Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
jizvíková píše:
no já mám doma tři mrňata a k obdivu to fakt není, ale je to sranda ( když si člověk zvykne na ten chaos, rámus a bordel)
no právě, já jsem hrozně pedant na úklid (to mám po matce) a nemůžu se toho zbavit a když to vidím, jak to u nás vypadá
a bude hůř
![]()
Podle mě by si měla žena rozhodnout kolik embrií si nechá zavést.Jsem po druhé těhotná a obě děti mám po IVF.Při každém KETu mi zaváděli dvě embria a vždy se chytlo jen jedno.KETů jsem měla víc než se vůbec zadařilo.
Ananta píše:
Aknyt, KET je levnější než hrazené IVF?
Aha, psala jsi o hrazeném IVF - to záleží na CARu a tom, co potřebuje daný pár, ale většinou opravdu je KET levnější než hrazené IVF - doplatky na léky dělají tak 6000, pokud ti nestačí ty na pojišťovnu a ještě v tom množství, které pojišťovna proplácí, nebo máš léky s doplatky. ICSI se také platí (pojišťovna nehradí), když je třeba, a jeho cena se pohybuje od 3000 (ale to je jen na 1-3 embrya) do 9 tisíc, taky se většinou platí prodloužená kultivace a mražení embryí (taky neproplácí pojišťovna). Někde si nechávají platit za lůžko při odběru vajíček a narkózu, za postel po transferu, za transferový katetr… takže v soukromých CARech se cena s cyklu „na pojišťovnu“ může vyšplhat až na 25-35 tisíc. A to je mazec. KET když si účtujou i ty věci kolem vyjde do 7 tisíc…
Takže tolik k financím - proto to považuju za finančně výhodnější pro obě strany…
jizvíková píše:
no já mám doma tři mrňata a k obdivu to fakt není, ale je to sranda ( když si člověk zvykne na ten chaos, rámus a bordel)
Ale u trojčátek je ještě větší pravděpodobnost brzkého porodu a komplikací s tím spojených - dovedeš si představit, že bys čekala trojčátka, narodila se ve 26.tt a třeba by ti nepřežila? Já si to nedovedu představit - asi fakt ví, proč netransferovat víc než 2…
ish, já jsem to dnes znovu chytila z televize, pokud je to jinak, budu taky vděčná za zdroj.
Aknyt nesouhlasím s tebou, je to nápor i na psychiku a podstupovat to opakovaně je náročné. Jakkoliv snižovat šanci je necitlivé k ženám. Každá není taková údernice že se zápalem v očích píchá injekce hormonů do břicha a roztahuje někde dokolečka nohy.
JInak díky za názor, s tím ketem mě to trochu uklidnilo.
Bohužel pro nás starší je to stejně likvidační i z hlediska času, který na tyhle atrakce máme.
Ananta píše:
ish, já jsem to dnes znovu chytila z televize, pokud je to jinak, budu taky vděčná za zdroj.
Hmm, média… svoloč je to. Asi fakt napíšu na ministerstvo zdravotnictví jak to teda vlastně je ![]()
Možná by si tím měli projít ti co o tom rozhodují.Jak tu hodněkrát padlo,je to nápor na psychiku.Kydž to hodně zjednoduším,měla jsme 23 embrií a nedovedu si představit že bych si každý měsíc šla pro jedno.Při zavedení dvou jsme měla šanci půl na půl že se aspoň jedno uchytí.
Ananta píše:
Aknyt nesouhlasím s tebou, je to nápor i na psychiku a podstupovat to opakovaně je náročné. Jakkoliv snižovat šanci je necitlivé k ženám. Každá není taková údernice že se zápalem v očích píchá injekce hormonů do břicha a roztahuje někde dokolečka nohy.
Nějak nevím, jestli jsi to sama podstoupila - naopak si myslím, že když se nedaří, tak ten stres, že je těch pokusů tak málo (ne každému to vyjde napoprvé) a že pak na to nebudou mít, je mnohem horší… A ne Každá si pak může dovolit vysolit o 50 tisíc víc u samoplacených pokusech…
ale asi co člověk, to názor… většinou první pokus je nástřel, kdy se otestuje, jaké léky (a jejich množství), jaký protokol bude ženě vyhovovat - často se tím ztratí jeden pokus… druhý pak třeba nevyjde a nebo to nedopadne… a pak už zbývá poslední, protože na další už peníze nejsou… Myslíš, že je to menší nápor na psychiku? ![]()
Víc IVf na pojišťovnu ocení ty který mají při odběru málo vajíček.Ale při tom zavádění bych zůstala nejvíc u dvou.A nebo ať se každá rozhodne sama kolik si jich nechá zavést.
ish píše:Ananta píše:Hmm, média… svoloč je to. Asi fakt napíšu na ministerstvo zdravotnictví jak to teda vlastně je
Jo, to by bylo super ![]()
Ananta píše:
Aknyt nesouhlasím s tebou, je to nápor i na psychiku a podstupovat to opakovaně je náročné. Jakkoliv snižovat šanci je necitlivé k ženám. Každá není taková údernice že se zápalem v očích píchá injekce hormonů do břicha a roztahuje někde dokolečka nohy.JInak díky za názor, s tím ketem mě to trochu uklidnilo.
Bohužel pro nás starší je to stejně likvidační i z hlediska času, který na tyhle atrakce máme.
Teda nepamatuju se, že bych zrovna se zápalem v očích píchala injekce (já teda píchala do svalu - do nohy) a roztahovala nohy
Ale žena pro dítě udělá hodně a hodně toho překoná… a fyzické nepohodlí je to nejmenší… ty finance se shánějí (aspoň u nás to tak je) hůř… každopádně nelituju ani koruny, co jsme dali do toho, abychom měli naši princeznu!!!
Aknyt píše:Ananta píše:Nějak nevím, jestli jsi to sama podstoupila - naopak si myslím, že když se nedaří, tak ten stres, že je těch pokusů tak málo (ne každému to vyjde napoprvé) a že pak na to nebudou mít, je mnohem horší… A ne Každá si pak může dovolit vysolit o 50 tisíc víc u samoplacených pokusech…
ale asi co člověk, to názor… většinou první pokus je nástřel, kdy se otestuje, jaké léky (a jejich množství), jaký protokol bude ženě vyhovovat - často se tím ztratí jeden pokus… druhý pak třeba nevyjde a nebo to nedopadne… a pak už zbývá poslední, protože na další už peníze nejsou… Myslíš, že je to menší nápor na psychiku?
Aknyt, jak už jsem psala a píše i marki77, je to individuální. Máš pravdu v tom, že se testuje co funguje, u toho prvního pokusu, to lze brát jako + u těch více pokusů, na druhé straně pro +35 je jedno embryo prostě málo, je velmi malá pravděpodobnost že bude v pořádku.
A k tomu co žena udělá pro dítě, to neznamená že ji muže ještě někdo celé to martyrium komplikovat, osobně neudělám cokoliv ani náhodou, protože z toho mám panickou hrůzu a tohle mi pořádně komplikuje situaci.
Když mi zaručej že zrovna to embrio co mi zavedou je to pravý,tak proč ne.Ale to nikdo neumí.Můžou zavést bezvadně vypadající embrio a neuchytí se.
marki77 píše:
Když mi zaručej že zrovna to embrio co mi zavedou je to pravý,tak proč ne.Ale to nikdo neumí.Můžou zavést bezvadně vypadající embrio a neuchytí se.
No právě…
Já jsem si navíc řekla, že 3× a dost a mám to vyřešené ať už jakkoliv a oni mi to takhle zkomplikují ![]()