátě
![]()
Matku, která o takové pitomosti vůbec zauvažuje, opravdu nepochopím. Ještě tak, kdybys byla samoživitelka, dejme tomu… ale toto působí pouze dojmem, který trefně formuloval tvůj manžel - že se chceš dítěte prostě zbavit.
Já nejprve myslela, že bych tam třeba musela s ním být. Viděla jsem v televizi příběh, jak byla matka s dcerou takhle na intráku, taky autistka, ale už měla 16 let, manžel teda práci a brigádu, protože matka nemohla chodit do práce, když byla s holkou ve škole, taky to vše něco stálo…a víme, že ten jeden příjem by chyběl. Přežít bysme přežili, ale citelně by chyběl. Učitelky řekly, že ne, byl by tam sám. No, nevím. Kdyby se jednalo o jejich dítě, asi by uvažovaly jinak? Ta škola může být dobrá, může být velmi dobrá, ale ten intrák, nezdá se mi to. ![]()
@BohunkaP píše: Více
A ty jseš hned se vším hotová. Já nad tím neuvažovala, dnes mi to vpálili ve školce jako super možnost. A neřekla jsem, že ho tam na 100 procent dám. Jen jestli někdo třeba nemá tu zkušenost, nebo tak.
Vím, že taková ZŠ v Praze s internatem je.
To dítě se specifickými potřebami potřebuje opravdu jiný přístup.
Nemáte možnost se přestěhovat blíž, aby mohl školu navštěvovat a po škole trávit čas doma? Určitě budou i jiné školy po republice. V Pedagogicko psychologické poradne by vám měli pomoci.
@Menton píše: Více
Stěhovat se takhle razantně kvůli tomu nebudeme. Zeptáme se kdyžtak v SPC nebo tak někde. Speciální škola blízko, aby mohl být po škole doma je ideální. Ta v Praze může být opravdu kvalita, ale zas ten internát pro tak malé dítě?
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
Dobrý den maminky.
A kluk musí další rok někam jít, teď má rok odklad.
Naše dítě začne chodit další rok do školy a už vybíráme a radíme se. Je to autista, klasická škola je marná. Tak asi speciální škola. V našem městě jedna celkem dobrá škola je, mohla by být, ale bývá dost plná a je tam tlačenka, tak nevíme. Ve školce kam chodí (je to tradiční školka s asistentkou) nám doporučili jednu logopedickou školku v Praze s tím, že je tam možné mít dítě v interátu. Že by tam přišel v neděli večer, pondělí ráno, týden chodil do školy, pak družina a internát a v pátek odpoledne by někdo přišel pro něj. Nebo je možnost denní docházky. Je to uplně mimo nás, denní docházka je nesmysl. Manžel hned na mě vyjel, jestli se ho chci zbavit a šoupnout ho do internátu, ne, kluk musí být celý týden doma. Doma v tom smyslu, že do školy chodit bude, ale ráno tam půjde a odpoledne si ho zase odvezeme domů a budeme doma s ním dál pracovat. Co myslíte? Prý internát je možná dobrý tak od 15 let, ale snad nebudu malé mrně hnát na internát, ať se uklidním, ale ve školce se tvářili jakoby to byla ta nejobyčejnější věc na světě. Budeme dávat přihlášky do této školy u nás, ale paní ředitelka nám řekla, že vždy je víc dětí než míst. Museli dokonce kvůli tomu zřídit ještě jednu třídu a pořád je to málo, že nechápe, kde se bere tolik nemocných dětí.